טנזניה

עופר 249

New member
תשובות

טיולים רגליים - מעט מאד ואם כן של 20 דקות גג אסור ללכת שם ברגל כי זה מסוכן
הרכב- ג'יפ מסוג טויוטה לנדקרוזר 70{חלום של הרבה ג'יפאים} הנסיעה בדרכי העפר בשמורה מטלטלת אבל לא נורא
6 אנשים ברכב יושבים או עומדים ברווחה הנהג הוא נהג מקומי עם ידע רב מאד ואיש חביב מאד כל ציפור פרח או חיה הוא מכיר ובנוסף בעל ראיית נץ תוך כדי נהיגה הוא רואה חיות שאתה בקושי רואה עם המשקפת מ-ד-ה-י-ם
אסור לרדת מהרכב ואם צריך"לסמן טרטוריה"
עליך לעשות זאת רק במקומות מסוימים או ממש צמוד לרכב
אחרת הקנסות שם גבוהים בין 200-500 דולר אם לכלכת אם האכלת חיה או ציפור אם נתת למקומיים משהו לאכול או לשתות מעשה זה גורר קנס כבד השמירה על הטבע היא מאד מוקפדת{הלוואי עלינו}
לנו קרה שירדנו לשניה מהרכב לצורך פיפי וצבוע שהיה בין השיחים כ3 מטרים לידנו פשוט קם וברח קצת לא נעים
ואם לא אמרתי אומר שוב זה טיול שאם יש טיול אחד בחיים שעושים בחוץ לארץ ואתה חובב טבע זה הטיול
פלא הבריאה ללא הגזמה

אסור לתת למקומיים?? או רק לבע"ח?

החיות בורחות כשהמכונית מתקרבת?

אני גם ממש משתוקקת לבקר כבר באפריקה, חבר שלי טייל שם הרבה (ונולד שם) והסיפורים שלו ממש עושים חשק.

עופר 249

New member
אסור לתת לבני השבטים

שום דבר לא כסף לא אוכל לא שתיה הסיבה היא שהם לא רוצים שבני השבטים יהפכו לקבצנים
יתרה מזאת למסאים מותר לחיות בשטח שבין השמורות רק אם הם ישמרו על אורח החיים המסורתי שלהם
בתוך השמורות אין כניסה לבני אדם
לגבי החשק לאפריקה לפחות לגבי טנזניה וקניה אני יכול רק לחזק את ידייך ומקווה שתסעי לטייל שם

אלעד 1975

New member
גם אמי נולדה באפריקה

במרוקו

סבא וסבתא חזרו לשם לטיול ומאד נהנו.
הם מספרים על ארץ מרתקת אשר קצת בדומה לישראל יש שם הרבה איזורים אקלימיים וצורות נוף (מדבר קיצוני, הרים מושלגים, ערים שוקקות, כפרים נידחים, ים, אוקיאנוס), אם כי על שטח גדול יותר.

ולגבי טנזניה ודומותיה: לא יודע אם הייתי שורד טיול ברכב כל כך הרבה זמן ובלי עצירות כמעט.
אני מעדיף להרגיש את הקרקע מתחת לרגליים.

אפשר לטייל ברגל

הטיול "אחרי צבא" שלי היה לאפריקה, הייתי שם כמעט שנה
טיילתי ברגל, גם בטנזניה וגם בקניה
בקניה טיפסתי על הר קניה, חוויה מדהימה. (על הקילמנג'רו גם אפשר לטפס אבל הרבה יותר יקר, לפחות היה בזמנו). יש שם עוד כל מיני טרקים קלים יותר ופחות, אבל אין כמו הר קניה לדעתי
בטנזניה טיילתי ברגל באיזור מדהים שנקרא הרי אוסמברה. ראינו קופים על העצים, והלך איתנו מדריך מקומי. התיירות שם הייתה אז בחיתוליה, משערת שהיום יותר מפותח.
במלוואי (אליה לא מגיעים במסגרת טיול סטנדרטי של שבועיים באפריקה, צריך הרבה יותר זמן) טיילתי ברגל גם בתוך השמורות עצמן, עם מדריך חמוש. כך גם בזמביה.

מה שאני מנסה להגיד זה שלא חייבים לשבת בג'יפ למרות שזה הטיול הקלאסי בקניה-טנזניה. אפשר לבנות מסלול עם הרבה קטעי הליכה. לא לכל אחד מתאים לנסוע ולהסתכל על חיות, למרות שזה מה שהרוב עושים. ולא שיש לי ביקורת על בחירת הרוב, נסיעות הספארי מאוד מרשימות. אבל אחרי כמה חודשי טיול נמאס לנסוע ולראות חיות, ובטח שלשלם בשביל לראות חיות (החיות נמצאות גם מחוץ לשמורות..) ואז מתחילים לחפש מסלולי טיול.

שלא נדבר על זנזיבר, שהיא אוטונומיה בתוך טנזניה, שם יש מסלולי יום יפים וגם אתרי צלילה מרשימים

אלעד 1975

New member
אם כך, לא אמחוק את האיזור ממפת הטיולים שלי

למרות שאין לי תכנון קונקרטי להגיע לשם בטווח הנראה לעין.

עופר 249

New member
אלעד יקירי

הנסיעה היא לא כל כך נוראית יש די הרבה עצירות והנוף והחיות מפצים על הטילטולים כך שלא מרגישים כל כך
אני מאחל לך מכל ליבי שתטייל שם עם משפחתך ואם כשרות מפריעה אז אין בעיה בכלל גם אני שומר והיה אוכל נהדר צמחוני ודגים
אני מתכוון לחזור מתי שהוא{אם כי לפי ההסטוריון נשאר כמה ימים כאן
}

אלעד 1975

New member
כרגע זה לא בתכנון,כאמור

לא אפריקה ולא שום טיול אחר בחו"ל, אבל אין לדעת מה צופן המחר ואיפשהו המסר נכנס ונמצא במגירה כלשהי במוח .כשיגיע הזמן היא תישלף ותוכנה ייכנס למכלול השיקולים.
אגב, לפני שנסגור את המגירה, תוכל לספר על מזג האוויר שם (האם זו אכן העונה הטובה לטייל שם?), היתושים, החיסונים הנדרשים וכו'

עופר 249

New member
כמה תשובות

ראשית אני לא כזה ידען אבל לגבי מזג אויר מאד מאד נעים אנחנו היינו בעונה רטובה קצרה כאשר יש שם שתי עונות יובש ושתי עונות רטובות אחת ארוכה ואחת קצרה אנחנו כאמור היינו בקצרה לכל עונה יש יתרונות ורואים דברים שונים
נעים מאד כ25-26 מעלות יבש ולא לח מידי יום ירד לנו גשם חזק לזמן קצר שקירר את האויר
יתושים לא היו אבל היינו בלודג' אחד באגם מנייארה ששם היו מלא חרקים ופרפרים צבעוניים יפיפים
חיסונים -קדחת צהובה טטנוס וצהבת כמו כן היינו אמורים לקחת כדורים נגד מלריה שהפסקנו אותם אחרי יומיים בגלל תופעות לוואי קשות{ביננו במקומות שהיינו אין צורך}

אלעד 1975

New member
עד הקטע של הכדורים נשמע נחמד. ותגיד -

מה זה הקטע עם "לודג'" הייתם באפריקה או במזרח אירופה?

אין מילים, חוויית טבע בהתגלמותה!

אם רציתם להעניק מתנה לילד - הרווחתם פעמיים: חוויה שאין רבות כמותה והמון הערכה מהדרדק.

למעלה