טסטים ומיגונים

never a pilot

New member
טסטים ומיגונים

אנא סייעו לרך הנולד: 1. מישהו יודע על פגרה בטסטים באיזור יולי? ממתי עד מתי בדיוק? 2. רוכב מתחיל על GS/ER, האם נזקק ליותר מיגון, לדעתכם, ממעיל, ג'ינס וקסדה? נשמע לי משביז להתחיל עם מיגוני מפרקים ושות', האמנם נחוצים? המעיל שלי, אגב, הוא מעיל עור של לרט ללא מיגונים קשיחים.

villain

New member
תקנה מעיל קיץ.חובה.+כפפות לקיץ.

מעיל עור זה נהדר אך אין שו סיכוי שבעולם שאתה תרכב איתו באוגוסט בשתיים בצהריים בפקקים של ת"א.אחרי הפעם הראשונה אתה תעדיף לעשות זאת עם T-SHIRT וזה לא מומלץ.על כן כדאי שתצתייד במעיל קיץ.MOO-MOO קנה טייפון (בסביבות 700 ש"ח) והחליק איתו (אתה יכול לשאול איך המיגון)אני קניתי Fieldsheer באופנועית (750 ש"ח) הכי מאווורר שראיתי כמעט כולו רשת וממוגן דיי טוב אבל לא הכי נעים למגע (לא נורא כי מאוד מאוורר).יש גם את ברוש שמיצרים מעיליי קייץ טובים מאוד עם בדיי קבלאר ומיגונים קשיחים והם הכי זולים בשוק 450-650 ש"ח ותוצרת הארץ. ויש כמובן את החברות היקרות דיינז ספידי וכו' 1200-1700 ש"ח.ויש הרבה חברות אחרות שאני לא מכיר.תסתובב ותמצא מה שנוח לך. נ.ב תן לי את הפרטים על התאונה הבאה שלך ואומר לך האם המיגון שלך מספיק. תמיד עדיף כמה שיותר מיגון, אך זה לא תמיד נוח.המיגון הוא טריי-אוף לנוחות...

never a pilot

New member
תודה!

תשובה מעולה, תודה. אגב, ברור לי שאין סוף למיגון, הרעיון הוא מיגון שמספיק בעיקר להחלקות במהירויות סבירות כך שתקום מהן כאילו לא קרה כלום (אין מדובר בתרופת פלא להתנגשות חזיתית במשאית על סטרואידים). היות והתאונות שעברתי ע"ג הקטנוע שהיה ברשותי בסגנון הנ"ל לימדו אותי בדרך הקשה שהיעדר מיגון=טמטום הרוכב, ומעברי בעוד זמן לא רב (בע"ה!) לאופנוע על אמת (GS500 נחשב?) - החלטתי להתייעץ בטרם אסע. בקיצור, שאלתי לחוות דעתכם, כאנשים מנוסים (חלקכם אף מקצוענים לפי מה שהבנתי) - איזה סוג מיגון, בהתחשב בסוג הרכיבה שלי (שוב - GS500 או ש"ע, רוכב מתחיל), ייתן פתרון שנחשב **בעיניכם** כסביר, "שביל הזהב" אם תרצו להתנסח בצורה קיטשית עד בחילה, בין נוחות שפויה ומיגון הגיוני.

villain

New member
מה שיש לך + מעיל קיץ.

1.מעיל רכיבה רציני עור או קורדורה
יש לך. 2.קסדה מלאה טובה ומתאימה לך(מידה והתאמה לראש)
יש לך. 3.כפפות רכיבה
יש לך. 4.מעיל קיץ
תקנה. 5.כפפות קיץ
כדאי. 6.חגורת כליות
כדאי.יש גם חגורות שהולכות עם מגן גב. זהוא מספיק טוב להתחלה ולהמשך. בהצלחה.

JackR1

New member
אבל תעשה לעצמך טובה קטנה

ובהזדמנות תשדרג את המעיל שלך למעיל עם מיגונים קשיחים.

never a pilot

New member
עלינו כאן על משהו!

