טענה

Light18m

New member
טענה

קודם כל אני אור, נכנסתי לפורום כי מעניין אותי סיפורי חזרה בשאלה של אנשים אחרים. חיפשתי בהתחלה את הפורום באות ח', ורק בשלב הרחב יותר של החיפוש הבנתי שלפורום קוראים יוצאים בשאלה. מישהו יכול להסביר לי למה חשוב להשתמש במושג הנ"ל, ולא פשוט לקרוא לעצמנו "חוזרים בשאלה", שנשמע כמו ניגוד טבעי ל"חוזרים בתשובה"?

תשאל את חז"ל

"הלל ומנחם לא נחלקו יצא מנחם ונכנס שמאי. לאיכן יצא יש אומרים ממידה למידה יצא ויש אומר כנגד פניו יצא הוא ושמונים זוג של תלמידי חכמים מלובשין תירקי זהב שהשחירו פניהן כשולי קדירה שאמרו להן כתבו על קרן שור שאין לכם חלק באלהי ישראל" "ברח דודי. אימתי. אימתי. בימי מנחם והלל שנפלה מחלוקת ביניהם ויצא מנחם הוא ושמונה מאות תלמידים מלובשים סריקונין של זהב. ובא חנן בן מטרון ובעינן בן יהודה אחיו של מנחם והרגו. ועלה אלעזר והתלמידים עמו וחתכו מנויות מנויות. באותה שעה שלחו אנשי אורחמו והושיבו קסטרא על ירושלים והיו מטמאים כל הנשים שהיו בתוכה. ועלה אלעזר והתלמידים עמו והכו כל אנשי קסטרא. באותה שעה נפלה מחלוקת בירושלים. על אותה שעה אמרו ברח דודי ודמה לך לצבי או לעפר האילים" רק מוזר שלדעת הבבלי והירושלמי הלל ומנחם לא נחלקו.

למעלה