טעם העיר

• פותח הנושא wgaf
  • פורסם בתאריך

wgaf

New member
טעם העיר

כל שנה אני מקפיד ללכת לטעם העיר. אני בעצמי לא מבין למה. אני לא ממש מתחבר לקונספט של המוני אנשים שנדחפים בתור לדוכנים של מסעדות טובות שמגישות אוכל רע במחיר יקר. אבל הגישה נוחה, הדלק חינם, החניה חינם ואז אני מוצא את עצמי שנה אחרי שנה מבזבז 200 שקלים על בילוי ביריד הזה.

הפעם הגעתי ישר מהעבודה , ומאד רעב. פתחתי בדוכן של אל גאוצ'ו . אני די מצטער על זה. זה היה הדוכן הראשון שפיתה אותי, בעיקר הריח. הזמנתי אנטריקוט בלחמניה. קיבלתי סטייק דק , סביר בטעמו,מעט קר בלחמנייה עלובה ושכנראה לא טרייה. בסך הכל הצטערתי על ה 35 שקלים שבזבזתי ויותר מכך על המקום בבטן שגזלה המנה הזו.

בשנה שעברה הקונספט של מסעדות טובות שמגישות אוכל רע בא לידי ביטוי באופן מובהק בדוכן של רוקח 73 . הפאיה הזוועתית והעלובה שאכלתי בדוכן של המסעדה בשנה שעברה עדיין זכורה לי.
ניסיתי שוב את המסעדה, הזמנתי קלמרי מטוגנים עם ציפס. קיבלתי חרוט קרטון עם קוביות צ'יפס וכמות זעירה של קלמרי מטוגן עם רוטב איולי פלפלים. הפעם הטעם היה טוב, ואפילו הטמפרטורה של הקלמארי הייתה סבירה. מה שהפריע זו הכמות המועטה של הקלמרי. עם מעט פחות קמצנות הייתי יוצא מרוצה.

המשכתי עם שיפוד אנטריקוט, כבד עגל ושומן כבש בדוכן של מסעדת דארנא. שני שיפודים מוגשים בתוך לחמניית פרנה מרוקאית טרייה. זה היה סנדוויץ' נפלא. כל כך נהניתי שהזמנתי עוד סנדוויץ כזה.

אף פעם לא הצלחתי להבין את התור הארוך של אנשים של מול הדוכנים שמוכרים נודלס בסגנון המסעדות הסיניות של שנות השמונים כאשר יש מבחר כל כך גדול של דוכנים שמציעים אוכל מעניין ומפתה. אז ניסיתי. הזמנתי נודלס בסינית האדומה ועדיין אני לא מבין את תופעה. סתם נודלס.

קינחתי בעשר כוסות אייס קפה של יוטבתה בביתן הטעימות בכניסה.

נראה לי שאני אחזור מחר בשביל להזמין עוד סנדוויץ מהדוכן של דארנא.

Gרר

New member
הפאייה נותרה גרועה גם השנה

ולגבי "אף פעם לא הצלחתי להבין את התור הארוך של אנשים של מול הדוכנים שמוכרים נודלס" ההסבר הוא מאד פשוט: כל התור הזה זה אנשים שאף פעם לא מצליחים להבין את התור הארוך של אנשים מול דוכנים שמוכרים נודלס. כולם שם באים לבדוק מה הסיפור, בדיוק כמוך

סתאםםםםםםםםםםםםםםם

wgaf

New member
תודה על האזהרה

אני באמת שוקל לנסות היום בערב שוב את המנה וחוות הדעת שלך תהייה חלק מהשיקולים שינחו אותי.
עדיין קשה לי להאמין שניתן להייצר מנה כל כך גרועה שוב.

googaf16

New member
מנצלש"ת, טוב? חווית טעם העיר שלי

יתכן שנתקלנו אחד בשני אתמול, עומדים ותוהים על קנקנם של האנשים שמזמינים נודלס בטעם העיר כי גם אני הייתי שם אתמול. אומנם הדיווח הזה לא יסייע לאף אחד כי ברגעים אלו מגיע האירוע לסיומו אבל אני חשה כי הוא צריך להיכתב.

לפני הכל, אתחיל בגילוי נאות: בן זוגי לבילוי קשור בצורה מסויימת לבעלים של רוקח 73 וקיבלנו שם את כל המנות חינם. מכיון שאינני אוכלת פירות ים והוא אמר שהיה לו טעים (כמובן) לא אפרט על האוכל בדוכן זה.

