טעמתי לפני כזמן מה

טעמתי לפני כזמן מה

עוגיות עגולות ובתוך תוכן יש זית ללא חרצן הן היו טעימות מאוד, מישהיא יודעת במה מדובר אני מחפשת את המתכון?

טעם מלוח גבינתי .

לא מתוק

לפי דעתי זה בצק שק"ם

אבל את כותבץ עוגיות וזה אמור להיות מלוח, לא? בכל מקרה בצק שק"ם מורכב משמנת חמוצה, חבילת קמח תופח קטנה וחבילת מרגרינה. לשים לבצק אחיד וקורצים עיגולים קטנים. כל עיגול קטן ממלאים בזית וסוגרים לכדור. זה הכל, אפיה על גבי ניר אפיה בתנור חום בינוני- כרבע שעה.

לא זה לא הטעם של שקם.

אני מכירה את בצק שקם הוא אצלי מככב , זה טעם גבינתי . מצ'ו מצ'ו

אז לא מכירה, אבל בעצם אפשר להוסיף

גבנ"צ או קשקבל לבצק ואז יוצא באמת טעם גבינתי טעים.

pirge

New member
כדורי בצק ממולאים זיתים../images/Emo140.gif

כדורי בצק ממולאים זיתים 100 ג' חמאה 250 ג' גבינה קשה מגוררת רצוי פיקנטית 2 כוסות קמח חצי כפית אפיון 2 כפות מים קרים לשים היטב. עוטפים בנילון ומניחים בצד חצי שעה. לא במקרר. מחלקים 40 כדורים. מכניסים זית ירוק מגולען ממולא בגמבה וסוגרים את הבצק בצורת כדור. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. אופים בחום 175 מעלות עד להזהבה. ממתכוני עמים ב'

pirge

New member
כדורי בצק ממולאים זיתים 2

05:28 | 07/01/05 מתכון לחטיפי זיתים -מתוקן-ו pirge / מתכונים ו כדורי זיתים בבצק 100 גרם מרגרינה רכה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת מיכל קוטג' או מיכל יוגורט כוס קמח רגיל מלח אבקת שום קופסה זיתים מגולענים. ללוש בצק. אם צריך מוסיפים עוד כף קמח. לעשות כדורים. להכניס לכל כדור זית ולסגור את הבצק מעליו. לאפות בחום 175 מעלות עד לקבלת צבע יפה שחום. רצוי לאפות על ניר אפיה לא משומן.

ואולי זה:

2 כוסות קמח 2 גביעי גבינה 100 גרם מרגרינה עם מלח ללוש וליצור כדור שבתוכו זית ללא גלעין לאפות בחום בינוני עד שמשחים

12רוניתי

New member
../images/Emo91.gifחטיפי זיתים לאירוח

חטיפי זיתים שהכנתי המון פעמים. נחטפים במהירות. החומרים: כוס זיתים שחורים או ירוקים(אני מעדיפה ירוקים) 1 חלמון ביצה 50 גרם שומשם לבצק: 3 כוסות קמח חבילה מרגרינה 1 כפית מלח 1 גביע אשל או שמנת. הכנה:ללוש בצק מקמח מלח מרגרינה ואשל. להכניס הבצק למקרר למשך הלילה. למחרת ליצור כדורים בגודל אגוז. להכניס לכל כדור זית מגולען. למרוח אותו בחלמון ולפזר שומשום. לאפות בחום 180 מעלות 15-20 דקות. מקור:זיתי בית השיטה.

פחהימ

New member
אני הכנתי את זה בבצק של מלווח.

חתכתי אותו לשמיניות. זה יוצא סוף הדרך.

מייקי31

New member
בדיוק אתמול הכנתי

ואופס הבוקר אני פוגשת פה את ההודעה הזו אצלי ההכנה היתה פשוטה וקלילה (הבת שלי בת תשע הכינה לבד) חמאה 100 גרם להמיס במיקרוגל כוס וקצת קמח כוס גבנ"צ + קצת בולגרית מלח... גם קצת מכווצצים הכל, טוחבים זית פנימה וסוגרים את הכדור אופים כמה רגעים, לא יותר מ 5 דקות טעים ומשמין להפליא יום טוב מיכל

למעלה