טל, מה דעתך על

Soilworker

New member
ראיתי אותם עושים את כל האלבום בלייב

ולדעתי (בלי לינצ'ים בבקשה..) עשו אותו מעולה ואפילו (לטעמי, שוב בלי לינצ'ים..) יותר טוב מהמקור..

Rudess

New member
יש לי האודיו

בקרוב ארכוש את ה- DVD. המסקנה הברורה כמו שרשום פה מעליי, היא שזהו הקאבר הטוב ביותר שדרים ת'יאטר עשו בקריירה שלהם, ואפילו ביצעו זאת טוב יותר מן המקור (ואת זה אמרו גם אנשים שהם מעריצי פינק פלויד שרופים יותר ממני).

Rudess

New member
טוב ../images/Emo13.gif

לא נגדיר, ניתן לעובדות לדבר בעד עצמן

הנה העובדות שלי אחרי שמיעת האלבום

BREATH-מבוצע יפה וזהה למקור ON THE RUN-יפה,אין הרבה מה לפספס פה. TIME-מבוצע יפה בסה"כ,אבל,ג'מס הוא לא גילמור ומרגישים זאת בשירה(מזל שהוא לא צריך לצעוק),ופטרוצ'י מבצע יפה את הסולו של גילמור(כמעט אחד לאחד),אבל מרגישים שאין פה את הט'אצ של גילמור.אני לא יודע איך להסביר זאת אך לגילמור יש איזשהו ט'אצ בנגינה שאין לאף נגן,בגלל זה גם אלו שמנגנים סולואים של גילמור באופן זהה עדין לא נשמעים כמוהו.וזה אחרי הכל נותן תחושה שחסר פה משהו. GREAT GIG IN THE SKY-אני לא יודע מי זו שרה,אך זה ממש לא זהה למקור,הזמרת פה לא מגיעה לרמה של קלייר טורי ולא עולה לטונים של קלייר טורי,זה פשוט ברובו לא אותו קטע. MONEY-סולו יפה של פטרוצ'י אך ברובו לא זהה למקור,המצאה יפה. US AND THEM-מבוצע יפה. ANY COLOUR YOU LIKE-החלק הראשון של רודס יפה ומבוצע טוב,ואילו החלק של פטרוצ'י יפה אך ממש לא זהה למקור ואפילו באיזשהו שלב ניהיה כאסאחיסטי מידיי-לא מתאים בכלל. BRAIN DAMAGE-יפה. ECLIPSE-יפה. לסיכום:כמו שחשבתי,דרים מבצעים זאת יפה אך להגיד שזה עולה על המקור זה פשוט גובל בפלילים ובעיוורון חלקי. צריך להבין פה משהו בסיסי,את פינק פלויד לא ניתן לבצע יותר טוב מפינק פלויד,האלבומים שלהם היו מבושלים עד הפרט האחרון ולכן קשה לבצע להם קאברים מרשימים,אפשר לבצע קאברים יותר אגרסיבים,יותר עדינים,יותר ג'אזים אבל אותו דבר זה קשה. נכון שלראות את דרים מבצעים זאת בהופעה זה מרשים,מהפנט,אבל שנמצאים בתוך ההפנוט הזה מאבדים את חוש הביקורת. רודס תיקח את הבוטליג,תשמע שיר של דרים ומייד אותו שיר מהדיסק המקורי ותראה שזה לא זהה בהרבה מהמיקרים. לגבי אם זה יותר יפה? זה עניין של הערצתך לדרים כל דבר שהם יבצעו כקאבר אתה תאמר שזה יותר יפה אז פה אין מה להתווכח. בגדול הביצוע של דרים יפה אך לא זהה למקור ובוודאי שלא עולה עליו,לומר זאת לדעתי זה גובל בגיחוך.

Rudess

New member
חגי חמודי , התגעגענו

את פינק פלויד ניתן לבצע טוב יותר, מן הסתם כי רוב המוסיקאים שם הם מתחת לרמה של המוסיקאים של דרים ת'יאטר. כמו שאייל עמיר אמר, זה מעניין לשמוע אלבום ישן שהוקלט בטכניקה גרועה, מבוצע בצורה מודרנית. אתה מוזמן לגחך עד מחר
ד"ש לזאפה וחג שמח.

צר לי על העיוורון שלך , אבל מה הקשר

בכלל לרמת מוסיקאים,רוב המוסיקאים של שנות השבעים היו ברמתם הטכנית(ואני מדגיש טכנית),מעל פינק פלויד ועובדה שאף אחד מהם לא נכנס לאולפן ויצא עם אלבומים כל כך מושלמים ומהפכניים כמו הפלויד-אלבומים שהשפיעו יותר מכל להקה אחרת בזמנו(להוציא את הביטלס),אלבומים שעד היום ממשיכים להיות אבן דרך ומודל לחיקוי לדרים ולעוד הרבה כמוהם. וטעות מרה מאוד בידך-טעות שמראה כמה אתה עיוור ולא מבין בכלל על מה אתה מדבר,דארק סייד לא הוקלט בטכניקה גרועה,דארק סייד עשה גם מהפכה בתחום הסאונד וההפקה ושמעתי מספיק אלבומים של דרים כדי לומר בוודאות שאפילו היום לחלק מאלבומיהם אין רמת הפקה וסאונד כמו של דארק סייד אז על איזה מודרניות אתה מדבר. דארק סייד מושלם ולכן כל המוסיף גורע וזה מה שדרים עשו,אבל אני לא מנסה לשכנע אותך לגבי זה כי זה הלא כמו לנסות לשכנע רב שאין אלוהים.

Rudess

New member
הייתי עונה לך

אבל כנראה שאתה לא מסוגל לכתוב בלי לנסות להעליב, אז אני לא אגיב.