יש מצב להוסיף לתוך המעיל הקיים מיגונים קשיחים (שיהיו יעילים)? או שמא אין מנוס מקניית מעיל דנדש?

never a pilot

New member
../images/Emo53.gif - תחשיב חסכון בנוגע לGS

מבחינה כלכלית נטו, האם הגיוני יותר לקנות GS ישן יותר ממלוא התקציב שלי? נמקד עוד יותר - התקציב שלי מספיק ל GS מודל 97 + ביטוח + מיגונים ועוד איזה 1000 ש"ח יתרה לתיקונים. האם במצב זה עדיף לקנות GS ישן יותר, נאמר 94, או שבגיל זה כולם שחוטים ו"הזול יעלה ביוקר"? הבנתי שלסובארו הזו יש אמינות נצחית, אבל זו רק שמועה... מה נסיונכם אומר? הערה: ההודעה נכתבה בלשון GS אך מכוונת גם ל ER.

never a pilot

New member
השאלה אם יש הבדל אמינות משמעותי

אם אצטרך להוציא בכל מקרה (94/97) 1000 ש"ח על תיקונים (בממוצע), אז כבר אהיה חנוק, ועדיף ללכת על ה- 94. לעומת זאת אם ה-94 ידרוש ממני תיקונים בעלות 3000 ש"ח... אז אקח את ה - 97. וואו, פישטתי את השאלה אפילו יותר...

JackR1

New member
יהיה לך יותר קשה למצוא 94 במצב טוב

המבחר יהיה מצומצם יותר. מניסיון - לפני 3 שנים ניסיתי למצוא GS שנת 91 לחבר, והיה קשה למצוא אחד טוב. עם שנת 94 היה הרבה יותר פשוט. אבל בסוף מצאתי אחד לא רע, רק שזה עלה לי בזמן ומאמץ.. השאלה היא אם יש לך את הזמן והסבלנות.

villain

New member
חשבונאות

טוב, אם את ההפרש:3000 ש"ח תשקיע במניות של סטרט-אפ שירוויח אלפי אחוזים ויעשה אותך מיליונר אז אומר לך לקנות 94. אם את ההפרש:3000 ש"ח תשקיע במניות של סטרט-אפ שיפול ותפסיד את כל כספך אז אומר לך לקנות 97. אם את ההפרש תשקיע בפק"מ עם 10% רווח שנתי ותמכור את האופנוע עוד שנתיים והפרש התיקונים בין 94-97 תוך קיזוז הפרש ירידת הערך בין 94 ל-97.... תראה עכשיו ברצינות.החזקת אופנוע או כלי רכב בכלל היא ענין כלכלי גרוע. 1. ערך הנכס יורד -- פחת 2.ישנה השקעה תמידית כדי שהרכב יסע --טיפולים דלק ביטוח וכו' 3.הכסך שהשקעתה באופנוע יכול היה "לעבוד בבנק" ולעלות עם הריבית. בקיצור מבחינה כלכלית עדיף לנסוע באוטובוס. אני עדיין חושב שעדיף 97 על 94 גם מהבחינה הכלכלית ואם אני טועה אז אני טועה באוליי 700 ש"ח שנתי שזה הרבה פחות מבביטוח שתשלם לדוגמא.

never a pilot

New member
יפה התנסחת

תשובותיך ססגוניות ומשובבות נפש. כה לחי. אולם, ביקשתי ייתרון כלכלי כאשר נקודת המוצא היא שאני רוכש אופנוע. מבחינתי ליסוע באוטובוסים היא לא אופציה, ובהיותה כזו הרי שאין טעם לדון בכדאיותה הכלכלית. כל השאלה כאן הייתה האם אופנוע מודל 94 ידרוש עלויות אחזקה גבוהות מהותית מאופנוע מודל 97. שים לב - העובדה שבתום השנים יהיה האופנוע שווה פחות משמעותית פחות בעיני, שכן מאמץ הקנייה הראשוני הוא זה שבעל חשיבות מכרעת בעיני (עוד כסף למיגון איכותי למשל). אם מאמץ הקנייה הראשוני לא היה מטריד אותי - הייתי קונה חדש. היות ובנק' הזמן הנוכחית אני מעט הדוק במסגרתי התקציבית, העלות האלטרנטיבית של מודל ישן (עלות טיפולים גבוהה יותר??) מול חדש (מחיר קנייה גבוה יותר) היא מה שמעניין אותי. כרגע.

villain

New member
שאלה קשה כיוון שמדובר בדקויות.

