טפאו ואורקה

meravbr

New member
טפאו ואורקה

בטפאו בעצם רצינו לשבת בשבוע שעבר אחרי שנטשנו מסיבת פורים מוקדם. נסענו, מצאנו חנייה והגענו למסעדה ב- 23:00 והמארחת אמרה שאין סיכוי למקום בשעה הקרובה
אחרי התלבטות קצרה החלטנו לנסוע לאורקה לשבת על הבר. במסעדה - כמה שולחנות בודדים מאוישים, התיישבנו על הבר, קיימנו שיחה (באמת) ברומו של עולם והזמנו כמה נשנושים מתפריט הבר: לי - פטה כבד עוף כפרי (טרום התפרצות השפעת) שהגיע עם לחם הבית קלוי - מנה טובה (39 שח)
(חוץמזה הגיע גם לחם הבית בנפרד ללא חיוב עם שמןזית ובלסמי, פנכת זעתר ופנכת מלח ים אטלנטי) לו - שוט של אויסטר ואח"כ גם כן מנת בר מיוחדת של מן קרפ-פסטה עם פירות ים שהתגלתה כמנה מעניינת מאד וטעימה (49) אני ליוויתי את ארוחתי בקוקטייל קמפשן טעים. נהננו מאד (גם מהברמן המקסים)
ואתמול, החלטנו לכפר על האכזבה של שבוע שעבר והזמנו מקומות לבר של טפאו ב- 22:00 - הגענו, המסעדה מלאה, והיתה כזאת גם כשעזבנו בחצות בערך (לקבא מיוחד מאד, לא, לא מה שאתם חושבים
):
חצי קנקן (חצי ליטר) סנגריה אדומה טובה (50 שח)
2 טאפאס - כרובית עם רוטב אנשובי מעולה ופטריות ממולאות - סביר, לא מדהים (כ- 40 ביחד)
פאייה נגרה עם פירות ים - המנה הגדולה היתה בגודל של מחבת אישית אבל היתה מנה כבדה, עם לא מעט פירות ים שהסתתרו בפנים (שרימפס וקלאמרי) - אהבנו מאד (72 שח)
קוקטייל לי - פרנץ' משהו (לא זוכרת) על בסיס אבסולוט מנדרין - טוב מאד (35 כמדומני)
מנת סביצ'ה לקינוח פיקנטית למדי של טונה אדומה (4 חתיכות שמנמנות) עם ויניגרט צ'ילי - בריאות, הרבה בריאות וטעם
והקינוח - סרנו מהר מהר לפרפה תה ירוק באונמי הסמוכה (היה שם די ריק, גם על הבר) - מצוין

mars4

New member
ככה ברצף היית ב- הברים החביבים עלי

ביותר. ואכן אם נעשה דירוג של הברמנים המקצועיים והחביבים ביותר , אורקה לוקחת בענק. נראה לי שערן בוחר אותם לאחר מיונים וגיבושים. מקסימים, מקצועיים לעילא ולעילא (יען כי בסוג כזה של בר צריך לגלות מיומנות גם באוכל ולא רק בשתיה) קשובים וידידותיים. במקום השני טפאו ואת המקום השלישי חולקים לטעמי הברמנים של בויה ומסה.

meravbr

New member
../images/Emo51.gif ישבת על הבר של מסה?

איך זה? יש להם מנות מיוחדות?

למעלה