טפטופים בחיפה?

חיפאי8

New member
אכן מטפטף כאן :)

נתנאל531

Well-known member
לפי המכ"ם הטורקי - טפטופים במרכז לבנון

או שאלו החזרים מעננים גבוהים?

Eladmegahail

New member
בשפלה סביב 30-31 מעלות כעת . בסדום -36 .

כן -ערב שרבי שמתאים לתקופת עונות המעבר -ראית בעצמך-לחות נמוכה וטמפרטורות גבוהות יחסית כולל כיסוי נרחב של אלטואים . אין את זה בקיץ בדרך כלל (למעט מקרים בודדים כמו 1 באוגוסט 2012) . הסתיו כבר כאן ובגדול.

supercellstorm

New member
כ- 30 מעלות בחוף עד חצות יחד עם כ-45% לחות!

האמת היא שלמרות התחזית ולמרות שראיתי את המפות, לא ציפיתי לכזאת טמפרטורה ויובש בלילה כאן בחוף. אני לא רואה איך הטמפרטורה תצליח לצנוח ל-22 מעלות כפי שטוען השמ"ט. עכשיו נכנסת בריזה לחה אך די חמימה. מזל שה"שיא" הגיע בלילה, אחרת היינו חווים את אחד הימים החמים בחודשים האחרונים (ובטוח החם הקיץ)

שאלה על עליית הטמפ בלילה בב"ש ביום חמישי הטמפ' עלתה בצהרים והיגיעה למקסימום לפי אתר האוניב' 37 מעלות בשעה 15:00 ( יום קודם הטמפ החלה לרדת משעה 14:00) , היא ירדה בהדרגה עד השעה 19:40 ( 29.9 מע') ואחר כך החלה לעלות מעט.בשעה 21:20 היא עלתה מעל 31 מע' ואח"כ החלה שוב לרדת באיטיות. הלילה חם ובשעה 23:40 נרשמו כמעט 29 מעלות. לא להאמין איזה לילה חם זה, יחסית ללילות הקרירים של ב"ש.

רציתי לדעת איך זה יתכן שהטמפ' תמשיך לעלות עד שלוש אחר הצהרים , ועוד תוסיף לעלות אחרי שהיא כבר ירדה מעט בין שמונה בערב, לתשע. בשעות כאלה, גם בזמן שעון קיץ אין קרינת שמש מחממת.

הזוי, פשוט התעוררתי מהחום,לא זכור לי כל הקיץ

כזה חום פה בירושלים מעל 28 מ"צ לפנות בוקר
אני פשוט הולך להקיא........

peperonni

New member
קרינת השמש אכן משפיעה על הטמפ' סמוך לקרקע

ולכן כמעט תמיד טמפ' המקסימום תמדד בחצי השני של היום והמינימום בחצי השני של הלילה.
יש עוד גורמים שיכולים לשנות את הטמפ' ואחד מהם הוא הסעה של אוויר, הגעה של אוויר ע"י הרוח ממקום אחד לשני.
אתמול עבר אותנו "שקע שרבי", בשונה מהמצב הקיצי הסטטי, אחד ממאפייניו של השקע השרבי הוא שינוי הזרימות (כיווני הרוחות) ובכך להסעה של אוויר ממקורות שונים(אוויר שיגיע מכיוון הים ביום למשל, יהיה קריר יותר מאשר אוויר שיוסע מכיוון היבשה).
מעבר השקע הרדוד אתמול גרם ל"בלבלול" המהלך נורמלי היממתי של הטמפ' בהשוואה ליום קיצי רגיל.

בקשת הבהרה- האם השקע השרבי אתמול עבר אותנו בלילה ולכן הטמפ הוסיפה לעלות בשעה לא סבירה? ואם כן, האם זה נדיר ששקע שרבי עובר בלילה ולא ביום?

supercellstorm

New member
כן בהחלט עבר אותנו בלילה (והתחיל ביום כמובן)

שיא השקע היה בלילה. הדבר אינו נדיר כלל, ולמען האמת טוב שכך. אומנם הלילות חמים (בחוף זה אחלה בגלל שהלחות נמוכה) אבל אם שיא השרב מגיע במשך היום התוצאה עלולה להיות לא נעימה. אני משוכנע שאם שיא השרב היה עובר אותנו בצהרים היינו מקבלים טמפרטורה גבוהה בהרבה מ- 30 מעלות בחוף, ולראיה - הטמפרטורה בחצות הייתה 30 מעלות (כלומר נשמרה) למרות שבעה כזאת כבר יש בדרך כלל כ- 6 מעלות פחות (תלוי באיזה אזור)

למעלה