טסט

87מרסדס

New member
טסט

מה עושים בטסט? כמה זמן אורך הטסט? מה אני מתבקשת לעשות בטסט? למה שמים לב בטסט? כמה טעויות אני יכולה לעשות בטסט? אילו טעויות קריטיות יכשילו אותי? היכן הטסט מתרחש? האם הטסטר שלי הוא המורה או אדם אחר? (אם זה אדם אחר האם מי הוא, מהיכן הוא?) כמה עולה טסט? תודה לכל העונים

shuson

New member
אני אענה לך על חלק..מה שאני יודעת

לא היה לי טסט אבל על חלק מהשאלות אני יודעת פחות או יותר בטסט אתה עובר בחינה מעשית על צורת הנהיגה שלך...בוחנים אותך בכביש עירוני\בין עירוני , חניות , עקיפות וכו... אורך הטסט הוא 15-20 דקות טעויות קריטיות זה בד"כ אי עצירה בתמרור עצור , אי ציות לתמרורים , נסיעה מהירה \ איטית מידי , לראות איך את מעבירה הילוכים...וכו... הא...וחשוב מאוד להסתכל במראות.... הטסטר הוא לא המורה שלך , הוא פשוט טסטר....כן אדם שהמקצוע שלו הוא לבחון ת'נהיגה שלך... טסט עולה אם אני לא טועה 270 ש"ח....ואז אם עוברים צריך לשלם אגרה וכל זה...ואם לא אז עדיין משלמים 270 ואז לטסט הבא עוד 270... בקיצור , מעפן !!

pompii

New member
הטסט הראשון לא עולה אגרה, לא?

אמרו לי 250 טסט ראשון ואחר כך משלמים 250 פלוס אגרה שזה 100 ומשהו שקל... בכל אופן, גם אני עדיין לא עשיתי טסט אבל חברה שלי עשתה ואני יכולה להגיד לך בערך את הטעויות שלה שלא תעשי כמוה, או לפחות תשתדלי לא לעשות
אז ככה- אל תיקחי ארבעה רגיעונים
תסתכלי במראות אפילו כשלא צריך, פשוט כל פניה, עצירה, איתות, הכל! אל תינהגי לאט מדיי, ז"א לא לנהוג על 20 בכביש עירוני רחב, וגם לא לנהוג על 90 בכביש של 80. אם תינהגי על 60 בכביש מהיר לא בטוח שתיכשלי אבל אם תעברי את ה80 או ה90 (כמה שמותר) אז כנראה שכן...(ותלוי בכמה תעברי) חשוב להאט קצת לפני כל מעבר חציה מוסתר ולא מוסתר תיכנון נהיגה זה דבר שנותן לך פלוסים אצל הטסטר אם האוטו נכבה, זה לא נכשל, גם אם זה בזינוק, אבל צריך מהר להניע שוב. חניה לא חייבת להיות מושלמת, העיקר לא לעלות על המדרכה, אבל יכול להיות שבטסט ראשון נכשלים עם זה ובשני כבר לא. פחות מחמירית בשני למיטב ידיעתי. בקשר לשאלה שלך, היכן מתרחש הטסט, אז יוצאים ממשרד הרישוי(בכל טסט) והלאה, זה כבר הבחירה של המורה, אבל בכל עיר יש מקומות ידועים שטסטרים לוקחים אליהם וסביר להניח שהמורה שלך לקח אותך לשם. זהו, מקווה שעזרתי במשהו

NBGirl

New member
כמה תשובות..

- בטסט הטסטר בוחן אותך על נהיגה במקומות שונים- הוא ייקח אותך (ברוב המקרים) לכל סוגי הכביש- עירוני, בין עירוני... - לרוב הוא גם יבקש ממך לעשות חניה במקביל/ניצב. - בד"כ את תהיי בטסט במקומות שכבר נהגת בהם (לפעמים יש הפתעות, כמו שלי היו), ככה שהרוב לא יהיה לך חדש. - טסט אורך לרוב בין 15-20 דק' (הוא אמור להיות חצי שעה, אבל רוב הטסטרים לא מקפידים על זה ועושים את זה יותר קצר, למרות שכבר היו מקרים מעולם...) - הטסטר שלך הוא בהחלט לא (!) המורה שלך. הוא בוחן של משרד הרישוי. - אין מה לספר על טעויות קריטיות, כי זה טיפשי, מה גם שהרשימה ארוכה, וכל טעות יכולה לקרות.. זה ממש מטומטם להתחיל להסביר לך מה לעשות בטסט. המורה שלי היה אומר לי שבטסט עדיף לנהוג סביר ולעשות טעויות קטנות מאשר לנהוג מעולה ולעשות טעות אחת גדולה. - כשאני למדתי טסט עלה 250 ש"ח+ אגרה 113 ש"ח. בהצלחה !

yogm16

New member
טסטים

אז ככה טסט עולה 230 (לפחות ככה המורה שלי חייב אותי) ועוד 113 אגרה עכשיו יש אנשים שאומרים שאת האגרה לא צריך לשלם בטסט הראשון, בעצם כאשר אתם ניגשים לתאוריה אתם משלמים את האגרה ככה שלכל האלו שחושבים התאוריה שעושים בבית ספר היא חינם זה ממש לא פשוט תשלמו עליה כשתיגשו לטסט. הטסט הוא בדרך כלל 15 עד 20 דקות ולמי שיצא לראות יש רשימה ענקית של דברים שהוא בוחן אבל בתכלס הרעיון הכללי הוא לזכור תמיד להחליף נתיבים עם וינקר ולהסתכל במראות וכל חוקי התנועה שהם דיי ברורים לכולם. את הטסט מבצע טסטר למשרד הרישוי ולרכב של המורה נכנסים שני תלמידים ומתחלפים באמצע הטסט. בדרך כלל את בטסט נוסעים במקומות שכבר מכירים (ובעיר קטנה כמו שלי בשיעורים נכנסים לכל רחוב), בנוסף צריך לזכור שהטסטר מסתכל גם על הביטחון שיש לתלמיד על הכביש. מקווה שעזרתי Have Fun :)

עו מר 5

New member
הטסטר הוא לא מורה נהיגה אחר?

כאילו הטסטר לא יכול להיות מורה מבית ספר אחר?

Queen From Mars

New member
הטסטרים לא מקפידים על הרבה דברים

בטסטים,אבל יש להם נטייה להכשיל על הדברים הכי פחות משמעותיים... הטסט הכי ארוך שלי (מתוך 3) היה 10 דק' רק בטסט ה-1 ביקשו ממני לעשות חנייה ברוורס ואני משלמת 200 ש"ח לטסט+113 אגרה

למעלה