טעם העיר 2012 -אתמול

taloosh123

New member
טעם העיר 2012 -אתמול

מטרתה העיקרית של מסעדה המצטרפת לחוית "טעם העיר" היא לחשוף את המסעדה בפני קהל חדש.
אתמול כשהייתי בטעם העיר ראיתי דוכן של מסעדה אהובה עלי מאד "טאפס אחד העם" -אפילו זכיתי לראת את רושפלד בכובעו ברקע.
ציפיתי אם כך שבודאי טעם את המנות המוגשות ואחריותו המלאה עליהן- בחרנו מנה של עגל סאן סבסטיאן פיקנטי.
המנה הוגשה בלחמניה תעשיתית מהזן הנחות ביותר ובתוכה מחית בשר שהיתה בעלת ניחוח ומראה גרועים ביותר (לא נעים להגיד-אבל נראו כמו אוכל לכלבים).
חשבתי אם לגשת לדוכן להתלונן-בסוף החלטנו פשוט להשליך את המנה לפח.
בתור טועמת אני יכולה להגיד ברצינות- רק עוול נגרם למסעדה ככה.
זאת מסעדה ממש טובה- המנה הזו היא פשות תת רמה.

מה עוד טעמנו שם:
אלבאבור- שני קבבים מבשר טלה על שיפוד קינמון בתוספת עלי גפן וטחינה: מנה יפה ונדיבה מאד של 2 קבבים שמנמנים מלויים בצלוחית טחינה מג'דרה עשויה היטב ואפשרות לחמוצים בשירות עצמי.
דיקסי- כריך פילדלפיה קלאסי - פרוסות אנטריקוט, בצל ופלפל אדום מטוגנים, גבינה סקנדינבית וממרח ברביקיו. שוב לחמניה תעשיתית. אני נתקלתי בכמה גרגרי פלפל שחור ענקיים שקצת הפריעו באכילה.
יפו תל אביב- סינייה טלה - עם טחינה שומרונית ונענע בפיתה- מנה נדיבה מאד של 3 קציצות עשויות היטב בפיתה שלמה מפוצצת ירוקים. אני ממש אהבתי.
גרניטה של עראק עם רוזטה-שילוב מושלם-טעם הערק מודגש
רוקח 73- SHRIMPS & CHIPS - שרימפס פריכים, קוביות הום פרייז ורוטב רוי- 4 שרימפסים שטוגנו בשמן עמוק עם ציפוי פאנקו (טעים ופריך) וקוביות תפוחי אדמה. כמובן שעיקר המנה תפוחי האדמה- סה"כ מנה נחמדה וטובה.
פנקייקס הולנדי-פנקייקים קטנים ומתוקים מוגשים בליווי רוטב שוקולד/ריבת חלב/נוטלה וסוכריות.

סה"כ חויה נחמדה אם באים בשעה מוקדמת אין צפיפות.
מוציאים לא מעט כסף- ככה שאולי שווה פשוט ללכת למסעדה ולהנות מאיכות.

תהנו

salo22

New member
וואללה משפט ראשון ? לא בטוח

נכון שנחשפים, אבל חלק ממש לא קטן מהמסעדות משתתפות שנים רבות ברציפות ואני לא בטוח שגורם החשיפה כל כך עקרוני במצב הזה מבחינתן. בסופו של יום לאורך זמן, אף אחד לדעתי לא עושה את זה "כדי להפסיד" נקרא לזה, במיוחד כשמחירי המנות כאלה.

taloosh123

New member
המנות מיצגות מסעדות

אני חושבת שרושפלד שהוא שף של מסעדות מעולות
שופט במסטרשף ובשלן בעל חייך שטעם דברים בעולם
שם את החותמת שלו על מוצר לא איכותי כזה
אני חושבת שזה עוול

Gרר

New member
באשר לכריך סן סבסטיאן הזה

עם העגל - זה בדיוק מה שאכלנו ואני מסכים איתך שהיא מנה ממש לא מוצלחת. אני דוקא חיבבתי את הלחמניה בגלל כושר הספיגה שלה. האישה אפילו את הלחמניה לא אהבה... בכל מקרה אני לא יודע מה הם שמים שם ברוטב, אני מניח שזה לא מבוסס על מזון לכלבים, אבל היה לו טעם ממש ממש ממש ממש ממש ממש מוזר. האישה זרקה את החצי שלה אחרי ביס אחד, אני בכל זאת המשכתי לנשנש את זה מתוך תקווה לפצח אם יש כאן איזה משהו מתוחכם שאנחנו מפספסים או שזה באמת רוטב מפוספס לחלוטין.

אני לא יודע איזה כריך עמית אכל שם ואם משהו בהכנת הרוטב אולי נדפקה רק אתמול ושילשום כן היתה בסדר אבל זו היתה מנה לא מוצלחת שאני מצטער שבכלל ניסינו. הייתי יכול על חשבונה לנסות את ההמבורגר של הנמל 24, שלא נותר לי מקום בשבילו. אני מאמין שהוא היה נותן תמורה יותר טובה ולו רק מסיבה שכמעט כל דבר שעולה על דעתי הוא יותר מוצלח מהכריך עגל הזה.

