טפשות בחלום

טפשות בחלום

היה לי חלום לפני זמן מה, שבו עמדתי במרפסת שלי עם אחותי והסתכלתי על הים, ופתאום ראיתי שיש גלים ענקיים. אחרי שנייה שנדהמתי מהעניין, הבנתי שזה לא הגיוני, כי מהמרפסת שלי אמנם רואים את הים, אבל הוא נמצא במרחק של 20 ק"מ משם, כך שגלים לא בדיוק ניתן לראות... אז הבנתי שמדובר בחלום, ואז עשיתי את הדבר הכי לא קשור שיכול להיות- ניסיתי לשכנע את אחותי שאנחנו בתוך חלום. אז אמרתי לה שתראה איך אני קופץ מהמרפסת (קומה שנייה) למטה ולא קורה לי כלום. כשנחתתי לא ידעתי מה אמור לקרות, אז קצת התבלבלתי והתעוררתי. קרה לכם שניסיתם לשכנע אנשים אחרים בכך שזה בעצם חלום? כאשר אם זה חלום שלך, הם כמובן לא באמת נמצאים שם. זה הזכיר לי קטע מ-"אליס מבעד למראה" שבו היא רואה את המלך האדום ישן, ואומרים לה שהם למעשה נמצאים עכשיו בחלום שלו. אני כבר גיליתי שבחלומות אתה די טיפש- אתה אמנם לפעמים מתעורר וחושב שהצלחת לפתור בחלום כל מיני בעיות סבוכות, אבל בפועל חישבתי פעם אחת בחלום דברים פשוטים (סכום של שני מספרים) וכשהתעוררתי, זכרתי את החישוב והבנתי שטעיתי.

c12chen16

New member
לא יודע אם זה בדיוק ככה....

בכל אופן אם אתה במודעות מלאה לכך שאתה חולם אתה יכול לקבל החלטות משלך, ובקשר לחלק השני אני לא יודע בדיוק מה המצב של החשיבה הלוגית נגיד בזמן חלום... אבל יכול לשהיות שיש משהו במה שאתה אומר...

makron2

New member
רמות משתנות של צלילות...

הם הגורם המרכזי ל"טיפשות" ז"א שהחלק השיפוטי/ביקורתי פחות פעיל,בדומה לחלום רגיל(ירידה בצלילות) עצם העובדה שאנחנו מניחים שדמות חלום היא נפרדת מאיתנו זה מצביע על ירידה בצלילות ויש לבצע *בדיקות מציאות/*הגברות צלילות ע"מ למנוע מצבים כאלו ולהפנים את המהות של המצב שבו אנו נמצאים. שהצלילות נמוכה מאמינים שאנחנו בחלום והסביבה/הדמויות נמצאות איתנו בחלום בצלילות גבוהה יותר יודעים שהדמויות והסביבה הם פרי הדמיון בלבד ונוטים להתייחס אליהם בהתאם. בצלילות מאוד גבוהה יודעים שהדמויות והסביבה הם פרי הדמיון אבל יש אפשרות להתייחס אליהם כנפרדות מאיתנו(לשתף פעולה) יחד עם ה*שמירה על הידיעה שהם בעצם רק חלק דמיוני. בזמן חלום צלול הידיעה יכולה להשתנות עקב הסחפות עם מה שאנו חווים.

silverhawk

New member
בהחלט, מדובר בתופעה שכיחה ביותר

לכולם היו מקרים בהם הם ניסו לשכנע דמויות שונות שמדובר בחלום (תופעה דומה היא מצב בו מאמינים שגם אחת הדמויות בחלום היא למעשה אדם אחר שחולם). כפי שמקרון אמר, מדובר בהשלכה של רמת המודעות. אגב, אליס בארץ הפלאות זו אכן דוגמה מצוינת (גם אם מעוותת מעט) לחלום צלול. אף פתרון הבעיות זו תופעה שכיחה - רבות תאמין שפתרת בעיה סבוכה/כתבת יצירה מדהימה/חשבת על דבר מה חדשני, ורק לאחר שתתעורר תבין שמדובר בשטויות. גם זה קורה. :)

למעלה