טפיוקה

titimania

New member
טפיוקה

שלום לכולם, מחפשת נואשות מתכון לטפיוקה... המשך יום נפלא...

hogo26

New member
גרגירי טפיוקה

גרגירי טפיוקה הם חסרי טעם, דרך אחת שהיינו מכינים אותה כאחת מבר הקינוחים שלנו במזנונים היא, לבשל את הפיוקה עם מים ולערבב מדי פעם, ולסנן ולשטוף את הגרגירים, מכינים בקערות פירות טרופים חתוכים, ורוטבי טרופים כמו רוטב פטל+רוטב פסיפלורה, וכל אחד לוקח עם פירות לפי בחירה ויש פודינג שאתן אותו תיכך,

hogo26

New member
פודינג טפיוקה ופסיפלורה,

300 סמ"ק חלב, 250 סמ"ק שמנת מתוקה, 150 גרם סוכר, תמצית וניל או מקל , 200 סמק מיץ פסיפלורה, וטפיורה, קורט מלח, אפשר לשים תרכיז פסיפלורה או מהפרי עצמו, לסנן אותו מהגרעינים , הטפיוקה אותה שיטה לסנן ממים לפני,

נירהמ1

New member
הוגו - הטפיוקה מגיעה גם באבקה

כמו קורנפלור ואפשר להכין ממנה פודינג. טפיוקה מופקת מקסאבה, מכילה הרבה עמילן בדומה לקורנפלור, או קמח תפוחי אדמה. בארץ אפשר להשיגה רק בחנויות טבע.

hogo26

New member
אני מדבר על האבקה,

היינו מרתיחים אותה במים, לבשל אותה,

yifatushc

New member
אני ראיתי טפיקוה בצורה שונה ../images/Emo12.gif

לפני כשנה שתיתי ברד מנגו, עם טפיוקה בפנים... אלה היו כדורים סגלגלים, שהוצגו בפני כפרי (???). האמנם? או שזה בכלל לא פרי? ומהיכן הצבע הסגול? יפעת

נירהמ1

New member
זה לא פרי בכלל - זו אבקה שמופקת

מקאסאבה. הצבע הסגול זה בטח צבע מאכל.

yifatushc

New member
איזה קטע...../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ופעם הראשונה שהציגו בפני טפיוקה הוליכו אותי שולל... (ואני נגד צבעי מאכל). טוב, מזל שאתם פה להאיר את עיני! יפעת

נירהמ1

New member
יפעתוש - גם אני נגד צבעי מאכל

אבל היום ניתן למצוא צבעי מאכל טבעיים כמו: אנאטו - שמופק מאצות, ובטא קרוטן - מירקות. הצבעים לא מזיקים בכלל. הצרה מתחילה כשמכניסים צבעי מאכל תעשייתיים כימיים כמו: טארטאזין, צהוב סנסט ועוד כהנה וכהנה "כולירות". יש היום מגמה לעבור לצבעי מאכל טבעיים - בשטראוס למשל, יש מוצרי חלב וגלידות שמכילים צבעים טבעיים. אפילו ארטיק הלימון שלהם מכיל צבע מאכל טבעי. הם מציינים במפורש על המוצרים "ללא צבע מאכל וחומר משמר".

hogo26

New member
גם אני נגד צבעי מאכל

לא בריא פשוט, קונה רק מאכלים עם צבעי מאכל טבעיים בלבד,

yifatushc

New member
אפרופו צבעי מאכל טבעיים...

ביום העצמאות עלית יצאה במהדורת חג של מקופלת כחול-לבן, ואכן הצבע התכלכל משהו של המקופלת היה צבע מאכל טבעי שהופק מסלק...!
הרגשתי די טוב מצפונית לאכול מקופלת בידיעה שיש בה גם ירקות...
לדעתי בחג הבא צריך לייצר מקופלת בשלל צבעי הסלט!! יפעת

למעלה