טעימות - אשמח לתזכורת ועזרה בעניין

טעימות - אשמח לתזכורת ועזרה בעניין

הקטן בן 6.5 חודשים. יושב יציב עליי. עדיין לא מתיישב לבד. בולע את האוכל שלנו עם העניים ואם יכול מנסה לחטוף לי מהיד. טעם כבר בננה אבוקדו גזר בטטה כל אחד בכמות מזערית ביותר. שנייה אחרי הטעימה הראשונה הקקי נהייה מוצק מהרגיל. האם נורמלי? האם צריך להפסיק רגע או להמשיך? ואם להמשיך אז מה עכשיו? מה לתת? וכמה? אני מודה שאני לא משקיעה בזה כרגע יותר מידי...
אשמח לעצות איך להמשיך, עם איזה מאכלים, אם להמשיך כל דבר בנפרד או לתת ממש אוכל, ובאיזה כמויות... הוא יונק הנקה מלאה.

יש כמה גישות לעניין

הראשונה אומרת למעוך לו ירקות בנפרד , כל ירד לתת לו 2-3 ימים ואז פירות ואז שילובים. זה לאמהות רציניות

&nbsp
השניה שזה לאמהות עצלניות כמוני - פשוט לתת לו מה שיש לך בצלחת שאת יכולה לשים על האצבע ומתי שהוא מתחיל לדחוף ידיים לצלחת הוא מקבל צלחת משלו.
לאחרונה גיליתי שיש אפילו תיאוריה שלמה שתומכת בגישת האמהות העצלניות שנקראית B.L.W
baby led weaning
&nbsp
&nbsp

אבל רגע

מה זאת אומרת מה שאני יכולה לשים על האצבע... הרי כמעט כל דבר אני יכולה... אין שום הגבלות? כשנתתי לו תפוח מגורד היה ניראה שקשה לו המרקם הלא חלק ובבליעה הוא עשה פרצוף מתאמץ ולא הכי נהנה... והאוכל שלנו רחוק מלהיות במרקם חלק...
ומה לגבי תיבול? הרי האוכל שלנו מתובל - כורכום, פפריקה מתוקה, מלח וכו. זה בסדר?
למשל עכשיו יש לי במקרר גרגרי חומוס ברוטב עגבניות, ואורז צהוב, פשוט למעוך קצת ולתת לו?
מקווה שלא שיגעתי אותך :)

כאמור שתי גישות

האחת אומרת להפריד הכל, בלי תבלינים וכו'
השניה - (מה שאני מגדירה כשיטה נהדרת לאמא עצלנית כמוני) אומרת בדיוק ככה, מלבד ההגבלות של דבש וחלב ניגר. אם זה יכול להימעך בין שתי עצבעות שלי אני אתן לתינוק לטעום את זה, תבלינים והכל.
בעיקר כשמדבור בתינוק יונק וממילא הוא נחשף למגוון רב של טעמים דרך החלב שלך (לחלב שלנו יש טעמים שונים בהתאם למה שאנחנו אוכלות).
מעולם לא מעכתי או ריסקתי או שיניתי מרקם, המקסימום שעשיתי היה למעוך בין שתי אצבעות והאכלתי ישירות מהאצבע שלי, עש שכאמור גנבו לי מהצלחת.
אני חייבת להודות שבעיני 6.5 חודשים זה טיפה מוקדם
אני מחכה ל2 מתוך 3 סימנים
1. ישיבה עצמאית
2. שן ראשונה
3. רצון של הילד.
אבל את מכירה את הילד שלך הכי טוב ואם נראה לך שהוא מוכן תסמכי על עצמך את יודעת הכי טוב!

רlנית

New member
היי אני יכולה בבקשה לנצל"ש אותך לשאלה? וכמובן גם לשאר-

יש לי הרגשה שאולי תהיה לך תובנה עבורי. הקטן שלי בן שבעה וחצי חודשים, יונק, וחזרתי לעבודה השבוע. נכון לעכשיו הוא בשביתת רעב עד שאני חוזרת הביתה. הוא לא מוכן לבקבוקים (שאוב או תמ"ל לא משנה לו, למרות שיודע לשתות מבקבוק) וגם במוצקים הוא חלש - רוצה הכל לבד, לא אוהב בכפית וגם אז אוכל כמויות מזעריות - נגיד מעט בננה או קצת קציצה. גם לא שותה עדיין מים. מבחינת הסימנים שאת מדברת עליהם - הוא יושב כבר מזמן ויש לו שתיים וחצי שיניים, שאני אוכלת הוא מאד סקרן ונראה שמתעניין רק לא אכלן גדול בעצמו. כרגע אני מוכנה לנסות הכל ואפילו קניתי עכשיו דייסות מוכנות של מטרנה. מבחינת מרקמים חשבתי שהוא לא אוהב את המרקם הטחון כי הוא עושה פרצופים אבל גם מרקמים אחרים הוא לא מתלהב במיוחד ולפעמים שמגיע הזמן לבלוע עושה פרצוף מתחלחל (אני חושבת שהוא לא מעבד מספיק את האוכל לפני שהוא בולע). כמובן שמהרגע שאני מגיעה הביתה הוא יונק הרבה וגם בלילה כמה פעמים. הדבר היחיד שהוא לא מעקם לגביו את הפרצוף זה בייבי ביס אבל זה לא פתרון.

