טקוואנדו

safafa

New member
טקוואנדו

שואל עבור חבר בן 31 השוקל להתחיל (מאפס) ללמוד טקוואנדו לאחר שצפה בסרט... א. הטקוואנדו הינו דינאמי מאוד מטבעו האם יכול להתאים לאדם בגיל 31 המתחיל ללמוד מאפס? ב. עד לאיזה גיל יוכל להמשיך להתאמן באמנות זו ? האם אפשר להתמיד באימונים אלו גם בגילאים מבוגרים/מופלגים? ג. מישו יודע על מורה טוב לטקוואנדו באיזור חיפה? ד. סתם בשביל הידע הכללי...כמה זמן באימון של תלמיד ממוצע אפשר להגיע לחגורה שחורה ומהי משמעות דרגות הדאן באמנות זו וכיצד ניתנים וע"י מי ה. ראינו באינטרנט שלטקוואנדו פנים "רוחניים" יותר. מישו יכול לפרט במה זה מתבטא (באימונים,בקריאה של התלמיד מחוץ לאימונים ? וכו')

William Kidd

New member
תשובות

שלום א. לדעתי כן. מנסיוני אנשים יכולים להתחיל להתעסק מאפס בכל דבר. כמובן שקצב ההתקדמות הוא איטי יותר. אבל חשוב להבין שתהליך הלימוד, במיוחד בגיל מתקדם יותר, הופך להיות רוחני יותר, יותר בראש. אני חושב שהוא ירגיש סיפוק גדול מזה שהוא מתאמן ולאחר כמה שיעורים כאשר יתחילו להצליח לו דברים הוא פשוט יהיה בעננים. בגלל זה לא תמיד נכון להשוות תלמידים שונים ביניהם. וחוץ מזה, בינינו 31 זה עוד לא כל כך מתקדם... ב.זה מתחבר לתשובה הקודמת. הייחוד באומנויות לחימה הוא ש 70% מהאימון מתרחש בראש. ולכן, אין גיל שבו צריך לשים את הגבול לאימונים. וטאיקונדו כפרט או אומנויות לחימה ככלל, אינן "סתם עוד ספורט", אלו ענפים שבהם אפשר להתקדם ולהתפתח בכיוונים שונים אשר כל אחד מוצא לפי יכולתו ורצונו. ג. אני לא מכיר, אבל אתה יכול להתקשר להתאחדות לטאיקונדו (במידה ואתה מעוניין ב WTF) ואני חושב שאצלהם תוכל לקבל את כל הפרטים. ד. אי אפשר למדוד בזמן קבלת חגורה שחורה. ואני חושב שזה משהו כולל לכל אומנויות הלחימה. החגורות הנמוכות יותר, מטרתן להכין את המתאמן, הן פיזית והן נפשית. חגורה שחורה זהו יותר מחוט שתלוי על המותניים, הוא מראה על הבנה מסוימת של התחום, אשר תלמיד בתחילת דרכו אינו יכול להבין. וכמו גם בתשובות הקודמות הדבר הזה משתנה ממתאמן למתאמן. כעיקרון, תעודות רישמיות של חגורה שחורה (ל WTF, מה שאני מכיר) ניתנות ע"י ההתאחדות העולמית לטיאקונדו (קוקיוון) היושבת בקוריאה. כל מדינה שמוכרת כהתאחדות לאומית ויש לה הסמכה למתן חגורה שחורה בוחנת את המועמדים. עד כמה שאני יודע (את המבחן האחרון שלי עשיתי לפני 4 שנים) יש צורך לצבור כמות מסוימת של סמינרים לחגורות שחורות שההתאחדות מקיימת ולאחר מכן ניגשים ל-3 ימי סמינר שהבהם מסתובבים הבוחנים ובודקים את המועמדים. הסמינרים כוללים עבודה טכנית (פומסה), הגנה עצמית, קרבות צעד אחד (קרבות טכניים), ועבודה תחרותית. מי שעובר את שלושת ימי הסמינר ניגש למבחן. אורכו של מבחן הוא כ 3 שעות והבוחנים הם אנשים המוסמכים למתן חגורות שחורות מטעם הקוקיוון (אנשים בעלי ותק רק, דאני 5 ו 6). לא ציינתי אבל התהליך הזה הוא מבחן לחגורה שחורה (דאן 1) ומעלה. המבחנים לחגורות הנמוכות יותר נעשות ע"י המאמן במועדון. ה. לטאיקונדו יש המון פנים. בזמן האחרון ובמיוחד עם כניסת הטאקונדו לאולימפיאדה, טאקונדו קיבל פנים של ספורט ולא אומנות לחימה. תפיסה זו מוטעית! טאקונדו היא אומנות לחימה לכל דבר, היא כוללת את כל האלמנטים של אומנויות הלחימה המוכרות לכולנו. מעטים האנשים שיודעים שבטאיקונדו שמים גם הרבה דגש על עבודה טכנית והגנה עצמית (שאלו הן 2 הנושאים העיקריים במבחנים לחגורות-לדוגמה). לא הבנתי מה הכונה ל"קריאה של התלמידים מחוץ לאימונים". מקווה שעניתי על שאלותך!

