טלפונים טלפונים

Tali V

New member
טלפונים טלפונים

אז יש מישהו. אנחנו מדברים ברשת. כמו כולם. כמו כולן. אנחנו קוראים יצירות אחד של השני. כלום כולם. כמו כולן. הוא כותב יפה. ממש יפה. הוא חושב שאני כותבת יפה. ממש יפה. הוא קורא לי אחותי. אני קוראת לו אחי. הוא שולח תמונה. הוא רחב כתפיים. גברי. אני שולחת תמונה. אני מחבקת את התינוקת שלי. נשית. אני שייכת לכאן ולשם. הוא שייך לשם ולכאן. כשאני באה למולדת שלי, הוא בדיוק נוסע למולדת שלו. כשאני חוזרת, גם הוא חוזר. חברות שלי אומרות: הוא לא אמיתי. איך זה שאף פעם לא נפגשתם. וגם יש לו שם כזה... לא אמיתי. ורוחב כזה... לא אמיתי. והיסטוריה כזו... לא אמיתית. חברים שלו אומרים: היא לא אמיתית. איך זה שאף פעם לא נפגשתם. וגם יש לה שם כזה... לא אמיתי. והיסטוריה כזו... לא אמיתית. איך אני אדע שאתה אמיתי, אני שואלת. איך אני אדע שאת אמיתית, הוא שואל. נדבר בטלפון? נדבר. היום הוא התקשר אלי. מבטא כבד. מחפש את טלי (לא סליחה, את Tali). המבטא - מבטא. אבל הטון - אישה. זה לא יכול להיות האיש הגדול מהתמונה. אני נבוכה. (לדבר אנגלית? לדבר עברית?) הוא נבוך. (לדבר אנגלית? לדבר עברית? למה היא לא מאמינה שזה אני?) טלי? הוא מנסה שוב. זה אני, אבל מי את? אפשר באנגלית? הוא שואל Who are you? (מזל שבאנגלית זה חד מיני...) הוא עונה. לא נכון, אני עונה, נו, באמת. אחרי רבע שעה של שכנוע טרנס אטלנטי אני מוכנה להאמין. אנחנו מדברים עוד קצת. וזה הכל באנגלית כמובן. אנגלית אמריקאית-ישראלית עילגת מול אנגלית מושלמת של האיים הבריטיים. הוא אומר: נו, אז את מאוכזבת? אני אומרת: נו, אז אתה מאוכזב? הוא אומר: בכלל לא. את חמודה. אני אומרת: בכלל לא, אתה חמוד. [שקט] [ועדיין שקט] [ועוד] אני אומרת: אמרתי משהו לא בסדר, נכון? הוא אומר: פשוט ביום אחד שללת ממני את כל הגבריות שלי. קודם חשבת שאני בת, ועכשיו חמוד. חמוד? חמוד ??????! הייתי כותבת מוסר השכל. אבל אתם מבינים לבד, נכון? שמרו את הקסם הוירטואלי.

המממ....

אני חושב שכמו כל שאלה שמורכבת יותר מ"אמאאאאאא, לקנות חלב?", אי אפשר לענות על השאלה הזו בצורה של כן\לא, טוב\רע וכו´ מצד אחד את צודקת - הקסם כנראה יפחת (ואולי יעלם?), אבל.. מצדשני.. - תארי לעצמך מה היה קורה אם היית משאירה את ה"קסם"... - לא היית יכולה להאמין לו יותר.. - היית חושבת עליו עם הזמן (בעידוד הסביבה כמובן) בתור ה"מישהו המעורפל שאי אפשר ממש לסמוך עליו.. כי.. מי הוא?" בנוסף - אני לא בטוח שהקסם אכן התפוגג.. יתכן מאד ואחרי כמה שיחות ווירטואליות החיבה תחזור ויהיה שוב כיף לדבר וכו´.. רק שעכשיו תתווסף מידה של מציאות - תוכלי לקשר קול לאותה דמות שחיבבת כל כך. בסיכום? זה קרה, ולא בוכים על החלב שנשפך.. ולא משנה כמה חמוד\ה הוא..
נ.ב. כתבת את זה יפה מאד.. כרגיל :)

efrat aa

New member
ללכת עם הקסם או לא? זאת השאלה

אילו הייתי צריכה להשיב על השאלה הזו לפני שנתיים או שלוש הייתי אומרת בוודאי שלא, להיצמד למציאות ותו לא. אבל הזמן עבר פגשתי בדרך כמה אנשים חכמים ובעקבות כך גם אני החכמתי קצת (לא הרבה(. מישהי מאד חכמה אמרה לי פעם:" את נורא מציאותית, את לא מרשה לעצמך לחלום. תחשבי על רגע שראית אותי ... כבר לאחר המבט הראשון בנית לעצמך איזו תמונה עלי ולא משנה שעוד לא שמעת את קולי, את לא יודעת איזה אדם אני. כל מה שהיה לך זה המראה שלי. גם התמונה הראשונית הזו שבנית לך היא, בעצם, פנטזיה". היא אמרה שבן אדם חייב לדעת ולהרשות לעצמו לפנטז, פנטזיה היא חלק חשוב בחייו של האדם. באותה המידה, האדם חייב להיות מודע לפנטזיות על מנת שיידע להבדיל בינן לבין המציאות. ככה עם הזמן באמת למדתי והרשתי לעצמי גם לחלום, לצד שאר הנאות החיים. ובמסגרת התעוזה הזו של נכנסתי גם לעולם הווירטואלי. יתרה מזאת הרשתי לעצמי ליצור קשרים עם אנשים וירטואליים, תחילה תוך ספקנות רבה ובהמשך גם אני נתתי לקסם להשתולל. כך קרה שיצרתי קשרים "אמיתיים" עם אנשים שהסתברו במרוצת הזמן די לא אמיתית. חשבתם על זה שבכל פעם שאתם מספרים משהו למישהו וירטואלי, הוא עלול בעצם לספר לחברה שלו, לחבר לשעבר, לחברה של החבר לשעבר, לחברה של החברה של החבר לשעבר, ואולי למישהו מהם יש פה גדול?!, אז זהו, שאני לא חשבתי על זה.... והדברים כשנודעו לי, כמובן, גרמו לי לא מעט כאב, אך לימדו אותי או בעצם הזכירו לי דבר חשוב. והוא... כן, להרשות לעצמך לחלום, זה חשוב ונכון (ואף נותן הרגשה נהדרת), אך לדעת להבדיל בין הקסם למציאות חשוב אף יותר. אז לעניינך, טלי, תרשי לעצמך להיות מוקסמת, לחלום, לפנטז, אך תלמדי להבדיל בין כך לבין המציאות, ככה סתם על מנת לחסוך לעצמך אכזבות מיותרות. ובאשר אלי? אני מעדיפה את האנשים האמיתיים שסובבים אותי, עם כל מגרעותיהם הארציות והמציאותיות מאשר את הקסם והמושלמות הוירטואלית.

למעלה