טעינת Creative Zen Stone ממטען ג'נרי?

uriler

New member
טעינת Creative Zen Stone ממטען ג'נרי?

שלום לכולם
ברשותי נגן Zen Stone של Creative, שנטען ישירות מהמחשב (חיבור USB קטן). אני רוצה לקנות עבורו מטען USB, וראיתי באתר באג את המטען הזה - http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=4607&perur=2&t=12&c=327. אולם, הם מציינים שהוא לא עבור נגני Creative... האם זה נכון גם לגבי הסטון, או רק לנגנים הגדולים יותר? מישהו ניסה לטעון סטון עם מטען ג'נרי? תודה, אורי

tweeg

New member
תגובה

I have generic Schosche USB car and wall chargers, and they charge the player fully with no problem, so I imagine the Creative adapter would as well (although the generics are FAR less expensive and work with any USB device). Hopefully a firmware update will address this. מפה True, a powered USB hub should work too but, a simple generic USB charger should even be cheaper (and smaller). מכאן

מושו 21

New member
.....

ידוע שה-ZEN (לא הסטון) לא נטען דרך מטענים ג'נריים. לגבי הסטון - הנה ביקורת מישהו שניסה להטעין את הסטון פלוס עם מטען של מוטורלה והצליח - וגם הוא העלה את השאלה האם זה בטוח - http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?p=237396 לא אמורה להיות בעיה כל עוד המתח הוא 5V והזרם לא יותר מ- 2A. ממליץ פשוט לגשת לבאג\אופיס דיפו ולבקש מהם לפתוח את אחד המטענים ולנסות ....

uriler

New member
תודה רבה לשניכם ../images/Emo13.gif

כרגע אני טוען אותו עם המטען של הנדי, שאני יודע שמוציא 5 V יציב (אני לא יודע בכמה אמפר). אני אנסה להשיג מטען ג'נרי לבדוק איתו, אבל יש לי תחושה שהבעיה עם המטענים שבאג מדברים עליה היא רק לגבי הזנים הגדולים יותר (שבאמת, ביותר ממקום אחד, מופיע שאינם נטענים ממטענים לא מקוריים). תודה רבה

יאיר B

New member
קריאייטיב זאת צרה צרורה עם מטענים כאלה.

היה לי בעבר זן מיקרו. ניסיתי עם מטען של הנדי (אני גם עובד איתו) ועם מטען של מוטרולה (יש לי V3) - בשניהם הוא לא הטעין. אבל הזן מיקרו הוא נגן ישן (ומבוסס דיסקשיח) - אולי בחדשים זה יעבוד יותר טוב (בעיקרון כל דבר שמוציא 5V טוב לטעינה של נגנים כי הוא מדמה את מה שיוצא מ-USB). המטען של הנדי שיש לי (מתקפל, לבן): Output: DC 5V 500mA (MAX 1A) זה מה שכתוב מאחורה.

stardust19

New member
תסבירו לי מה בדיוק הבעיה- למה קריאטיב לא

מקבלים מטען גנרי?? עדיין לא הבנתי למה. מוזר מאד. אם מישהו יכול לתרום לי נגן של קריאטיב ומטען USB גנרי אני באמת אשמח לבדוק את הנושא לעומק ולהעלות לכאן סקירה. זה פשוט לא מסתדר לי בראש

יאיר B

New member
אין לי מושג. הנושא של נגני קריאייטיב חוזר על

עצמו גם בהודעות שיש בחנויות (לא מתאים לקריאייטיב). הזן מיקרו החזיר את נשמתו לבורא הנגנים, ואין לי נגן אחר שלהם. אני זוכר שהנגן הראה שהוא נטען (ממש רואים את הסוללה עולה ויורדת) אבל כאשר מנתקים אותו - הסוללה ריקה.