אביב tkd

New member
טאיקוון-דו

כל המידע נכון לגבי הITF, הWTF היא התאחדות אחרת עם דגשים אחרים שאני לא יודע עליהם מספיק כדי לתת עליהם מידע
א. אין לי הרבה מושג מה קורה במקומות אחרים, אבל בקבוצה שלי מתאמנים לא מעט מבוגרים, חלקם עם בעיות כאלה ואחרות (ברכיים, גב... כולם מכירים...) והם מסתדרים מצוין... התחלה מאפס היא לרוב אפשרית, ואפילו עדיפה לפעמים (לא פעם מגיעים אנשים שעסקו באמנות אחרת ואז קשה להם לשנות הרגלים ישנים). לא אמורות להיות בעיות מיוחדות. ב. אני חושב שעד גיל די מבוגר. מסטר מראנו שהיה פה בארץ בחנוכה בן פחות או יותר 75, אני לא חושב שיש איזושהי הגבלה. אימון מסודר ונכון יכול לרק לשפר את הבריאות של העוסק בו, בעיקר בגילאים מתקדמים. ג. בקריות יש את סבון-נים מריו קוסקוב (נשיא ההתאחדות בארץ) ובחיפה היה פעם את סבון-נים דני רוט (המנהל הטכני). ד. אין זמן ממוצע מכיוון שוותק נמדד בשעות אימון ולא בשבועות/חודשים/שנים. תבוא לשעתיים בשבוע, יקח לך 8 שנים, תתאמן 10 שעות בשבוע, תגיע תוך 2.5-3... אין אפס...
בטאיקוון-דו יש רק 19 דרגות, בשונה מהרבה אומנויות אחרות. 10 גופים (חגורות צבעוניות) הנספרים לאחור (גופ 10הוא חגורה לבנה, לתלמיד מתחיל), ו9 דאנים (חגורות שחורות) הנספרים כרגיל (דאן 1 הוא הנמוך ביותר). אדם בעל חגורה שחורה זוכה לתואר כבוד לפי דרגתו, והפנייה אליו תהיה בשם זה: דאן 1-3 סאבון (יענו- מורה/מאמן) דאן 4-6 סאבון-נים (מורה/מאמן בכיר) דאן 7-9 סאחיון-נים (אני לא בטוח באחד הזה) בחינות לחגורות צבעוניות נעשות ע"י מורה בדאן 4 לפחות, בד"כ לא המורה של התלמיד. ה. שוב, אני לא יודע כ"כ הרבה לגבי מה שקורה במקומות אחרים, אבל אצלנו יש דגש על 5 העקרונות של הטאיקוון-דו (אדיבות, יושר, התמדה, שליטה עצמית, רוח בלתי-מנוצחת). אני חושב שזה מספיק. טוב, מספיק חפרתי
,

safafa

New member
כיצד מוענקות דרגות הדאן?

מהם הקריטריונים/ מבחנים לקבלתם?

אביב tkd

New member
יש לי את זה איפשהו..

יש טולים (קאטות), טכניקות הגנה עצמית, שבירות (לשבור קרשים), קצת תיאוריה. צריך גם לדעת את כל הטכניקות/תיאוריה/טולים של כל החגורות הצבעוניות. המבחן הוא לרוב שעה וחצי לפחות, מכיוון שהתואר הוא בינלאומי, והוא שווה לתואר מדריך/מאמן/מורה. אתה פחות או יותר צריך לדעת כל מה שיכולים לשאול אותך.

William Kidd

New member
ב טאקונדו WTF

אצלנו המבחן הוא באותה מתכונת כמו מבחן לדאן 1, רק כמות החומר גדולה יותר וכמובן שבכל דאן נדרש להראות רמה גבוהה יותר, הן של הטכניקות והן של הבנתן.

avima

New member
מספר נסיונות לתשובה

כן הוא יכול להתאים - למעשה כול אחד עושה בסופו של דבר התאמה של האומנות ליכולות ולהעדפות שלו (באופן אישי - אני התחלתי בגיל 30 ) ראיתי לא מעט אנשים מתאמנים בטווח גילאים רחב מאוד כולל בני שישים ויותר (אני רק 10 שנים בעניין) לא מכיר בחיפה - אבל כמו שאמרו בהתאחדות ישמחו לעזור לך באופן סביר ניתן להגיע לשחורה אחרי 7-8 שנים יש כאלה שעושים זאת בפחות אבל מה זה משנה בכלל ? לכול האומניות יש אלמנטים פנימיים אבל אין ספק שהעיקר לפחות בהתחלה הוא האימון בהצלחה

safi18

New member
בהמשך לשאלה,האם צריך להיות בעל מבנה

גוף רזה וגבוה כדי להתאמן בטאקוונדו,או שכמוני,נמוך ו..מלא(אבל ממש לא שמן) יכול גם?

