טפול שנכשל

ricadonna

New member
טפול שנכשל

שלום לכולם. לצערנו הרב הטפול הראשון שלנו עם הפונדקאית נכשל. מצאנו פונדקאית מדהימה,החזרנו בלסטוציסט אחד בן 5 ימים,הלכנו על טפול טבעי פלוס תמיכה אחרי החזרה()לפי הוראות הרופא)עשינו את הטפול אצל רופא מהשורה הראשונה וההריון טן לא הגיע למרות כל אלה. הפונדקאית המדהימה שלנו היתה בטוחה שיש הריון.אנחנו היינו אופטימים זהירים(בגלל נסיוננו).עודדנו אותה לאחר הכשלון.יש לנו עוד מוקפאים.אבל איך ממשיכים?מאיפה לוקחים את הכוח הנפשי?איך שומרים על הפונדקאית שלא תישבר לנו?בקיצור מה לעשות? בתודה ריקדונה

platti

New member
אוי

זה באמת לא פשוט... אני זוכרת את עצמי אחרי הכישלון הראשון, הייתי בטוחה שזה יצליח ותופעות הלוואי של התמיכה באמת נותנים תחושה של הריון...
מבחינתי זה היה ברור שהכל יקרה תיק תק, בהריונות הפרטיים שלי נקלטתי בקלות, הייתה שאיבה מוצלחת והפקידו אצלי שני עוברים (מתוכם אחד "יפה יפה") ככה שמבחינתי היה ברור שיהיה הריון.
ולא היה... בסופו של דבר הניסיון השלישי שלנו הצליח וההורים חובקים עכשיו תינוקת מתוקה.
אני זוכרת שבהפקדה הראשונה, כשגילינו שזה לא נקלט, לקחנו שעתיים בערך לעבד את זה כל אחת לעצמה אבל היינו מאוד פתוחות אחת עם השניה ובדקנו מה אנחנו צריכות (שקט, לדבר...) הייתה תחושה של חיבור כי הרגשנו שזה משהו של שתינו ושאנחנו מחזקות אחת את השניה.
מה שעזר לי מאוד זה התהליך עצמו, כלומר היינו כל הזמן עם הפנים קדימה... ישר קבלתי הנחיות ופרוטוקול חדש והכנתי את עצמי (הכנו את עצמינו) לניסיון הבא. (גם אם יש הפסקה ואצלנו יצא שהיו קצת הפסקות בין ניסיון לניסיון) לקחתי את ה"מנוחה" כהכנה להמשך..
נשמע שיש לכן קשר טוב וזה הכי חשוב, אני חושבת שתוכלו לדבר בפתיחות ולחזק ולהתחזק. בסה"כ זאת אכן אכזבה אבל לי עזר להסתכל על זה כ"עיכוב" בדרך להצלחה.
הרבה הצלחה בהמשך

omnama

New member
כל סבב שלא הולך שובר את הלב...

אני הייתי מתאכזבת מעצמי, מהתהליך הארוך הזה, מהאכזבה שאני מייצגת עבור המיועדים...
עברנו שלושה סבבים כאלה. החזרה שלא הצליחה, החזרה שלא היה לה סיכוי מלכתחילה והכנות להחזרה שלא התקיימה...
אחרי כל אלה (זה לקח 5 חודשים עם כל מה שהולך בין לבין) קרו שני דברים. הראשון הוא שהתקבלה החלטה להחליף בי"ח מאחר ולא הרגשנו שמטפלים בנו שם בדרך הכי טובה האפשרית. והשני הוא שנפגשנו עם אלירז, שליוותה אותנו בתהליך, ל"ניקוי" וחיבוקים (נפגשנו הרבה בינינו גם בלי זה, אבל הפגישה הזאת היתה ביוזמתה...)
אז עברנו מוולפסון לאיכילוב וקיבלנו פרוטוקול שונה (וגם היו הרבה פחות מלחיצים כלפיי, כי היו כבר הוכחות שהגוף שלי מגיב היטב לטיפולים - אז שלחו למעקב אולטרסאונד ובדיקת דם רק פעם אחת ולא כל יומיים למשך שבועיים כמו קודם)
ובפגישה שלנו עם אלירז החלטנו שעכשיו מתחילים מהתחלה. ששמים את הכל מאחורינו ומתקדמים מכאן. וגם בכיתי (בפעם הראשונה...) על כל מה שכבר היה. וגם החלטנו להניח בצד את הספקות שהתעוררו בנו בדרך. לסגל לעצמנו אופטימיות חדשה.
וגם שמעתי מהמיועדת האהובה שלי את מה שהיה לי חשוב לשמוע. שעצם נוכחותי בחייה והדרך המשותפת שלנו - עושים עבורה את ההבדל. אני עבורה כל מה שרציתי להיות עבורה גם אם לא נצליח להגיע למטרה שלשמה התכנסנו, גם אם לא יהיה ילד בסוף תהליך ארוך...
&nbsp
ואז קרה דבר מדהים.
לקראת המעבר לאיכילוב דיברנו בינינו על סנכרון המחזורים שלנו. הייתי צפויה לקבל לפניה וסיכמנו שאתחיל גלולות עד שהיא תקבל כדי שלא נפספס סבב. כי הפגישה באיכילוב לקבלת הפרוטוקול היתה אמורה להיות רק שבוע אח"כ...
וקיבלנו ביחד במפתיע באותו היום.
ובאיכילוב הסכימו לקבל אותה מיד ולתת פרוטוקול (גם עבורי, למרות שלא נכחתי בפגישה)
ומכל הסנכרון הזה היה ברור לנו שרק טוב יכול לצאת...
&nbsp
הטוב הזה יהיה בשבת בן 4 חודשים

&nbsp
ואסור להתייאש.
ספרי לפונדקאית שלך שהיא עבורכם כל מה שהתכוונה להיות כשנכנסה למסע הזה. גם אם התוצאה מתאחרת להגיע... יש סיבה שמדברים על 6 טיפולים. הממוצע נמצא איפשהו ביניהם...
מחזיקה לכם אצבעות

&nbsp

כישלון

הי
כל פעם שלא מצליחים זה אכן מאוד שובר את הלב.
את יכולה להיות עצובה ולהראות שיברון לבן הזוג, אבל את חייבת לעודד את הפונדקאית, הרי סה"כ היא לא רגילה לכשלון מבחינת הריונות, ואת חייבת לחזק אותה גם לה זה מאוד קשה.
קחי לך יום חופש מהעבודה ותנסי למרות הקושי לעשות יום כיף וקצת להתעודד.
שיהיה המון בהצלחה במהשך.

כשלונות

כל תהליך שלא מצליח זה מאוד מאוד מאכזב
עם זאת, גם לזוגות בלי קשיי פוריות לוקח רוב הפעמים כמה נסיונות עד שנכנסים להריון
לדעתי צריך לראות את הדברים בהקשר סטטיסטי,
הסיכוי להצליח בהחזרה רגילה הוא יחסית לא כל כך גבוה (נראה לי ש 20 - 35 אחוז)
זה תלוי בהרבה משתנים כמו גיל הביציות איכות העובר ועוד
אבל בסופו של דבר זה כמו קוביה,
גם אם רוצים לקבל שש, הסיכוי להצליח בפעם הראשונה לא הכי גבוה, וחוסר הצלחה לא מעיד על חוסר מזל מיוחד,
מצד שני אם נזרוק הרבה פעמים אז אנחנו מקווים להצליח.
אז לנסות כמה שאפשר לראות את המצב כסדרה ולא כנסיונות חד פעמיים.
בהצלחה רבה רבה!!

למעלה