טעים בדאדא... 21/10/05

שח_מט

New member
טעים בדאדא... 21/10/05

[אשמח לא להיות משורשר לביקורת מיום לפני על דאדא] תקציר מנהלים: 4 אנשים, שתי ראשונות טובות מאוד, שתי עיקריות מצוינות, קינוח, קפה, 3 שתיה קלה ותוספת לחם. 300 ש"ח. נהננו מאוד. אחרי יותר מחצי שנה שלא הייתי במקום, אתמול בצהריים [שישי] הגעתי עם האשה, ההורים והתינוקת. האמת שנסענו לעצמון אבל כבר ב 13 לא היה כלום בסירים, עברנו ליד ז'קו אבל לא היה מטר חניה אז החלטנו על דאדא שזה גם ליד הבית, גם יש חניה וגם אפשרות מעניינת לשבת בחוץ [נוח עם העגלה]. ברור מהיר בהתחלה העלה שלצערנו אי אפשר להזמין עסקית [טענו שלא היתה עסקית כל החג...], ובגלל מצב הרעב הוחלט שכל זוג יאכל מנה, ונעשה קצת SHARING לטובת החיך. לראשונות התחלקנו במנה אחת מהתפריט: * קלמרי ספייסי בציפוי פריך על מנגולד לימוני מוקפץ [34]. מנה טובה מאוד, פריך, טרי, רוטב עדין. היינו שמחים לעוד כמה עיגולים בצלחת, בעיקר אחרי שביום ראשון היינו בגוצ'ה.... שם הקלאמרי [קצת] פחות טוב אבל הכמות הגיונית יותר. מנה מהמיוחדים: * בריוש ממולא בשר סרטנים עם רוטב עגבניות מיובשות וטימין ורוטב פלפלים מסביב. מנה מיוחדת ומצויינת. לנסות ולהנות. המנה "התכתבה" עם הרביולי סרטנים שאכלתי בשבת בברסארי. שם הרביולי שחו ברוטב, פה הבריוש לוקח את זה למקום אחר. לעיקריות שוב אחד מהתפריט: * פילה לבן ברוטב סילאן וג'ינג'ר בליווי אצבעות בטטה בשמן זית וטימין [79]. חתיכת פילה מכובדת מאוד [לא שקלנו...] שהגיעה בצורה קצת מוזרה, כמו גליל מאורך ופחוס בקצותיו... חוץ מהצורה שלו הכל היה מושלם. מידת הצליה, הפריכות, הרוטב העדין שלא הפריע. האישה חובבת הבקר הנמוך התמוגגה. גמאני. מנה מהמיוחדים: * צלעות טלה ברוטב רוטב מנטה חרדל ואניס. אתוודה שבגלל הפילה והתעסקותי איתו לא ממש הצלחתי לטעום והצלעות נעלמו מהר תוך כדי גירגורים מהצד השמאלי של השולחן. דווח על מנה מצוינת. לקינוח ובהתחשב בהתעללות הקולינרית של החג המתמשך חלקנו קינוח אחד - קרם ברולה ששולב בו טעם תפוז והיה מצויין. 2-3 ביסים לכל אחד סגרו ארוחה מצויינת. ה DOWN SIDE הקטן הפעם היה בנושא הלחם. בהתחלה הם מגישים כמה חתיכות לחם טריות עם חמאה. כשהוא נגמר הם מציעים תוספת אבל בתשלום. האישה לא התאפקה וביקשה עוד לחם כדי לנגב את הרטבים המעולים של המנות הראשונות. בחשבון גילינו שזה עלה 12 ש"ח. לדעתנו לא לעניין בכלל. לחם, ובכמויות כאלה צריך להיות תוספת על חשבון הבית. תשאלו את ברסארי ב NY... הסה"כ היה מצויין. אחרי שאכלתי שם 3 פעמים כשהמסעדה נפתחה שמחתי לראות שהם השתפרו ושומרים על הרמה. לאחרונה אכלה שם ANATC ונהנתה, ברוזונת לקוחה קבועה ומרוצה.... רק שימשיכו כך ויסירו את הקללה מעל המקום המכושף שעסקים רבים לא החזיקו שם מעמד. התפריט הקבוע והיפה כולל הסברים על זרם הדאדא בציור ומובילו מרסל ינקו [צייר ישראלי על שמו הרחוב בו שוכנת המסעדה]. חג שמח, שח

