טעינת חירום

david749

New member
טעינת חירום

שלום, לאחרונה בהפלגת סופ"ש לא ארוכה של 5 שעות ראיתי שעבדנו על שני המצברים והמתח בהם היה נמוך. לקראת החזרה לחוף כשניסיתי להתניע אך הסטרטר בקושי תפס ורק לאחר כמה פעמים הוא הצליח להניע. ברור שהייתה טעות שעבדתי על שני המצברים והייתי צריך לשמור את המנוע בנפרד מהצרכנים אך זה העלה לי שאלה ורציתי לדעת מה הדרך להתמודד עם תקלות כאלו, בהנחה ופתאום המצברים שבקו חיים, היה קצר שפרק אותם לגמרי או כל דבר אחר. אני מודע לכך שהדרך הנכונה הינה נוהל שכל 3-4 שעות טעינת מנוע של 15-20 דקות, אבל בהנחה וקרה משהו גנרטור קטן? מטען ידני על מנואלה ? (יש דבר כזה בכלל) תודה רבה.

zina71955

New member
מצבר ייעודי למנוע שאפשר לנתקו/לחברו

למצברים של הצרכנים האחרים על ידי breaker נפרד. או אז אתה מתניע רק על מצבר המנוע שנשמר מלא כל הזמן

gb228

Active member
הפרדת מצברים

אני יודע שזו לא בדיוק תשובה לשאלתך. ברור שתמיד ניתן לצייד את הסירה באמצעי טעינה חלופי - גנרטור, פנל סולארי, שבשבת רוח וכו', אבל אם אין לך צורך בהם עבור צריכה שוטפת זה לא הגיוני להתקין אותם רק כמענה לחירום. הפתרון הוא למנוע את המצב מלכתחילה וזאת ע"י הפרדה מוחלטת של מצבר המנוע ממצבר השירות - במילא אלו מצברים שונים זה מזה. גם אם לא היית מגיע למתח מאוד נמוך - פריקה ארוכה חוזרת ונישנית של מצבר המנוע מקצרת את חייו. לכן הייתי מבטל לחלוטין את המתג שמאפשר חיבור בינהם ומשתמש במפצל טעינה בחיבור לאלטרנטור. אני לא רואה מצב בו ארצה להשתמש במצבר המנוע לשירות ולאותם מקרי חירום שבהם אולי אהיה זקוק למצבר השירות כדי לעזור למצבר המנוע אני מחזיק כבלים כמו אלו שמשמשים להתנעת רכב. ואם בכל זאת משהו לחירום - אז מצבר מנוע נוסף שבדרך קבע מחובר למעגל הטעינה דרך דיודה שמונעת ממנו לפרוק ורק בשעת חירום מגשרים עליה עם כבל - נראה לי הפתרון הכי קומפקטי מבחינת מקום. ד"א אם המנוע מספיק ישן אולי יש לו אפשרות הנעה עם מנואלה ידנית. במקרה כזה גם קרוב לודאי שיש לו מנופים לשחרור קומפרסיה ואז במצב של מצבר חלש ניתן להפעיל סטרטר עם מנופים לחוצים ולשחרר אחרי שהסטרטר התחיל לסובב את המנוע (דורש זהירות על אצבעות, חלקי לבוש וכו').

1שריל

New member
אני מניח שמצבר השייך להתנעה/סטרטר/מנוע הוא

זה שכשל ואילו השאר/בנק המצבר/ים /שלך תקין - כפי שנכתב יש צורך בהפרדה בין מצבר המנוע למצברי השרות ואני מסיק ממה שכתבת שאכן זה כך , מהשניה שגילית שמתח המצברים נמוך היה עלייך למצוא את " הסורר" קרי זה שכנראה כבר לא תקין ע"י הפרדת המצברים ובדיקת המתח שלהם(כל אחד בנפרד) ל "סורר " היה אמור להיות מתח נמוך יותר ופשוט לנטרל/לנתק אותו - ולדאוג שלתקינים תוחזר הטעינה - אם היית עושה זאת במידי יכול להיות שהם היו מתאוששים והיו מאפשרים לך להניע את המנוע - ולהחזיר עטרה ליושנה " - במידה ואכן מצבר המנוע הוא זה שכשל יש צורך לחבר את הבנק מצברי שרות לכבלי המנוע (כבלי התנעה של רכב/אחרים) ולהניע - כמובן ששאר הצרכנים ברגע זה כבויים ,עד להתנעתו של המנוע - כל זאת במידה ו"הצרה " מהמצברים במידה ואתה חושד שהאלטרנטור לא סיפק בדוק עם וולטמטר על הדקיו כשהוא עובד מה שהוזכר כאן לגבי מנועים בהם "האף קומפרשיין " או הנעה ע"י מנואלה -אכן היה נפוץ בימים עברו(תלויי גודל המנוע) ,אפשר שוב כפי שנכתב פה - לפני זמן רב - ללא שום קשר - הגברת אמצעי טעינה בילתי תלויים "ווינד אטלטרנטור" ו "סולארי" - במחירים של היום ובמידה שיש לך מקום וצורך, יש גנרטורים קטנים - לא ניראה לי הגיוני לצורכי גיבויי מצברים- כמו בכל דבר - תשומת לב ,טיפול נכון ובזמן, והשגחה מונעים הרבה מאוד - בנוסף חפש ברשומות הפורום התיחסות לשאלתך

LALO123

New member
טעינת חירום

היי יש לי בסירה שלושה מצברים שעל כל אחד מותקן BATTERY BRAIN שעזר לי במצב זהה היה בעבר דיון בפורם עם קישורים תנסה לחפש לפי דעתי מומלץ

gal yami

New member
חפש אביזר שנקרא BATTERY BRAIN

זה בדיוק יעשה את העבודה שאתה מחפש זה מודד את פניי המצבר כל הזמן וכשמגיע למתח קריטי (11.8 אם אנני טועה) האביזר מנתק את כל הצרכנים ומשאיר מספיק מתח להתנעה ישנו שלט אל-חוטי או כפתור (בחיבור חוטי) לחיבור חזרה אגב גם מאוד בריא למצבר כך הוא אינו מגיע לפריקה גמורה

גם בלי קצר ובעומס רגיל הם יתפרקו בסופו של דבר ולכן כבר יש לך כבר שני פתרונות מותקנים: 1. מצברים נפרדים. 2. אביזר למניעת תקלות והוא מפסק ההפרדה בין מצבר המנוע למצבר צרכנים, שצריך לשמור אותו פתוח. ואם הצלחת להניע כמה וכמה פעמים, סימן שהמצברים אינם פרוקים עד הסוף ומצבך טוב ממי שבקושי הצליח להניע פעם ראשונה או ממי שכלל לא הצליח להניע. הדרך הנכונה היא לא להניע לעיתים תכופות אלא לבצע הפרדה בין המצברים. ואם אתה חייב להניע, לעיתים קרובות, ייתכן שמצבר הצרכנים אינו מתאים לצריכה ממנו. לא נוגעים במצבר המנוע. ההיפך הוא הנכון אם מצבר המנוע פרק מחברים את מצברי הצרכנים ע"מ להניע בעזרתו. אני אגב הייתי מודאג יותר מזה שהמנוע לא מניע במכה הראשונה.......

למעלה