טסיות נמוכות

angi249

New member
טסיות נמוכות

שלום, סליחה על החפירה אבל אני לא יודעת מה לעשות..
לכלב שלנו שהוא בערך בן 7 (בזמנו לקחנו אותו מעמותה לכן אין גיל ברור..) לפני כשלושה שבועות הופיעו לו כתמים על הגוף ובאוזן שהוטרינר אמר שהם שטפי דם תת עוריים, עשינו מספר בדיקות ביניהם ערכה לקדחת קרציות ויצא חיובי חלש, בבדיקות דם יצא טסיות נמוכות ערך 75, קיבלנו אנטיביוטיקה ולפני שבוע עשינו בדיקת דם חוזרת וטסיות עדיין נמוכות ערך 65, הוסיפו לנו גם כדורי סטרואידים. בינתיים השטפי דם נעלמו עוד בזמן השבועיים הראשונים רק עם האניביוטיקה. היום חזרנו ושוב בבדיקת דם טסיות מאוד נמוכות, עשו פעמיים את הבדיקה, פעם אחת יצא 29 ופעם שניה 14. בדקו משטח דם ושם ראו טסיות גדולות בנוסף לאלה בגדלים הנורמלים. אמרו לנו להתייעץ עם רופא פנימי. ההתנהגות של הכלב שלנו רגילה לחלוטין, אוכל, שותה, עושה צרכים בצבע טוב, ללא בדיקות הדם בכלל לא היינו חושדים בכלום... גם לאחר בדיקות הדם החור ברגל שבו הייתה המחט התייבש ממש מהר תוך 10-20 שניות מה שעוד יותר מוזר כי עם מחסור בטסיות זה לא אמור להיות ככה...אנחנו מרגישים ממש אבודים.... מה כדאי לעשות... מה האופציות..?
תודה מראש

מה לעשות

יש 3 דברים שצריך לעשות:
לאבחן
לאבחן
והשלישי - לאבחן

יש הרבה סיבות לירידה בספירת הטסיות. אחת מהן היא טעות מעבדה . אתם מתארים פגיעה בקרישה (שטפי הדם), אם כי לרוב הם לא יופיעו בערכי טסיות של 65 אלא בערכים נמוכים יותר.

את הסיבות מחלקים לחוסר ייצור, עודף צריכה ופגיעה בטסיות עצמן.
הגורם הנפוץ ביותר לחוסר טסיות בארץ הוא אכן קדחת קרציות, אך בעולם הגורם הנפוץ יותר הוא תהליך אוטואימוני, שבו מערכת החיסון תוקפת את הטסיות ומשמידה אותן. אני אישית ממליץ במקרים אלו לעשות שאיבה של מוח עצם כדי להבין את אופי התאים שם, וכך להבדיל בין הגורמים השונים.

מה הבעיה:
1. היא קיבלה או מקבלת סטרואידים, שמשפיעים בצורה קיצונית על תוצאות הבדיקה הזו.
2. ערכי הטסיות של מתדרדרים בקצב מדאיג, ויש חשש בעצם ביצוע הבדיקה.

את תוצאות הדם אני ממליץ לשלוח לפתולוג, או לפנימאי מומחה, ולא להסתפק במקרה כזה בבדיקה של המרפאה.
את תהליך האבחון במקרה כזה, שעלול להיות מורכב אני ממליץ לעשות בבית חולים ווטרינרי ולא במרפאה פרטית. במקרה כזה אני אפילו מעדיף את בית החולים בבית דגן על מרכזי המומחים הפרטיים, למרות שרבים מהם בהחלט טובים.

בקיצור - אם היית לקוחה לשי היית מקבלת מכתב הפניה מסודר לבית החולים.

נשמח לעדכון - זה בהחלט מקרה מעניין
אסף

angi249

New member
תודה למענה המהיר, אנחנו ניצור קשר עם בית דגן

ונקבע ייעוץ עם רופא פנימי ונראה לאן זה מתקדם.... נעדכן בקרוב..

angi249

New member
היינו בבית דגן

עשו ספירה נוספת והטסיות ירדו ל-3.... עשו בדיקות נוספות ושללו סרטן וכנראה מה שיש לו זה שמערכת החיסון שלו תוקפת את עצמה... אמרו לנו שקוראים לזה IMT, הוא מקבל עכשיו כמות גדולה של סטרואידים ושבוע הבא חוזרים לספירה נוספת בשאיפה שהטסיות יעלו... הסבירו לנו שזה כרוני וכנראה יצטרך לקחת סטרואידים כל החיים אבל כנראה במינונים שונים במידה והטסיות יעלו בעקבות המינון הנוכחי..
ישנו דבר נוסף, אנחנו נוסעים בעוד מספר חודשים ורוצים שהוא יבוא איתנו, לפני כל הבדיקות שאלו אם אפשר לתת כלבת (כי צריך לעשות בדיקת נוגדנים ע"מ להטיס אותו) אמרו שבעיקרון בגלל שהוא מקבל כבר מספר שנים חיסון כלבת זה אפשרי אבל עדיף לחכות לסיום הטיפול עם הסטרואידים (כשהגענו אליהם הוא כבר קיבל סטרואידים אבל מינון נמוך יותר) השאלה היא האם הסטרואידים שמה שהבנתי הם מחלישים את מערכת החיסון, האם הם מחלישים גם את רמת הנוגדנים של הכלבת שיש לו כבר בגוף? האם יהיה מצב שכשאר יעשו בדיקת נוגדנים לא תהיה כמות מספקת ע"מ שהוא יוכל לבוא איתנו? אני ממש חוששת.. אנחנו רוצים שיבוא איתנו לא משנה מה....

למעלה