meravbr

New member
כמובן שקודם כל ולפני הכל מזל טוב

להולדת הקטנטונת, מאחלת לכם הרבה הרבה נחת בריאות ואושר משפחתי
לגבי הלחם - לא צריך להרחיק לבראסרי בניו יורק, אפשר להתמקד במסעדה באותו שם כאן ובאחותה הגדולה (וכמובן בעוד מסעדות כגון אורקה ועוד) שלא דורשות כסף על הלחם בצהרים ונותנות תוספות (גם אם לא מבקשים) כמה שרוצים...

ברוזונת

New member
על המנת לחם הראשונה שמגיעה

בתוספת פסטו עשבי תיבול ואיולי.. לא גובים תשלום.

ברוזונת

New member
לא הייתי שם כשזה קרה..

ואני מעולם לא ביקשתי שם תוספת לחם.. כך שלא יודעת.. אני אישית לא מתחברת לתגובת המלצרית.. ויש מסעדות שכן גובות על לחם כבר מהפעם הראשונה.. כמו קופי בר לדוגמא.. ולטעמי אני נהנית יותר בדאדא מאשר בקופי בר.. זו אני..

meravbr

New member
בקופי בר לא לוקחים כסף על לחם

בצהרים\ גם בבראסרי לא (הנסיון האחרון המעולה היה לפני 3 ימים...)

שח_מט

New member
מממ [למרב וב'']

1. תודה על הברכות. 2. רשמתי על NY כי טעם הלחם שלהם עוד טרי אצלי. ברור שיש עוד הרבה מקומות שיודעים פינוק מהו. כתגובה לב' - הערנו למלצרית והיא משכה בכתפיה וחזרה על המשפט שהמנה הראשונה עליהם והשניה עלינו... 3. פרסום - דאדא הפיצו באזור "קטלוג" נהדר וצבעוני עם ציטוטים, ציורים, צילומי מנות ותפריט. חבל"ז. שח

ברוזונת

New member
ראיתי את ה"קטלוג" והוא מדהים

במשך תקופה ארוכה היה בתיק שלי והראיתי כמו ברווזה גאה
לכל אחד עד שהחרימו לי אותו
.. גם הצילומים החדשים שנתלו שם במסעדה.. מעוררים חשק ותיאבון

פ ו ל ק ע

New member
גם אני קיבלתי אותו בדואר

ולדעתי הוא באמת מאוד יפה אבל מאוד מאוד מפוספס. ובלי קשר, היינו שם לפני חצי שנה ובהחלט הגיע זמן לבקר שוב.

ברוזונת

New member
נכון שהיה עדיף אם...

היו מוסיפים עוד כיתוב על מנות מהתפריט ולא רק תמונות ושמות המנות מהספיישלים.. ונכון שאפשר להוסיף את כל התפריט ומחירים, אבל הם לא עושים משלוחים (אני חושבת) ולכן גם לדעתי הם לא הוסיפו אותו ל"קטלוג"..

פ ו ל ק ע

New member
הם כן עושים טייק-אווי

של אוכל מוכן הביתה. לקחנו פעם אחת והמסקנה היתה - צריך לשבת במסעדה!

ברוזונת

New member
הכבוד מגיע לך יקירי../images/Emo24.gif

בזכותך הכרתי את המקום..
לא נראה לי שבכל צורה אחרת היה יוצא לי להגיע לשם ולהכיר את האנשים הנפלאים שהכרתי
(גם כאלה שלא ממש קשורים לדאדא).. לשמחתי הרבה אני רואה את השיפור שחל בדאדא מפעם לפעם ואיך הפכה ממקום שכונתי יותר לביסטרו שקט ונפלא.. עם כל השיפוץ ואפילו עם החידוש של שלט והפרסום החלקי שנעשה.. עדיין חושבת שצריך פרסום יותר מסיבי ויותר נרחב למקום שמגיע יותר.. בקטע של הלחם.. כשהיינו שם ביום חמישי קיבלנו מגש עם 7 פרוסות בערך.. לא ממש ספרתי.. לא הרגשתי צורך נחוץ בתוספת.. לכן לא נתקלתי במה שקרה לך.. אבל למה לא הערת על כך? בתור לקוח שנמצא שם אתה תמיד יכול לשאול את המלצרית או לפנות לשף או למנהל מסעדה.. בקיצור התודות לך