זו הייתה הפעם הראשונה של שחר בטעם העיר. יום לפני ההגעה לשם כתבתי לו מייל לגבי התנהלותנו הרצויה שם בזו הלשון:

"לקראת ביקורנו בטעם העיר אני מתכבדת בזאת לכתוב לך סילבוס והוראות לגבי התנהלותנו שם:
הגעה - מומלץ להגיע בחמש וחצי, (יש מצב?), לפני שעם ישראל, אשתו, חמותו וגיסתו יפשטו על המתחם בטפיהם המיוזעים ובטלפיהם המזוהמים.
בתחילה נערוך סיור במקום ונבדוק מה שווה לאכול. לאחר מכן נתחיל בזלילה.
אני מבקשת להתריע מראש!!! אכילה של שלוש שעות לפני האירוע, מצידך תיחשב כבגידה ולא תעבור בשתיקה! לבוא רעבים! השימוש במשלשלים, מעודדי הקאה וכו' מותרים באופן חד פעמי על מנת לפנות מקום בקיבה. (גם תמונת עירום של אלי לוזון/ויטני יוסטון ז"ל בדמי ימיה יוכלו לסייע בכך).
כיאה לבהמיות - כל אחד קונה מנה מסויימת ובעזרת מזלגות פלסטיק כולנו נעוט עליה בשמחה. אימון של הטיית הגוף אחורה לבל תתלכלך החולצה הוא יתרון אך לא הכרחי.
לא אוכלים עד שמתפוצצים. זה לא כיף.
מנות חובה מבחינתי:
כנפיים של דיקסי.
משהו מאינדירה ההודית אם היא משתתפת, בדרך כלל הם שם, השנה לא ראיתי פרסומים שלהם.
פיקניה -פרוסות דקות מנתח פיקנייה בצליית אסאדו מסורתית עם צ'ימיצ'ורי וסלסה קריוז'ה בתוספת תפוחי אדמה בשמן זית, שום ופטרוזיליה.
לקראת השעה שבע וחצי שמונה, שפחי הזבל כבר יעלו על גדותיהם, ננוס משם.
לשאלות (לא מטומטמות) מוזמן לפנות אליי."

הבהרה: כל הקטע עם מעודדי ההקאה וכו' נאמר בצחוק, כמובן!!!

מאוחר יותר הוספתי גם סעיף של הבאת תיק קטן עם מינימום ציוד. לצערי שכחתי להציע לו להביא נעליים נוחות ואלקו-ג'ל שכן תנאי ההיגיינה במקום כפי שאתם יודעים אינם מזהירים. (ומה זה אומר לגבי האוכל? לא-לא-לא רוצה לדעת).

סך הכל היינו חמישה. חלק מהחמישייה הגיע עם חבר של שחר ולא הכרתי אותם אבל זה לא מנע ממני לדחוף להם את מזלגי לצלחות. בסופו של דבר, מה אכלנו?
פיקניה של בוצ'ורי דה ברילוצ'ה - היה טעים אך זכרתי אותו הרבה יותר טעים שנה שעברה. מנה סבירה סך הכל.
טאג'ין מרוקאי של דארנא - קוסקוס וקציצות - המנה הכי מוצלחת של הערב. אני ירושלמית ומעולם לא הייתי בדארנא. המנה הזו הייתה כל כך מוצלחת מבחינתי שאשתדל לסור לשם ביום מן הימים, בייחוד בהתחשב בכך שגם בדיווח הנוכחי של wgaf וגם בדיווחים האחרים על טעם העיר נזכרה המסעדה לטובה. המנה גם הייתה ממש גדולה ונדיבה והכי חשוב כאמור - טעימה.
ניוקי ברוטב רוזה מפסטה מיאה- החבר הנוסף שהצטרף אלינו אוכל כמו ילד (בלי להעליב ועל כן יקרא כאן: הילד) ולכן הזמנו את המנה הזו שהייתה לא פחות ממביכה. 30 ש"ח על ניוקי באיכות בינונית מינוס, ברוטב שנטעם כאילו הגיע היישר מצנצנת שימורים. לא כיף.
עוף סצ'ואן עם נודלס זה הילד הזמין! לא דומה בשום צורה לעוף סצ'ואן שהייתי מצפה לקבל מהסינית האדומה. הכי סתמי וחסר טעם.
כאמור - כל מנה אפשרית מרוקח 73 - תוך הצצה באייל לביא ורצון עז להגיד לו שביסק הסרטנים שלו מטריף אבל להשאיר את זה לעצמי כי הוא היה עסוק.
קרפ עם שוקולד לבן של שוקולד השחר עוד גילוי נאות קטנטון - הקרפ התקבל חינם עקב קשרים עם גורמים בהנהלה. הפתיע אותי בטעמו! כמובן שעם קצת קוקוס ובננות היה יכול להיות קרפ מנצח. גם ככה היה סיום מתוק ראוי.
שלגונים מהמקום ששכחתי את שמו אבל הוא עושה שלגונים קטנים בטעמים עם ציפויים שונים - טעמנו: שוקולד בציפוי שוקולד חלב ואגוזים, קוקוס בציפוי שוקולד מריר ושלגון חמאת בוטנים בציפוי שוקולד מריר ואגוזים. כולם ללא יוצא מן הכלל היו ממש מעולים, (חוץ ממעטה שוקולד החלב שהיה לו אפטר טייסט משונה.) בהחלט שווה ומהנה.
תותים עם קצפת נכון, בשביל הילד. זה שיכסו לי תותים רקובים בהר של קצפת לא אומר שלא אבחין שחלקם רקובים קמעה. לא יפה.

אז אינדירה לא היו. ולכנפיים של דיקסי לא היה לי מקום בבטן ולא פרטנרים.

