טפו, טפו, טפו ...

טפו, טפו, טפו ...

למה יש לנו את האמונה הטפלה touch wood, ואנחנו מרגישים שברגע שאנחנו מדברים על משהו טוב, ואנחנו רוצים שהוא ימשיך, ושלא יהיה שינוי, חס וחלילה. אז אנחנו חייבים להגיד טפו, טפו, טפו. ולדפוק בעץ. ומרגישים שאם לא נעשה כך, אסון יקרה. פשוט מרגישים שחייבים. מכירים את זה ? שווה דיון ?

ללוווש

New member
קוראים לזה עין הרע ../images/Emo13.gif

ברגע שיש לך משהו טוב אתה לא רוצה שזה ילך ממך, או יגמר. עין הרע זה דבר שכל אחד פוחד ממנו. זה יכול להוביל אפילו למוות. כן כן, תראה מה שהצרות עין של אנשים עושה. טפו טפו טפו זה בעצם מין ביטוי ל-יריקה. אין לי ממש מושג- אבל כנראה שיריקה מונעת עין הרע או משהו. ולדפוק בעץ זה מנהג של הגויים אם אני לא טועה. זה די אסור. זה גם משהו נגד עין הרע, שוב- אם אני לא טועה. בגלל זה אנשים מרגישים שחייבים לעשות משהו כדי להוציא את הספק שמה שמתרחש כרגע או מה שיש לי כרגע - משהו חיובי שטוב לי, המשהו הזה לפעמים בא ביריקות שכנראה הם חושבים שע"י יריקות אין עין הרע, או על דפיקה בעץ, שלפי הגויים זה מונע עין הרע [אני משערת]. אבל הפתרון הטוב ביותר לעין הרע אלו שני דברים: 1- לשאת חמסה... כן, היד הזו, כנראה מגנה עלינו מפני עין הרע. 2- שמעתי פעם אחת שסגולה להנצל מעין הרע זה להגיד- "בן פורת יוסף בן פורת עלי עין" תזכרו את זה, תשננו, וכל פעם שנראה לכם שחס וחלילה עשו עליכם עין הרע תאמרו את זה ורצוי לשאת עימכם חמסה

מסכימה עם מנהיג ../images/Emo194.gif

סתם אמונה תפלה או שלמדת את זה ממשפחתך או חבריך. עזוב אותך משטויות. אנשים מחפשים להם כל מיני דברים לאחוז בהם. ויש כאלה שנוקשים בראש של החבר שלהם במקום בעץ זה בסדר???? זה רק מראה לך לאן זה יכול להגיע. אם לא תאמין באמונות טפלות שכאלה לא יקרה לך כלום.

touch wood, אמונה נוצרית במקורה../images/Emo13.gif

שאומרת שקוברים את הצרות יחד עם המת.... הנוצרים כידוע קוברים את מתיהם בארון עץ. בעבר את הארון היו סוגרים עם מסמרים אותם היו דופקים על העץ, וכך אוטמים את הארון. הדפיקה על העץ מקורה במנהג הזה.. כאילו כאשר מדברים על משהו "רע", מבקשים לקבור אותו כפי שקוברים את המתים, ולאטום את הארון כדי שהדברים ה"רעים"לא יוכלו לצאת החוצה. משהו שמזכיר את "תיבת פנדורה"? כאילו רצוי שלא לפתוח אותה, כדי לא להיקלע לצרות..... ביהדות נהוד תחת זאת, לומר "בעזרת השם", או כאשר מדובר בדברים "רעים", - "השם ישמור".... אם אני מרגישה שאני "חייבת" לעשות משהו כנגד? לא, לא ממש... אני לא ממש מאמינה שמשהו הולך להרע לי ולכן אין לי צורך בכגון אלה.
שבוע טוב לכולנו

למעלה