מבאס

לא הייתי מתעקשת על מוצקים כאמור לדעתי זה גיל מוקדם יחסית למוצקים ואני לא מתעקשת על זה.
כן הייתי מנסה כל דרך אחרת שיאכל, אם לא בקבוק אז כוס, או מזרק, או כפית.
אם ממש מתחשק מוצקים הייתי מכינה לו דייסת קוואקר על בסיס מים ומוסיפה לה חלב אם (אחרי הבישול) כי בקוואקר גם אם יאכל רק כמה כפיות זה מאוד מזין ומלא ברזל וויטמינים.
נאזרת בהמון סבלנות בסופו של דבר הוא יתחיל לאכול כשאת לא בבית.
וכמובן עוקבת אחרי התיבשות חלילה ומשקל

רlנית

New member
תודה! בינתיים הולך קצת יותר טוב עם המוצקים ולא עם הבקבוק

אז נראה לי שעדיף שיאכל קצת מוצקים מאשר שלא יאכל בכלל כל היום. קוואקר ניסיתי פעם אחת והוא לא התלהב אולי צריך לטחון לו קצת, דווקא אנחנו מכינים הרבה לילדים. אגב מאיזה גיל את בעדלהתחיל מוצקים? ולגבי המשקל אנחנו במעקב פעם בחודש כי הוא ירד עוד קודם באחוזונים ( שילוב של תינוק מפותח שמוציא הרבה אנרגיה ומצד שני מצונן מדי פעם ולא אכלן גדול) אבל נראה לי שבאמת נקדים את השקילה בגלל המצב שנוצר.

אם הוא זורם עם מוצקים זה נהדר

אני לא מתחילה לפני 9 חודשים אבל זוט אני לילדים שלי זו לא המלצה או עצה מקצועית

אני גם עצמאית אז לשמחתי אני יכולה להישאר איתם שזה גם שיקול כמובן.
ירידה באחוזונים בגיל הזה היא נורמלית ירידה במשקל מדאיגה, אבל אני מבינה שהוא לא יורד במשקל, אז הכל בסדר.

רlנית

New member
הוא לא יורד, בחודש האחרון הוא אפילו עלה יותר מאשר בחודשיים

שקדמו לו אבל כמובן שבטיפת חלב מסתכלים רק על האחוזונים ולא על שום דבר אחר וזה מראה שהוא עדיין יורד באחוזונים. אני לא ממש מודאגת מהעניין הזה רק באמת אקדים את השקילה הבאה שנהיה עם היד על הדופק.

באמת אין סיבה לדאגה

וכבר ראיתי ילדונת באחוזון 5 שסירבה לחלב שאוב והמטפלת הנהדרת ישבה איתה כל ארוחה ונותנת לה בכפית, פשוט שביתת הרעב הסתיימה.
מצטרפת להמלצה להעדיף מזון ביתי מאשר דייסות המטרנה- אני פשוט טחנתי את כל סוגי הדגנים שהיו לי בבית בדרגות שונות, והכנתי בשילובים שונים עד שמצאנו מה שהיא אהבה (תוספות- סילאן קינמון שקדינה טחינה ועוד)
לסבתות יש המון פטנטים לילדים שממעטים לאכול: למעוך חומוס בתוך פירה, להגניב ביצה לתוך הדיסה ועוד. אבל אני מרגישה שככל שאנחנו עושים מזה עניין הם קולטים וסוגרים את הפה חזק יותר...
באופן כללי אציין שאני נגד טחינה ומעדיפה מעיכה- שמתי לב שאצל ילדים שהורגלו למרקם ה'גרברי' היה קושי להתרגל ללעוס, ובהתאם משייכים לנושא מיומנויות דיבור, חיזוק חגורת כתפיים (=>זחילה), צמיחת שיניים ומה לא.
או שלא- כמובן בתיאוריה הכל נכון

&nbsp

רlנית

New member
תודה רבה! אני יודעת את זה בראש אבל הלב בכל זאת רוצה שהוא

יאכל. אצלנו אין עניינים סביב האוכל ואני לא רוצה להתחיל עכשיו. אני גם חושבת שהוא לא מתלהב מהטחון וממילא מאחר שהוא מעדיף לאכול לבד בכפית אז האוכל צריך להיות סמיך יותר כדי שלא ינזל לו מהכפית. מיותר לציין שבסוף השבוע הוא ינק הרבה (גם בלילה).

הסימנים האלו לא תמיד עובדים...

הקטנטונת שלי התיישבה וגידלה שן ראשונה בסביבות גיל שנה.
הקטנצ'יק שלי ישב עצמאית לראשונה בגיל שנה, השן הראשונה שלו ביצבצה רק בגיל שנה +4.
בגיל 9-10 חודשים, כל אחד מהם בנפרד, הודיעו לי חד משמעית שכל עוד עכשיו יום ולא לילה שאני אועיל בטובי לאפסן את הציצי ולתת להם אוכל מוצק!

רlנית

New member
ולהבדיל הקטנצ'יק שלי מראה את כל הסימנים אבל מעדיף לינוק...

למעלה