tweeg

New member
חיווט אחר,כמו הקבל וידאו של האיפודים

לדעתי מדובר על זיהוי תוכנתי של התוכנה של קראיטיב כי המטענים מחקים usb (ואם הזיהוי היה של מתח/זרם אז הusb לא היה עובד) אני לא חושב שמצאתי פעם סיבה כתובה ללמה הם לא עובדים רק המון הודעות שהם לא עובדים (בדגמים של הzvp,zvm אם אני זוכר נכון)

stardust19

New member
חיווט אחר? ממה שהבנתי פה זה רק עם ZEN

הגדולים...מוזר כל העניין הזה. לפי דעתי זה באמת עניין של תוכנה ולא חומרה. יכול להיות שבתוכנה מוגדר שהטעינה תתבצע אך ורק כאשר יש העברת נתונים?? בכל מקרה מוזר לי העניין הזה

tweeg

New member
אממ

אני לא יודע אם אפשר למנוע הטענה ע"י תוכנה,לי זה לא נשמע אפשרי צריך לדעתי גם חומרה בשביל זה (הידע שלי באלקטרוניקה הוא חלקי מאוד)

uriler

New member
C בטוח לא עניין של העברת נתונים,

כי קריאייטיב כן מוכרים מטען עבורו. ההערכה שלי היא שמדובר על עניין של אמפרים - USB מוציא כמה שההתקן דורש, בעוד שהג'נריים מוציאים 0.5 בד"כ.

stardust19

New member
אממ... זה כבר נשמע יותר הגיוני

אני בזמנו אפילו בניתי משהו דומה אבל תפקיד אחר- מעגל שמזהה מתח שהוא פחות מ- 4.5V ואז אי אפשר היה להשתמש במערכת הגדולה יותר שזה חובר אליה

stardust19

New member
במה שאני בניתי לא. המערכת פשוט עבדה מסוללה

וגם משנאי (כמובן לא שניהם ביחד). כך שאם המתח הספקה היה יורד מתחת ל- 4.5V היה נדלק LED ולא היה מגיע מתח לשאר המערכת- היה מתנתק פשוט

מושו 21

New member
לי בהתחלה זה היה נראה כמו בעיית מתח ולא זרם

מכיוון שהזרם במטענים הג'נריים נע בין 500 ל-1000 mA ומשפיע בדרך כלל על זמן הטעינה. (למרות שאם אין מספיק זרם לא תתבצע טעינה) המטען שנמכר לנגנים של קריאייטיב (לדוגמא זה שמוצא באמזון) הוא בעל אותו מתח OUTPUT של 5V וזרם של 1A ... מכאן כנראה שהבעיה היא לא במתח לא מתאים, או זרם לא מספק נראה לי שהבעיה היא בנגן - איזושהי חסימה שמונעת ממנו להתחיל הטענה עד שלא יזוהה ע"י המחשב - משהו שמצאתי -http://offbe.at/blogs/sample_weblog/archive/2007/04/18/charge-creative-zen-v-plus-without-software-installed.aspx יכול להיות שיעבוד גם עם מטען ג'נרי - אני ינסה ביום שני-שלישי עם נגן של קריאייטיב ונראה האם עובד ...

tweeg

New member
אבל

אי אפשר לשים שבב קטן(ביוס) שמכיל מידע,שבחיבור לחשמל יתן אות של נתונים? (אני כבר מדבר תאורטית,לא אכפת לי אם זה משתלם,רווחי וכו')

uriler

New member
דווקא המטען של הנדי כן טען אותו... אז אני

אופטימי. בכל מקרה, בינתיים נמשיך לטעון אותו עם זה של הנדי, שבוע הבא אני אבדוק אותו עם הג'נרי של חברה שלי. כנראה שהבעיה היא רק עם ה zen הגדולים יותר.

uriler

New member
עדכון - עושה רושם שהנגן נטען גם ממטען

ג'נרי (נקנה ב ace, ב 40 ש"ח), וגם ממטען של סלולרי (מוטורולה). אם יהיה איזה שינוי - איידע
תודה על העזרה

למעלה