טעות בספר?

• פותח הנושא da8
  • פורסם בתאריך

da8

New member
טעות בספר? ../images/Emo58.gif

התמונה של דמבלדור אמרה לסנייפ (במשרד שלו) לגלות את תאריך העזיבה של הארי. אבל בזמן העזיבה של הארי (אחרי השיחה הזאת), מש' הקסמים היה עוד בידי סרימג'ר, ולכן סנייפ עוד לא היהי המנהל. אז איך הוא הגיע למשרד המנהל?

../images/Emo58.gif זה לא חייב להיות טעות

סנייפ לא חייב היה להיות המנהל כדי להגיע למשרד המנהל... הוא היה קוסם חזק, וכאחד ששיתף פעולה עם דמבלדור, לא נראה לי שזו הייתה בעיה בשבילו להיכנס לשם.

trigotrigo

New member
זה הרבה יותר פשוט מזה, לדעתי..

סנייפ ידע את הסיסמה להיכנס למשרד של דמבלדור, ובתור עובד הוגוורטס לא היתה עליו שום מניעה להיכנס בין כה וכה

yoavj1

New member
../images/Emo58.gif

עובד הוגוורטס? באותה תקופה הוא היה מבוקש בהוגוורטס על רצח דמבלדור...

trigotrigo

New member
../images/Emo58.gif

דמבלדור רצה שהוא יוכל להיכנס, מן הסתם הוא לא היה משאיר אותו בלי דרך

trigotrigo

New member
../images/Emo58.gif

הוא נכנס, ואז יצא
אני באמת לא מבין למה לסבך את זה כל כך.. הוא יודע איך להגיע מהוגסמיד בלי שייראו אותו

Yuval Y

New member
../images/Emo133.gif../images/Emo58.gif איך הוא נכנס?

מן הסתם סנייפ השתמש בלחש הנגזה, לפי זה שדראקו קראב וגוייל השתמשו בכישוף שכזה (לכן סימנתי ספויילר). יש לי תחושה שלפני מותו דמבלדור נתן לפסל ששומר על המשרד סיסמה סודית, נוסף לסיסמה הרגילה, ואותה הוא אמר לסנייפ.

Pink Stuff

New member
יכול להיות ש.. ../images/Emo58.gif

שבגלל שסנייפ דיבר עם הפורטרט של דמבלדור במהלך חופשת הקיץ, הוגוורטס היה סגור, ואף אחד מהמורים לא היה שם. היו הרבה פחות הגנות על הוגוורטס. לכן סנייפ הצליח להיכנס...? אגב, אבחנה יפה!

yoavj1

New member
כמו שאמרו ../images/Emo58.gif

הוא יכל להיכנס לשם בחשאי בחופשת הקיץ.

עוד טעות../images/Emo58.gif

או יותר הגיוני - פיספסתי משהו: בתחילת הספר יש את כל העניין של ה-Trace שבגללו הארי לא יכול לעשות קסמים עד גיל 17, אבל בשישי, אחרי הקטע שטום רידל רוצח את ההורים שלו ומשרד הקסמים מאשים את מורפין, הארי שואל איך הם לא ידעו שרידל עשה את זה - הרי הוא היה קטין - ודמבלדור מסביר להארי שהם לא יכולים לדעת מי עשה את הקסם ומשרד הקסמים פשוט סומך על ההורים של קטינים שישגיחו עליהם. עוד דבר שכבר נראה לי שאמרו אבל עדיין לא שמעתי תשובה מספקת: איך זה שוולדמורט לא שם לב שאיזה חמישים אלף תלמידים החביאו דברים לפניו בחדר הנחיצות כשהוא החביא את הכתר שם? ועוד דבר אחרון וקצת קטנוני: למה כשסנייפ מת יצא לו מיץ-זיכרון מהראש? למה לו ולא לאף אחד אחר?

yoavj1

New member
../images/Emo58.gif

בקשר ל TARCE זה באמת בעייתי. אני חושב שיש את כל העניין הזה בסביבה של קוסמים מתחת לגיל 17. זאת אומרת אם מודי היה מטיל קסם ליד הארי לפני שהארי הגיע לגיל 17 המשרד היה מגלה את זה. גם אני חושב שזה לא הגיוני עם וולדמורט. אבל בכל זאת, הסבר אפשרי - אולי הוא לא חשב שזה של ילדים אחרים. אולי הוא חשב שככה בנוי החדר, כדי שתהיה לכתר הסוואה. הכוונה היא שמראש יש את כל הדברים האלה כדי שהכתר לא יהיה בולט. וכשאני חושב על זה יכול להיות שזה באמת כך. יכול להיות שהתלמיד הראשון שהשתמש בחדר הנחיצות להחביא בו דברים ראה שהחדר מלא בחפצים ישנים. כי כדי להחביא משהו טוב כדאי שהוא לא יהיה בולט באותו מקום. לסנייפ יצא זיכרון כי הוא רצה שיצא לו זיכרון, כדי שהארי יגלה את האמת על סנייפ ושידע שהוא צריך למות.

The Walrus

New member
../images/Emo58.gifהמיקום של ההורקרוקס

היה מושלם, והראה בצורה מדהימה את הדמות של וולדמורט, כמו שהסברתי בהודעה למטה.

The Walrus

New member
../images/Emo58.gifתשובות ל2 ו3

המיקום של ההורקרוקס האחרים של וולדמורט היה מעולה לדעתי, כי זה רגע שמראה את הדמות של וולדמורט במיטבה: לא סומך על אף אחד חוץ ממנו, לא משתף עם אף אחד, בטוח שהוא יותר חכם מכולם. הוא גילה את החדר, והוא היה יהיר מספיק בשביל להניח שהוא, לבדו, גילה את החדר ושאף אחד אחר לא גילה אותו לפניו. הוא הניח שהחדר יצר את כל החפצים בשביל שיהיה שם מחבוא טוב. הוא לא סומך על אף אחד, ולא שיתף אף אחד בגילוי ה"בלעדי" שלו, ולכן אף אחד מעולם לא אמר לו שמאות תלמידים יודעים על החדר ושהמונים החביאו שם חפצים. בקשר לסנייפ - ברור שהוא גרם לזה לקרות כדי שהארי יקח את הזיכרון. קסם מסויים, אני מניח.

yoavj1

New member
אבל ../images/Emo58.gif

בקשר לקטע של לא סומך על אף אחד - שני הורקרוקסים הוא דווקא כן נתן לאחרים - היומן והספל.

The Walrus

New member
אבל הוא לא שיתף אותם במה הם באמת

הוא לא משתף אף אחד בתוכניות שלו, לא מתייעץ עם אף אחד ובטוח שהוא הכי מבין והכי צודק, ומכאן הטעות שלו...

למעלה