טסט בגשם :\

RanMor2

New member
טסט בגשם :\

מרפי כנראה יודע שאני עושה טסט בתחילת השבוע והיא מחליט להביא הרבה גשם. יש אילו דברים מיוחדים שצריך לשים לב בזמן נהיגה בגשם בזמן טסט ..? מלבד להיזהר מלהשפריץ על אנשים ? חח

נהיגה בגשם בטסט

נהיגה בגשם בטס לא שונה מנהיגה בגשם בכל מצב אחר. צריך לשמור יותר מרחק, ליסוע יותר לאט, להתחיל לבלום מוקדם יותר ולא בחוזקה, לא לעשות בלימות ותנועות פתאומיות בגלל סכנה להחלקה ואיבוד שליטה, להפעיל את המגבים כמובן ולהימנע מלהיכנס לשלוליות עמוקות.

DinamoHaifa

New member
אני אגיד לך משהו

לי היו בערך 44 שיעורים. באף אחד מהם לא היה לי גשם. אבל כמו שאמרת מרפי סידר לי גשם בדיוק בטסט ובדיוק ב15 דקות שהיו לי ת'טסט היה גשם די חזק, חוץ מזה לא היה כמעט גשם כל היום. קיצר, עברתי את הטסט, ואני חייב להגיד לך שזה הרבה יותר טוב לעשות טסט בגשם. היתרונות הם שיש הרבה פחות אנשים בחוץ, המכוניות נוסעות יותר לאט אז אין לאן למהר, הכל עושים לאט ובזהירות, כשיש גשם אין שמש בדר"כ, אז לא תהיה מסונוור. דבר קטן חשוב, זה שתשים לב רק לזה שאנשים לא יקפצו לך פתאום לכביש כי בגשם אנשים רוצים למהר ולא להתרטב אז הם קופצים לכביש אפילו שיש מכוניות. חוץ מזה, אני חושב שגשם הכי מתאים לטסט. בקיצור, שיהיה לך בהצלחה, ואל תתן לעובדה שיורד גשם להוריד לך את הביטחון, זה רק יעזור לך בטסט, מילה שלי.

RanMor2

New member
נהגתי פעם אחת בגשם..

זה היה הגשם הראשון והיינו לקראת סוף השיעור. עשיתי 51 שיעורים ולפני הטסט יש לי עוד שיעור. כמובן שזהו הטסט הראשון שלי והמורה אמר לי שאם אני אנהג כמו שנהגתי בכל השיעורים - אני אעבור בטוח. ואוו ממש הרגעת אותי עם הקטע של הגשם , באמת ! זה מה שהייתי צריך :) תודה. היום היה לנו שיעור באיזור של הטסטים ואז פתאום המורה נגע לי בהגה והזיז אותו שמאלה , שאלתי אותו למה הוא עשה את זה כי לא שמתי לב לשום דבר חשוד אז הוא אמר שהייתה שם אישה ויכולתי להשפריץ עליה בגלל השלולית. מקווה רק שהבוחנים לא דואגים לזה עד כדי כך. אכן היו פחות אנשים היום בחוץ, מאוד הופתעתי אך תמיד קופצות זקנות לכביש שלא שמות לב... זה ממש מעצבן. השמש לא ממש בעיה, מפני שאני תמיד נוהג עם משקפי נהיגה ( למדתי בדרך הקשה דרך סינוורים של המראות של המכוניות ). תודה רבה , באמת :) אני אקרא את זה גם לפני הטסט ! נ.ב. נהגנו היום בכביש חד סטרי ממש, ממש צפוף שיש מכוניות שחונות משני הצדדים. בדר"כ אני עושה את זה בהילוך שני בלי גז ושם לב למראות, אבל היום בגלל הגשם נסעתי בהילון ראשון עם גז מפני שממש פחדתי על המראות.. הבוחן יכול להגיד על זה משהו ?

DinamoHaifa

New member
אם זה כביש צר עם מכוניות

חונות משני הצדדים אז בדר"כ נוסעים בראשון. אני במקומך לא הייתי מסתכן בטסט, הייתי נוסע על ראשון במקום צר כמו שתיארת. לנסוע על ראשון זה הכי בטוח והטסטר לא יגיד לך על זה כלום. תזכור שאתה תמיד צריך לנסוע במרחק של דלת פתוחה מכל מכונית ובכבישים כאלה צרים זה די קשה אז לכן חייבים להאט את המהירות.

RanMor2

New member
אוקיי , ועוד שאלה

שמתי לב שרבים פה מדברים בטסטים שלהם על הצומת T . צריך לשים לב למשהו מיוחד שם ? מלבד שזה כביש ללא מוצא ? כלומר, האם צריך להכנס במהירות במיוחד ובלה בלה..? אגב, תודה שוב

ahbarfilez

New member
מה?!

צומת T זה לא כביש ללא מוצא, אתה מתבלבל עם התמרור של כביש ללא מוצא, שהוא דומה לאות T. צומת T זה כביש אנכי לכביש אחר שנפגש איתו ויש לך או ימינה או שמאלה - כמו באות T.... בצמתים כאלה צריך להאט.. אם יש שדה ראייה אז להמשיך לתוך הצומת [רק אם הוא פנוי כמובן], אם אין שדה ראייה להוריד לראשון ולגלוש עד שיש שדה ראייה... כשאתה רואה שפנוי סע ועבור את הצומת... כמובן בכל מצב שאתה רואה שלא פנוי אתה עוצר.

למעלה