Gרר

New member
נראה לי שיש גם חשיבות

לפרסם את עצמך באופן רציף ומתמשך. טעם העיר זה לא פעם בשבוע אלא רק פעם בשנה ואם הייתי בעלים של מסעדה לא נראה לי שהייתי אומר לעצמי "אהה, היינו כבר בשנתיים הקודמות אפשר לוותר השנה" אלא חושב דוקא "נלך קצת להזכיר לאנשים את עצם קיומנו אולי כמה שמזמן לא היו ייזכרו בנו ויעשה להם חשק לחזור"...

זה כמובן מעבר לשיקול של להרוויח משהו מערב כזה -אם כי קטונתי מלעשות את החשבונאות שכרוכה בדבר (אני מניח שכל מסעדה גם צריכה לשלם לא מעט כסף בשביל עצם ההשתתפות שם).

מה שכן - אני בטוח שכולנו נסכים שאם כבר אתה משתתף שם - תשתדל להוציא את המסעדה שלך הכי טוב שיש ולתת מנות כאלה שיעשו לאנשים חשק לבוא אליך למסעדה ולא להיפך...

salo22

New member
לדעתי הפירסום הזה די זניח

מצידם של המבקרים - הם רוצים הפנינג של הרבה מנות באיכות לא רעה עד "מרגשת" ודשא+בירה ובעיקר בעיקר, במחירים מאוד נמוכים.

salo22

New member
ידוע שהעלויות אמורות להיות גבוהות

כנראה, אבל עדיין לדעתי אף אחד לא יגיע שנים אחרי שנים ויקים דוכן בגלל פרסום. אני חושב שזה נאיבי לחשוב שבעקבות טעם העיר, נניח אדורה או נמל 24 מתמלאות להן פתאום בהמוני סועדים שדגמו את הדוכן הדי מוגבל שלהן בטעם העיר. אם זה אמור לייצג אותן קולינארית ולהוות כרטיס ביקרו מוצלח, לדעתי זו סוג של "ירייה ברגל" ברוב המקרים.

Gרר

New member
זה כמו שאני שואל כבר הרבה שנים

למה בעצם חברת חשמל צריכה לפרסם את עצמה (בלי קשר לפרסומות של החסכון בחשמל). זה לא שיש לי אופציה לבחור בינם לבין ספק חשמל אחר... כנראה שבפירסום אני לא מבין הרבה

יויו13

New member
מצטער גרר אבל (לעניות דעתי) סאלו צודק הפעם

באים נטו להכניס מזומן לקופה ודי הרבה בתקופה קצרה.
כל שאר ההסברים שנותנים זה מה שנקרא בשפת החווה שלנו
"בלבל מוח"

Gרר

New member
אין מה להצטער אם זו האמת אז זו האמת

חבל רק שהרצון למקסם את הרווחים בא על חשבון איכות המוצר שנותנים שם.

זה אולי גם מסביר למה זה ממש לא אכפת להם לצאת "רע" משם: ממילא מי שבא לטעם העיר נכון להיום הוא ברוב המקרים גם לא מי שבא למסעדה וגם מי שכן מכיר את המסעדה יודע שמה שמוגש בטעם העיר לא מייצג ברמת הגימור שלו את מה שמוגש במסעדה כך שכנראה שזה באמת לא מפריע להם אם מה שמוגש שם רחוק אלף שנות אור ממה שמקבל מי שמבקר במסעדה.

החתולית

New member
המטרה היא מקסימום רווח במינימום השקעה

מטבח פשוט ופתוח, מנות פשוטות והכנה מהירה, ומחיר לא נמוך.

מדובר במסעדות מבוססות ומוכרות, שאינן זקוקות לחשיפה הזו.

prizman

New member
זה די בקונספט של כל הפסטיבלים כמו "שף תאכל"

ועוד כמה שלא זוכר את שמותיהם.
לי וללא מעט מאלו שאני מכיר זה גורם דווקא לרתיעה מאותם מקומות לטווח ארוך
שלא לדבר על כך שבתקופת הפסטיבלים עצמם העדפתי שלא להכנס למסעדות האלו
לאחר 2-3 כוויות.

Gרר

New member
דוקא בשף תאכל

אתה מקבל את הארוחה בתוך המסעדה והנזק שנגרם למסעדה, לפיכך, הוא גבוה יותר כי כשאתה הולך לטעם העיר ומקבל איזה מנת "על המקום" ואוכל אותה בעמידה אתה מבין שמה שקיבלת וטעמת פה זה לא בדיוק מייצג את מה שקורה בתוך המסעדה אבל כשאתה כבר מגיע למסעדה עצמה ואוכל מנות שהן חלק מהתפריט של המסעדה עצמה או לכל היותר משהו דומה לו ובסופו של דבר אתה נתקל בבעיות בין אם באוכל ובין אם בשירות אתה מקבל רושם רע על המסעדה עצמה וזה כבר הרבה יותר גרוע.

prizman

New member
די קשה לי לדעת

איזו מסעדה שנכנסת לאחת ההרפתקאות האלו גורמת לעצמה נזק יותר גדול
אבל אין ספק שגם בזה וגם בזה יש פוטנציאל די גדול לנזק למסעדה.
צריך להתנהל מאוד בזהירות בקטעים האלו, לדעתי הלא מקצועית אלא הצרכנית
גרידא.

הטענה בתחום הזה ולא רק בו עד כמה שאני יודע היא שעדיף לקוח חוזר על לקוח
מזדמן וקל מאוד להחטיא בדברים האלה בסיטואציות מהסוגים האלו.

למעלה