Pyongwon

New member
No way.

I have seen some really tall and heavy people training, and also small and slim people training. Also slim and chubby, - you name it - it exists. The only thing you need to train in TKD is an open mind and a sense of humor! :) Jess.

safafa

New member
עוד שאלות

1. עד כמה חשוב כושר גופני (מה מידת ההתיחסות לכושר גופני בשיעורי הTKD, למשל אני יודע שיש אמנויות מסורתיות אחרות כגון אייקידו,טאי צ'י שלא עובדות כל כך על כושר גופני ומעניין אותי לדעת מה מידת החשיבות שמורי TKD מייחסים לכושר גופני. 2. תחרות - שוב בגיל כזה לא מחפשים להיות אלופים וגם כך גם אם מישו אלוף זה עדייין לא אומר כלום... מה מטרת התחרויות בTKD ? האם הן קיימות רק בסגנונות התחרותיים או גם במסורתיים ?

Pyongwon

New member
Fitness -you get

through TKD trainings. Also the flexibility. No one expects you to come with the fitness and flexibility you will be needing. 2. Competitions - there are fighting competitions, and poomsae (kata) competitions. And you should know that you can compete in poomsae competitions as long as you like. There are people of all ages - last competition we had someone who was 74. Jess.

William Kidd

New member
תשובות

בתחילת הדרך הכושר לא חשוב בכלל. אתה צריך להגיע, והדבר היחיד שאתה צריך להביא איתך זה רצון ללמוד ולהשתפר. כל השאר יבוא מעצמו. ואם אתה שואל אז כן, בטאיקונדו שמים דגש מיוחד על כושר גופני ובמיוחד סיבולת לב ריאה מפני שהספורט הוא מאוד "תנועתי" בניגוד לענפים אחרים שיותר סטטים ממנו. 2. שאלה טובה שאלת, מה המטרה של התחרות, האמת על זה אני קצת מתקשה לענות לך. אני חושב זה מבחן שכל אדם רוצה להעמיד את עצמו ביחס לאחרים. כל אדם ביסודו הוא תחרותי, הוא רוצה להיות הכי טוב בכל דבר.תחרות זוהי ההזדמנות שלנו לבחון את הדברים האלה בעצמנו ולראות מה לשפר לפעם הבאה. בסופו של דבר תחרות היא כלי מצוין לשיפור עצמי תמידי. ובאשר לתחרויות יותר מסורותיות, יש המון סוגי. יש תחרויות פומסה (לא קרבות אלה רק תנועות פורמליות של הטאיקונדו (כמו קאטות בקרטה). בתחרויות כאלה יש גם קטגוריות של פומסה בזוגות או בשלישיות. כמו כן ניתן להמציא פומסה ולעשות בשילוב עם מוזיקה ויש גם תחרות של שבירת קרשים על זמן.

William Kidd

New member
אין שום דרישות

אומנויות לחימה מתאימות לכולם, בכל מבנה גוף. כל מי שמוכן להשקיע ולהתאמן קשה יכול להצליח, זה לא קשור גם אם יש לו רגל במקום אף (דווקא בטאיקונדו זה יכול להועיל).

Pyongwon

New member
Poomsae - kinds of competition.

Taekwondo has got a lot of publicity lately, but there are a few more things which are part of competitions, especially in Europe. Thus: a. Poomsae (individual, pair, trio, 5 - 2 boys/ 3 girls or vice versa, musical also individual and pairs) . and b. breaking - usually boards, in a pre-determined sequence. The first one who breaks the boards - all the boards, wins. c. self defence competition - best and most original and simple technique wins. 4. Fighting which we have all seen. Cool. ;) Jess.

avima

New member
תשמע - להיות רזה וגבוה זה תמיד טוב

אבל ברצינות אני מציע שתלך לראות אימון סמוך למקום מגוריך אני די בטוח שתראה שם מגוון רב של מתאמנים והשאלות שלך יקבלו תשובות מהשטח. בכול מקרה - כול אדם יכול להתאמן ולהפיק מהאימון תועלת. נסה ותראה.

Pyongwon

New member
Some answers.

1. Arthur teaches Taekwondo WTF in Haifa, I think at Merkaz Avihai. And definately at the Technion. You can call the Federation (02-678-0175) and they'll give you the number. 2. Black belt - depends. On the teacher, on how good you are, on the Federation. 3. Age - well, In my last competition, in Portugal, we had someone compete - and he was 74! Cool guy! 4. Spitiruality - yes, you have - depends on the teacher how much emphasis s/he puts on it. 5. There is a category in fighting called Seniors - for those over 50! The guy in charge of the technical team is 54 and he competes. He started (with me) competing in forms, and the first competition was in Russia - when he was 42. There is no such thing as too old in TKD there is always the possibility to do more, and most importantly = - have fun! Jessica Mandel TKD teacher / master.

למעלה