1. מדובר ב-3000 ש"ח בלבד כך שכל טעות בהשערה הוא קריטית. 2.גם אם היו לי את כל הנתונים למדגם גדול של כל הטיפולים באופנועים GS500 שנת 94 ו-97 שנעשו בארץ והייתי מגיע להחלטה על סמך הנתונים וניתוחם אז תמיד קיימת סטיית תקן שיכולה במקרה הספציפי שלך להיות שונה הריי אתה יכול ליפול על 94 מ-"רופא" שנסע רק בסופי שבוע מצב מצויין או לחלופין על 97 שנראה חדש וקילומטראז' נמוך אך בעצם הוא שחוט היה אופנוע זונה של כל השכונה לא עבר אף טיפול אחרי צביעה (ולכן נראה טוב) וסידרו לו את הספידומטר שיהיה נמוך ושמו דבש לקומפרסיה.... 3.אין לי בכלל נתונים. 4.על כן אני הולך לפי כלל אצבע. עדיף שנתון חדש.

never a pilot

New member
לא מסכים כל כך...

גם מדגם קטן יכול לספק מרווח הגיוני להשערה ברמת מובהקות גבוהה. מרווח של 3000 ש"ח לדעתי הוא מרווח גדול דיו בהתחשב בעלויות הטיפולים והתיקונים לאופנוע בסיסי כמו GS (תקנני אם צריך). גם סטיית התקן המדוברת לא אמורה להיות גדולה מדי. כמות הרופאים מבין בעלי ה GS קטנה. אופנוע זונה של כל השכונה אף הוא מקרה קצה. סביר להניח שהאמת איפשהו באמצע. בכל אופן קיבלתי את כלל האצבע שלך, בהסתמך בין היתר על JACKR1

villain

New member
לא נראה לי שאפשר לשדרג.

אמרתה שיש לך לרט,אז הכי טוב שתקפוץ ללרט ותשאל אותם. תמיד אם רוצים מאוד ניתן לאלתר השאלה אם כדאי ,האם זה שווה את המאמץ והאם התוצאה תהיה טובה.עדיף לדעתי לקנות חדש. (לרט מייצרים בסין אז הם יצטרכו לשלוח אותו לסין לשדרוג??? לא הגיוני) לא נראה לי שמשהו יסכים להתעסק עם דבר כזה.

JackR1

New member
אולי עם לרט הוא לא ייסע באוגוסט

אני נוסע במעיל עור שלי גם כשאני מזיע כמו מנייק - העור שלי יקר לי. לפחות בפלג גוף העליון
. מה שכן - יש לי מעיל Perforated בכל החזית, ולא שחור. |טוב, אעשה פרסומת לרוני| זהו מעיל Spyke, מאופנועית.

villain

New member
גם עם מעיל Perforated

גם עם מעיל Perforated (מחורר)לא הייתי נוסע באוגוסט בת"א. הרשיתי לעצמי להסתכל בכרטיסך האישי כי חשבתי שאתה מירושלים או מקום ממוזג אחר אך הופתעתי שאתה ממשור החוף התל-אביבי. קשה לי להאמין שאתה תמיד נוסע עם מעיל עור אפילו הוא מחורר בקיץ. אני בטוח שיש ימים שבהם אתה "חלש אופי" ונכנע לעומס החום.

JackR1

New member
תתפלא, אני "חלש אופי" רק בדרך לים

אולי הסימנים על מעיל הקורדורה הישן שלי ובילוי בבי"ח לפני כמה שנים (אמנם לא באותו נושא) מזכירים לי שנורא חבל לוותר.. וגם עיקר הנסיעות שלי הן בינעירוניות - ואני מתקרר בכביש
ובדרך לים אני נוסע כמו p.ssy
הסיבה היחידה שויתרתי על מעיל עד היום - זה כי הרכבתי אחד מחברים הכי טובים ולא היה לו אפילו מיגון מינימלי - רק חולצה. מה שכן, כל פעם שאני רואה עוד ד.ביל עם קסדת חצי וCBR900, זה מפליא אותי.. ומסתבר שיש לא מעט כאלה!

למעלה