anatc

New member
אהממ...טוב, כמה דברים ../images/Emo132.gif

לפני הכל, שלא יהיו אי-הבנות: אתה כבר יודע שבחמישי היו צריכים לאסוף אותי עם שופל מדאדא ואילו אתמול נכנסתי מתחת לפוך לשנת צהריים, כשכרסי מלאה בקוסקוס מפרום וקצת שעועית ויאגרה של עצמון... הכל עניין של תכנון
אז אחרי שסיימתי לדרוך לך על היבלות, אני רוצה לומר שאני ממש מתרשמת מההספקים הקולינאריים שלכם כהורים טריים ובעיקר מהיכולת לנתח את ההתכתבות בין הרביולי סרטנים בבראסרי לבריוש סרטנים בדאדא, והשוואות בין הקלמארי ביום ראשון בגוצ'ה לקלמארי של דאדא...תשמע - קשה לי לעקוב
מזל שבגוצ'ה ראיתי שאתם טרוטי עיניים, מה שאומר שהכל קורה באמת - הורים טריים שמנסים גם לחיות...(מעבר לקקי-פיפי-ציצי) אני שמחה שמצאת את הזמן לדווח ויותר שמחה שנהניתם ובאשר לקלמארי - אני תמיד בעד איכות ולא בעד כמות - כזאת אני...עדינה
אהמממ, נגיד
ממש מקווה שימשיכו ככה, בלי זיופים ובלי פשרות, ושנוכל להמשיך להנות שם בגדול (בלי בעיות חניה...) נשיקות לא' וד"ש ל M

smartblonda

New member
ענתי עקב מחסור בזמן פנוי

ומאחר והשרשור בעניין דאדא כבר עבר דף,אשיב על תגובתך ועל תגובת ברווזי כאן(כולם מהללים ומשבחים את דאדא ,אפשר כבר לשנות את שם הפורום לדאדא-הסיפור שאינו נגמר
) הגענו בשעות הערב וישבנו בחוץ מאחר וכידוע שניינו לא יכולים בלי הסם הזה, ניקוטין והרבה. למנה ראשונה הוזמן סלט לבנה עלי בייבי ועגבניות תמר מיובשות בויניגרט זעתר עטופים בחציל קלוי בליווי כדורי לבנה ,המנה היתה חביבה ולא יותר מכך. לעיקריות ה-
הזמין ..נחשו מה...
אנטריקוט ברוטב יין אדום ופטריות פורטבלו על פירה תפו"א,הבשר היה קצת סיבי ,והאמת טעמנו אנטריקוטים הרבה יותר מוצלחים במסעדות הרבות שביקרנו ברחבי הארץ.
הזמנתי את מנת הפרגית במרינדה על מצע אורז פלפלים ופפריקות,הפרגית היתה עשוייה היטב אך פשוט לא טעימה במיוחד,וניזנחה לאחר מספר נגיסות
. כמו שכתבתי בשירשור הקודם האווירה רומנטית ואינטימית ולמרות האכזבה מהאוכל ,מאוד נהנינו מהביחד שלנו (כמו תמיד) וענת בענין השרותים לא הסטייל שלנו ...אבל אם היית מזכירה את המילה ג'קוזי
אז כבר היית מעלה בנו זיכרונות,לא רחוקים,ומעוד מענגים
.

anatc

New member
סמרטי, כמה דברים:

