טעויות של מינון

טעויות של מינון

נסעתי קצת. ובאמתחתי "ארגז תרופות המרשם" (ולא יותר...) וגם ביטוחים לכל צרה שלא תבוא. משום מה התבלבלתי ולקחתי את המטוטרקסט יומיים רצוף (12.5 מ"ג בכל אחד מהיומיים). איזה נזק יכול להגרם וכיצד ניתן להפחיתו? במשך למעלה משנה (במהלך התקופה נסעתי - עם אותו ה"ארגז" ללא בעיות מייוחדות) לא חטפתי שום מחלה נוספת על ה RA. יומיים לאחר שגיאת המינון שלי - חטפתי צננת איומה שנמשכה מספר ימים ולא ידעתי כיצד לטפל בה. האם להצטננות יש קשר למינון השגוי של המתוט'? האם להמשיך לקחת את התרופות כאילו לא היתה הטעות? תודה רבה על התשובה ושבת שלום.

benny46

New member
טעות לעולם חוזרת

המינון שאתה מקבל הוא נמוך ישנם שלוקחים באופן סדיר את המינון שלך וישנם שלא נדע חולה סרטן שהמינון הזה הוא מתנה בשבילם אני לא רופא אך לדעתי הסר דאגה מלבך ותמשיך רגיל אפרופו האם המינון הזה עוזר לך ? האם אתה חש שיפור מאז לקיחתם? כמה זמן אתה כבר מטופל במטרוקסט? אני מטופל קרוב ל4 חודשים ובו נאמר שהשיפור לא היה גרנדיוזי למעט הרגליים שחל שיפור בשאר המקומות נשאר רגילוכמו כן הרגשות בחילה מידי פעם שעם הזמן נחלשו האם תרופה זו תהיה כרונית עבורך? דהיינו באופן קבע? בברכה בני

תודה

המנה השבועית של המתוט' הוא חלק מהטיפול שאני מקבלת. אני לוקחת, יום-יום גם פרדניזון ופלאקוויניל. בסה"כ הטיפול עובד טוב. התרופה הכי חדשה אצלי היא האלטרולט, 10 מ"ג בלבד אבל - בזכותה אני ישנה טוב. שינה, מן הסתם, מסיעת להבראה. אובחנתי לפני למעלה משנה כשהגעתי לחוסר מוחלט של יכולת תזוזה - ומאז הטיפול. היום אני חלשה פיזית ממה שהייתי בעבר אבל כמעט שאינני מוגבלת בחיי היום יום. לגבי ה"כרוניות" של המחלה והטיפול הקבוע - אני חוששת שכך יהיה ומקווה שהרופאים יגידו אחרת.

מינון

לא לקרה קרוב לוודאי שום דבר משום שמינון של 25 מג לשבוע ( סך הכל ) אינו טוקסי וחלק מן החולים אף מקבלים אותו באופן קבוע אני ניחה שהצינון לא היה קשור ניתן להמשיך את הטיפול כרגיל

רב תודות. נרגעתי.

אחכה בסבלנות (מה שהיה קשה אלמלא תשובתך, דר' אלקיים) לפגישה שנקבעה כסדרה עם הרופא המטפל. שבוע טוב.

למעלה