התאכזבתי מכך שלא יכולתי לשתות איזה 20 רבעי כוסות של קוקה קולה זירו כמו בשאר הפעמים שהגעתי לטעם העיר ונאלצתי לרכוש את השתייה בעצמי.
בסך הכל, רוב המנות היו לא טובות. אבל אני מגלה על עצמי שככל שעובר הזמן אני קצת נהנית להתפלש בבהמיות הזו, לחגוג עם ואת האוכל וזאת למרות הגיל הממוצע שיורד והמחירים שעולים. שחר אמר שלא יחזור בפעם הבאה. אני כן. למה? שאלה ממש, אבל ממש טובה.

1Shir

New member
למקום קוראים stick house

הנה

יש שני סניפים,
הראשון בקינג ג'ורג', ליד ומערבית לחומוס אבו-דאבי.
השני בדיזנגוף, בערך מול האילקה.
הם טוענים לבריאות

גם אני הייתי היום (באופן לא מתוכנן)

20 רבעי כוסות קולה אמנם לא יכולת לשתות, אבל משקאות קפה של יטבתה ונביעות בטעמים בהחלט כן

נשמע שבסך הכל נהנית. מסורת זו מסורת

googaf16

New member
אכן מסורת.

שנה שמינית עם הפסקה של שנה אחת באמצע.

טוענים לבריאות, הא?

גם למקדונלדס כבר יש תפריט בריאות. לא?

גסטרו

New member
מזמן לא כתבת כאן ! כתיבה לרוחי !

ואולי בשנה הבאה תקחי אותי לבקור הראשון בחיי בטעם העיר...ואז תוכלי לכתוב הזקנה אכלה

googaf16

New member
למה מזמן?

כתבתי אף כתבתי!
דיווח אחד שלי לאחרונה אף זכה להתעלמות כללית!! מזל שיש את הממשק החדש של תפוז שיראה לי שאנשים לפחות קראו אותו.
(אלו היו 15 שניות של: הפולניה שבי ואני).

והרבה דברים אכתוב עלייך לפני "הזקנה אכלה". אבל גרמת לי לצחוק עכשיו בקול רם, ממש!

wgaf

New member
לגבי הנודלס - אני מקווה שלא עשית את הטעות

שאני עשיתי

אני גם קניתי מנה, במטרה לראות על מה עומדים בתור.

אושר מ

New member
אנחנו גם היינו

פורטרהאוס של NG היה מאוד מאכזב. הבשר היה פשוט יבש.

קלמרי ושרימפס עם פסטה בקרם שורשים וגו' של הנמל 24 היתה טעימה יחסית, אם כי הייתי מעדיפה קלמרי ושרימפס שלפחות חלקית מבושלים עם הפסטה והרוטב. אני מניחה שזה די בעייתי מבחינת הכנה בכמויות כאלו, ועדיף כמובן שהם לא יהיה צמיגיים מאשר עשויים עם הרוטב. כמו כן יכולה להעיד לחיוב על נוכחותו של שף המסעדה. היחיד שראיתי בין הדוכנים.

הזוכה שלנו: נתחי שייטל באדורה עם צימיצורי. מנה טובה טעימה והכי חשוב - צולים את השייטל על המקום עם ההזמנה.

wgaf

New member
עדכון נוסף ואזהרה לא רלוונטית.

הערב גם ביקרתי בטעם העיר.

ראשית פתחתי בסנדוויץ עם השיפודים של דארנא.

מאד נהניתי מהקבב של אל בבור המנה הייתה ממש באיכות של מסעדה. קבב מבושל באופן מושלם, מג'דרה בורגול טעימה מאד ועלי גפן מאד טעימים.

אני יודע שזה כבר לא אקטואלי אבל אני בכל מקרה חייב לציין שהסנדוויץ הספרדי - עגל פיקנטי של טפס של רושפלד ממש גרוע.
הלחמניה לא רעה, מעט מתוקה. הבשר שציפיתי שיהייה עסיסי ושומני היה יבש ומימי. נראה כאלו שבישלו את הבשר במים. הרוטב שנלווה לבשר היה מתקתק ומעט חריף (הרוטב כשלעצמו דווקא היה סביר). השילוב של הבשר היבש והמימי עם הלחמניה המתוקה שנרטבת מהמימיות של הבשר והרוטב היה פשוט מחליא.

כיוון שאתמול אכלתי שש מנות הגבלתי את עצמי לשלוש מנות בלבד. לצערי הסנדוייץ הספרדי היה האחרון . הטעם הרע עד עכשיו לא עוזב אותי. גם עשר כוסות אייס קפה בביתן של יוטבטה לא השכיחו את הטעם הרע.

prizman

New member
לא הבנתי

איך משהו מיוטבתה אמור להשכיח טעם רע.
לא שברור לי איך מישהו יכול לשתות 10 כוסות אייס קפה בכלל אלא אם מדובר בדוגמיות.

wgaf

New member
האייס קפה של יוטבתה הוא דווקא לא רע בכלל

וכמובן שהם חילקו כוסות קטנות.

למעלה