1. כששרשור עובר דף - אם לא עברו 72 שעות ממועד פתיחת ההודעה הראשית בשרשור - השרשור יקפוץ לראש הדף הראשון (אלא אם יש שם הודעה "נעוצה", ואז זה יקפוץ להיות הודעה שניה) 2. אני שמחה שמהללים ומשבחים מקומות שווים...זה אינטרס של כולנו לקבל שירות ואוכל ראויים לכספנו ולזמננו...אפרופו "מחסור בזמן פנוי" - אם כבר יצאנו - שלפחות לא ניפול. 3. צר לי שאתם לא יכולים "בלי הסם הזה, ניקוטין והרבה" - לי נפל האסימון אחרי 20 שנות עישון, מקווה שגם לכם יפול בקרוב. זה רעל נקי, ואתם זוג המקפיד על איכות חיים - אוכל משובח, כיף בג'אקוזי
- לא חבל לקצר את כל ה FUN הזה בגלל בעיות בריאות
סליחה על ההטפה על הבוקר, אני שונאת מסיונרים, וכמובן שאף אחד לא מבטיח למי שלא מעשן כי כשיצא לרחוב בעוד כמה דקות משאית לא תיכנס בו, אבל לדעת שבמו ידי אני לא תורמת להשמדתי - עושה לי טוב. 4. גם אני לא התלהבתי מסלט הלבנה, מהאנטרקוט נהנינו מאד. מוזר שקיבלתם מנה "סיבית", לדעתי החלק הזה בבשר לא אמור להיות סיבי, והם מאד מקפידים על איכות. לגבי הפרגית - אין בשורות רבות, הבשר אמור להיות רך ונימוח, והרוטב הוא עניין של טעם. 5. לגבי השירותים - את בוודאי מבינה שצחקתי
...שמחה שאתם מנצלים ג'קוזים, ברוב הבתים הוא נותר חסר שימוש... מאחלת לכם מקרב ליבי להמשיך להנות מהביחד שלכם - תמיד

smartblonda

New member
../images/Emo127.gif

אמנם אנו מנהלים אורח חיים בריא(מקפידה על הליכה קבועה למכון)אבל לכולנו יש חולשה למשהו,ובמקרה שלנו אלו הסיגריות,לא יכולים בלי ואף נהנים מכל שאיפה ושאיפה,במיוחד לאחר ארוחה טובה
. ולעניין דאדא,אולי נפלנו על יום לא מזהיר במטבח ואולי לא,אני חוזרת ואומרת כי האנטריקוט היה בלתי אכיל בעליל.
ובעניין הפרגית במרינדה ,כמו שאומרים על טעם וריח..... אוהבת את הפירגון שלך ושולחת לך ולטייקון הרבה
ים. ובעניין הג'קוזי וכל הנלווה לכך נשאיר למסרים

אלהלי

New member
../images/Emo45.gifועוד על דאדא..

לא יכולתי להתאפק לאחר הזלת ריר מכל התאורים של האוכל..שנשפכו פה אצתי גצתי היום עם אימי לטעום ..(ועם ביתי בת השנה ועשר שמחונכת כיאות
שחרפה בזמן שאכלנו).היינו הקליינטים היחידים למעט המשפחה.. נהננו מכל ביס של השרימס בצאטני ,מהצלעות טלה ומהפטוצ'ני פרות ים שהיה נפלא באמת לקקנו השפתיים וקנחתי בקפה לבנתיים... בנתיים היקרה התעוררה רעבה!! בrest כתוב שהמסעדה ידידותית לילדים אינני יודעת את המשמעות אבל חפשנו משהו בתפריט להצלה והמלצרית הציעה את הפרגית... בקשנו ללא רוטב מיוחד וגם ללא תוספות כגון אורז או פלפלים של המנה ולכולם היה ברור שזה עבור הילדה.. אז קבלנו פרגית ללא חן (כפי שהילדה אוהבת)היא הותירה יותר מחצי מנה כדרכם של ילדים וחויבנו ב62 שקל!קצת מוגזם לטעמי נראה לי שיכלו לבוא לקראתינו בענין למרות שאולי זה היה מתפקידי לברר האם ניתן לקבל חצי מנה או משהו שכזה.(אשמח לדעתכם בענין) קנחנו עם גלידת תמרים ופוטיפרים שהיתה טובה אך מינמליסטית יחסית למחיר. למרות זאת מאד נהניתי מהמקום מהאוירה ו-מ-ה-א -ו-כ-ל אשמח לנסות שוב

למעלה