טמפרטורת השקייה

ofird

New member
טמפרטורת השקייה

מהי טמפרוטרת המים המומלצת להשקיית צמחים בתוך הבית ומחוץ לבית?

myoss

New member
טמפ' המים

מומלץ שהטמפרטורה תהיה זהה לטמפרטורת הסביבה על מנת למנוע "שוק" לצמח.

Rebeccan

New member
לא לא רופן ...

צמחי בית - רצוי להשקות במים שהטמפ' שלהם גבוהה יותר לא ממש "חמים" אבל לא קרים מים קרים לא מתאימים לצמחי בית את הסיגלית שלי בחורף אני משקה רק במים חמימים כדאי לזכור שאלו צמחים הגדלים באזורים טרופיים, יורד גשם כל יום - ולא צריכה לספר לך מה הטמפ' באותו אזור, בצהרי היום כשיורד גשם
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם |טיפה||טיפה| בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
כן כן רבקה...

אני לא יודע על אילו צמחים את מדברת.. אבל צמחים ועצים, מעדיפים מים קרים, כמה שיותר.. לא מדבר על "אילתורים" של צמחי קיץ הגדלים בחורף או כל מיני "עולים חדשים".. צמחים ועצים אוהבים מים קרים.. תשאלי אותם ! ועל עצי פרי.. אני בכלל לא מדבר..!

Rebeccan

New member
רגע, ברשותך ...

אתה מדבר על עצי פרי (לא סובטרופיים - אתה מתכוון אולי לנשירים למיניהם) ואילו אני כתבתי בפירוש - צמחי בית והשואל שאל - צמחי בית, צמחים אחרים ... אז יוצא ששנינו צודקים
עצים נשירים (אפרסק, שזיף, שקד וכו') ומרבית ההדרים - יסתדרו עם מים קרים צמחי בית - שמקורם טרופי - עדיף להשקות במים שאינם קרים
ובא לציון גואל ופלמידי לרשל
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם |טיפה||טיפה| בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
מה עם "שלאפשטונדה" ?!?

השואייל שאל..."..מהי טמפרוטרת המים המומלצת להשקיית צמחים בתוך הבית ומחוץ לבית?..." זה...ציטוט...
ועם כל זאת, אני בעד מים קרים גם לצמחי הבית ורצוי, כמובן, מי גשם.. וכו'..

טסונמי1

New member
בחיים לא חיממתי מים לשום צמח-

מה שיורד מהשמיים ויוצא מהברז זה בסדר- אבל מה.... בקיץ הדקה הראשונה רותחת- למי שמשקה עים צינור - זהירות!

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif כל קיץ, אותו דבר.. שוכח בהתחלה

ו.. "מבשל" איזה צמח, או פיסת דשא.. עד שאני נזכר.. הפטנט.., לא להשאיר צינור שוכב בשמש.. לקפל למקום מוצל... כי זה גם יכול לצרוב את הדשא.., לא רציני, אבל במשך יומיים רואים את ה"כוויה".

אלי חדש

New member
אוף שוב פעם לא חושב כך

ההשקיה האידאלית היא בטמפרטורת הסביבה כך הצמח לא מקבל לא קור ולא חום. אני נוהג להחזיק מיכל של 100 ליטר מים בתוך החממה למטרה זאת. זה נכון שבימי שרב כאשר הטמפרטורות מטפסות מעלה מעלה אנו לא נחממם את המים על מנת להשקות ואז טמפרטורת מי הברז מצננת את האזור המושקה ועוזרת לצמחים למתן את השפעת החום והיובש אך בעיקרון מים קפואים או קרים יוצרים בצמח שוק של קור אשר לא מוסיף לצמח כל תועלת. גם כל אותם "חכמים" שמשקים את הרקפות התרבותיות שלהן עם קרח או מים מהמקרר לא עושים לרקפות כל טובה רק גורמים לכויות קור בצואר הפקעת .

YOYODIDU

New member
לא יודע מדעית מה זה עושה

לצואר הפקעת .הלימפוציטים.או האבקנים של הצמח. אבל פעם בשבוע או שבועיים מביא שקית גדולה של קוביות קרח. ומפזר לכל העצי פרי בגינה במרחק 30 ס"מ 2 חופנים של קוביות קרח והעצים ניראים כמו אחרי יום ב SPA

nony11

New member
זה מדעי לגמרי.

ההשפעה של הקרח סביב עצי הפרי היא מובהקת. המשך בנוהג המבורך הזה. לעצים אני מעריך שזה לא גורם נזק, וההשפעה הדרמטית של הקרח על מצב הרוח שלך בטח מצדיקה את הטירחה.

nony11

New member
מה שיוצא מהברז

בחים לא נדרשתי לסוגיה זו. אתמהה.

פאביאן

New member
אני כן בגלל שהיה להם קר במרפסת,

אבל הייתי אז בערך בת 5 ואמאשלי מאד כעסה כי גמרתי את כל המים בדוד.

למעלה