טעות נפוצה.

Alfa156 GTA

New member
טעות נפוצה.

באחד מהמאמרים שיש פה בפורום יש מאמר על צמיגים, אחיזה, יציבות וכו´. המאמר נוסח בצורה מצויינת ונוחה, אבל יש לי משהו חשוב לציין/להוסיף. במאמר היה כתוב שיש הרבה יתרונות של צמיגים רחבים באחיזה, ובבלימה. אבל יש משהו שתמיד תמיד עדיף, במקום להגדיל מידה בצמיגים ולגרום נזק בעתיד למתלים שלא נועדו להתמודד עם משקל כזה, יש פתרון הרבה יותר פשוט. לקנות צמיגים טובים. נקודה. במקום להגדיל מידה או שתיים פשוט לקחת איזה פירלי/יוקהומה. (בעקבות מאמר בעיתון הגה..) שבת נעימה ללא השתולליות (מיותרות...)
 

© DrorZi

New member
המאמר של חיים נכתב בעקבות טור מגוחח

מהגה
(באמת שווה לעשות חיפוש ולהוסיף אותו לדף המאמר ) שטענה שאין קשר לרוחב הצמיג כי אחיזה שווה מקדם חיכוח כפול משקל וזהו. ברור שדבר ראשון צריך שהצמיגים יהיו מאיכות טובה, זה היה בסיס הכתבה והיא התיחסה בהנחה שהגומי נתון והוא אחיד לכל אורך הכתבה.
דרור זי.
 

t0mer

New member
אם אני לא טועה זה נכון

האחיזה תלויה במקדם חיכוך ומשקל יש נוסחה לזה: f=k*n f-כוח כלומר אחיזה k-מקדם חיכוך n-כוח נטרלי שווה למשקל וזה לא קשור לשטח הפנים של הצמיג
 

magician

New member
גם מיקצועיות וגם "טיפ"../images/Emo73.gif../images/Emo92.gif

מדי פעם אשמח לתת "טיפ" מיקצועי בתחום אחזקת הרכב ושימוש יעיל בו ... והפעם היות והוזכרו צמיגים ואחיזה.. כל מיש שעבר קורס בביה"ס למרוצים למד שיש חשיבות ללחץ האויר בצמיגים ויש למדוד אותו מסיבות פיזיקליות : 1.בתחילת הנסיעה. 2.לאחר חימום הצמיגים. 3.לחץ האויר חייב להיות תואם ודומה על ציר אחד או בשני הצירים בהתאם למפרט. בהתאם לדאוג ולווסת את הלחץ בצמיג ששונה בשני המצבים שהזכרתי מעלה ולהתאימו לשטח הנסיעה ,מצב שיכול ליתרום לנושא האחיזה!
 
למעלה