אף אחד לא ניסה להעליב אותך

ואם נעלבת אני מצטער זו לא הייתה כוונתי. אני פשוט חושב שאתה קצת מגזים ושעשית מדרים קצת יותר ממה שהם,זה הכל. זו זכותך אולי עם השנים תבין שהגזמת.

orbiti

New member
אי הבנה

כפי שכתבתי לשי למטה, לא התכוונתי שדארק סייד הוקלט גרוע (להיפך, הוא מוקלט בצורה מדהימה, וגם מתוזמר מבריק), אלא טענתי שבעיני הרעיון מעניין באופן כללי, בלי קשר למקרה הספציפי הזה. לגבי העניין הטכני. אני לחלוטין לא מסכים שפינק פלויד היו פחות טובים מדרים ת'יאטר מבחינה טכנית. נכון, אין ספק שפטרוצ'י יכול לנגן יותר מהר ויותר מדויק מגילמור (שלא לדבר על מתוחכם יותר מבחינה הרמונית וריתמית), אבל בכל מה שקשור לניואנסים בנגינה עצמה, גילמור מוביל בהרבה. אמנם זה רק בסגנון המצומצם שלו, ואין לו את העושר הסגנוני העצום של פטרוצ'י (שאותו אני בד"כ מעדיף, כי סגנון הנגינה של גילמור לא תמיד חביב עלי כ"כ), אבל הוא מצליח להביא המון עניין לדרך בה הוא מפרש את התווים הכתובים, שאף אחד לא מצליח להביא כמוהו. מדובר בדברים שקשורים לארטיקולציה, דינמיקה, משחקים עדינים עם הצליל אחרי שהוא מנוגן וכו', שפטרוצ'י בסה"כ עושה בצורה מכובדת, אבל לא כמו גילמור.

RamiSun

New member
מסכים עם כל מה שאמרת לגבי גילמור

פטרוצ'י שהוא אחד הגיטריסטים האהובים עלי עשיר, מתוחכם יותר וטכני יותר. אבל אי אפשר לזלזל בגאונות (בלשון המעטה) של גילמור . מבחינת יכולת ה"ציור" שלו או איך שראת לזה ארטיקולציה ( סחטיין על ההגדרה). זה גם אחד הדברים שאני כל כך אוהב בריינה סטולט מהפלאוור. האמת שבשנים האחרונות הוא קצת זנח את זה אבל בתקופת רטרופוליס והפלאוור-פאוור..... בנוגע לבוטלג, אני חושב שזה מאוד מכובד שלהקה מצליחה ומובילה כמו דרים נותנת כבוד ללהקה חשובה כמו פינק פלוייד ומבצעת אלבום שלם שלהם כמחווה. זה מראה על כבוד על צניעות ועל שורשיות. כמו העובדה שהם הצטרפו ל"יס" בתור להקת חימום!!! בטור משותף בשנה שעברה. בסך הכל אני מניח שדרים ראו את זה כאתגר , לבצע את היצירה ההיסטורית הזאת, תוך פרשנות שלהם, דבר מקובל ומכובד. קשה לי להבין את ההתנגדות שיש להרבה מאנשי הפורום לעצם הרעיון. עכשיו לשאלה מה יותר טוב, לדעתי אין דבר כזה שלהקה כל שהיא תבצע קאוור יותר טוב מהמקור, כי תמיד המקור הוא כמו "אמת מוחלטת" ומשם והלאה זה תמיד רק פרשנות שונה ליצירה. מה שבטוח הוא שאני אקנה את האלבום כי זה נשמע פיצוץ.

טל, הטיעון של רמת המוסיקאים...

לא יכול להוות הוכחה בפני עצמו, כי טכניקה זה לא הכל. נכון שפטרוצ'י טכני יותר מגילמור, ורודס מרייט ופורטנוי ממייסון אבל לטעמי דווקא החולשה הטכנית (היחסית, כן?) של פינק פלויד היא דווקא חוזקה כי זה הפך אותם ללהקה מאוזנת יותר יותר מדרים. דרים לטעמי (וכמה שאני מת עליהם) הצליחו להגיע לאיזון כזה רק באוקטבריום (וקצת ב- ACOS).

Rudess

New member
דיברתי על רמת מוסיקאים

ולא ציינתי ספציפית רק טכניקה. ואני שמח לשמוע שאתה אוהב את אוקטבריום

תשמע, לא ברור לי מה זה ....

רמה של מוסיקאים. נשמע מושג מאוד אמורפי. לטעמי למרות שמבחינה טכנית הרבה להקות עלו על פינק פלויד, ולמרות שהם לא בוגרי ברקלי - פינק פלויד היו ארכיטקטים של צליל ומרחב. אני לא מכיר הרבה להקות שהצליחו לגרום למוזיקה פשוטה יחסית, להישמע כל כך עשירה. ואוקטבריום אחלה אלבום ומי שלא מתאים לו יכול לקפץ.

דרים פי מאה יותר טכניים מפלויד

אבל זה לא אומר שהם גם מוסיקאים יותר טובים. עם כל הכבוד לדרים הם לא עשו אלבום אחד שהוא ברמת השפעה כמו דארק סייד,וויש יו או החומה וזה לא קשור מה אנו אוהבים יותר. פינק פלויד ידעה בדיוק מה החולשות שלה יחסית ללהקות אחרות בתקופה ולכן הם לא ניסו לעשות מה שהם לא יכולים,הם שיחקו עם מה שיש להם וניצחו את כולם בגדול,אף להקה לא הגיעה לגדולה שלהם ורובם היו טכנית יותר טובים. בכדורגל חשוב מי מפקיע גולים ומביא לניצחון ולא מי מכדרר,מקפיץ או עושה אקרובטיקה יותר טוב עם הכדור.

למעלה