טמפרטורת מקרר מומלצת

טמפרטורת מקרר מומלצת

אחרי שקפאו לי ירקות במקרר (עלי בייבי וחסה) שואלת, מה הטמפרטורה המומלצת במקרר (הרגיל, לא במקפיא) לאחסון ירקות?
 

ספרנו1

New member
נראה שלכל ירק יש טמפ' אידאלית.

http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/908/189.html

יש שם גם פירוט לגבי חסה.

ואיך מחליטים בפועל על הטמפ' במקרר? שאלה טובה.. אצלי זה לפי רמות ובחרתי ב"אחת לפני הכי קרה" (כי ב"הכי קרה" באמת הירקות קפאו לי), ובקיץ ב"הכי קרה". תנסי אולי להגביר במעלה-שתיים, ותבדקי האם לירקות שלום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אצלנו במקרר התרמוסטט לפי דרגות ולא לפי טמפרטורה

ברגע שמוצרים קופאים פשוט מחלישים קצת עד שהם לא...
ירקות ופירות כדאי לאחסן במגירות הייעודיות (למטה) ובכל מקרה לא צמוד לדופן האחרונית (שם בד"כ קופאים דברים).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הטמפרטורה המומלצת למקרר היא 4 מעלות צלזיוס

 
תודה לכולם

הסתכלתי עכשיו וראיתי שהמקרר אכן על 4 מעלות צלזיוס. כנראה שהירקות קפאו כי באמת שמתי אותם מעל המגירה המיועדת להם (בגלל חוסר מקום במגירה).
מה שמעניין הוא שזה קרה אחרי ניקיון יסודי של המקרר. כנראה שעצם הניקיון עזר לו לעבוד יותר טוב כי עד עכשיו לא קרה לי הרבה שירקות קפאו מצורת אחסון כזאת.
&nbsp
 

גםאני5

New member
גם אצלנו המקרר הישן היה מקפיא ירקות אחרי הפשרה+ניקוי

(מקרר עם מקפיא בתא עליון) אחרי יום המקרר מתחמם-מתייצב לטמפ' הרגילה . אם לא הייתי יודעת שאת לא צורכת מוצרים כאלה הייתי שואלת אם יש במקרר מוצרי חלב שמתקלקלים תוך יום-יומיים?
 
גם חלב סויה עשוי להתקלקל ללא קירור

וזה לא קרה. היו מקרים שטופו התקלקל לי טרם זמנו אבל משיחות עם אנשים שצורכים טופו בדר"כ הבנתי שזה דבר שקורה הרבה פעמים ותלוי בעיקר בצורת האחסון בחנות ולאו דווקא במקרר הביתי.
 
למעלה