טלפון רוטט??

צלף

New member
אני יודע שבבזק יש ../images/Emo33.gif כזה

מיועד לכבדי שמיעה - שכחתי את שמו אבל אני זוכר שהיתה בו גם אפשרות לשים אותו על העצם (ואז היה מעביר את הקול דרך העצם. תשאלי בכל חנות מוצרים של בזק...

Kanish

New member
והטלפון הזה

מעביר דרך העצם? זה חדש לי אבל אם זה באמת קיים אולי זה שווה נסיון :) לא חושבת שניסיתי את זה בעבר.

זהבית135

New member
לא טלפון אלא מכשיר שמיעה על העצם

אני חושבת שצלף מבלבל קצת. קיים מכשיר שמיעה שמתלבש על עצם השמע - מן קשת על הראש והמכשיר עצמו מוצמד מאחורי האוזן (לפחות בדגמים הישנים שהכרתי פעם). הוא עובד על הולכת עצם ומיועד לאנשים שאינם יכולים להשתמש במכ"ש תוך אוזני בשל הפרשות נוזלים מהאוזן וכדומה. גם השואל לדעתי מבלבל כמה מושגים. כשהוא כותב "רטט" הוא כנראה מתכוון לעצמת הצלצול ברטט, ובנוסף מתייחס לעובדה שהאיש אינו מבין דיבור בשל עוצמת הקול החלשה באפרכסת. אלה שתי בעיות שונות. אז לבעיה הראשונה - יש מכשיר איתות שמתריע על צלצול הטלפון ברטט (מתחת לכרית בלילה או ע"י שעון יד במשך היום); ולעניין הבנת הדיבור והעוצמה באפרכסת - יש פתרונות שונים, שאותם ניתן לבדוק במה"לב. אבל כמו שהציעה קאניש, כדאי לבדוק קודם כל את השמיעה ולהבין על מה בדיוק מדובר ואז יהיה ניתן לעזור יותר. נ.ב. אני היא אחות השטן מלמעלה, החלפתי ניק לאור הקונוטציה השלילית המתפרשת מהתנהגותו של אחי...:-9

צלף

New member
יש מכשיר שמיעה על העצם

והוא מתאים לבעלי ליקוי שמיעה הולכתי - כלומר שהליקוי בשמיעה בעיקרו כתוצאה מפגם באוזן תיכונה ולא בשבלול - ובשבלול הירידה הינה קלה עוד בינונית. למי שירידה בשמיעה חמורה ועמוקה (כלומר מתחת לסף חרשות) מכשיר שמיעה כזה לא עוזר בגלל שזה מרעיד את כל העצמות בגוף. אין טעם בצלצול רטט לטלפון נייח - רק לטלפון סלולרי ואז זה לא בסיפור מיוחד - פשוט קובעים בהגדרות צלצול מצב רטט או מצב שקט.. ( תלוי במינוח) אני חושב שהשואל התכוון - על שמיעת קול בטלפון באמצעות רטט - ואני זוכר שבזק לפני שש שנים הפיצו טלפון מיוחד לכבדי שמיעה שגם היתה לו יכולת רטט מסוימת - כלומר להעביר קול דרך דרך עצמות, לא ניסתי אותו כי הוא היה מיועד לכבדי שמיעה בירידה בינונית - אבל סביר להניח שיש הפצה של טלפון כזה גם היום - ואז זה יכול להתאים לסבא של השואל - במיוחד אם כדרך הקשישים הוא איננו משתמש במכשיר שמיעה. (וגם במיוחד אם בעיית השמיעה שלו הולכתית ולא עצבית).

moran f

New member
התחלת נכון והמשכת בטעות

הולכת עצם עוזרת רק לבעיות הולכתיות. זה לא משנה אם יש ירידה עצבית קלה או עמוקה - ברגע שהפגיעה היא בעצב, הולכת עצם לא תעזור. אם הבעיה משולבת, הולכת עצם תועיל רק למרכיב ההולכתי. זה נכון לטלפון בדיוק כמו למכשיר שמיעה.

צלף

New member
בזק לא מפיצה יותר את ה ../images/Emo33.gif הזה ../images/Emo10.gif

עברתי היום בבזק סטור בירושלים סמוך לתחנה מרכזית, אז היום בזק סטור מפיצה רק טלפון אחד - טלפון אלחוטי לכבדי שמיעה ב- 300 ש"ח, לא בדקתי את הטיב ואכויות הטלפון... מחירו 300 ש"ח.

שלום מוטי, באשר לסבך והטלפון

הייתי מנסה כאן כמה דברים: א. במידה ואין לו מכשירי שמיעה, לשכנע אותו לעבור בדיקת שמיעה ולהתאים לעצמו מכשיר/י שמיעה מתאים/ים. לא קל לשכנע אדם מבוגר לעשות זאת. אני עדיין מנסה לשכנע את אבי היקר, אך הוא עיקש ביותר בדעתו, כך שאני מבינה עד כמה מלאכת השיכנוע עשוייה להיות קשה. ייתכן שעם מכשיר שמיעה יוכל סבך לנצל טוב יותר את ההגברה שמעניק לו הטלפון. ברוב דגמי המכשירים הקיימים בשוק קיים גם מצב T - לחיצה על כפתור מפעילה השראה מגנטית זעירה בתוכו. במצב זה נוצרת עוד הגברה איכותית יחסית של הצליל בטלפון עם פחות הפרעות של הסביבה. ייתכן שאם סבך לא יצליח להיעזר במכשיר שמיעה עם ההגברה הרגילה בצורה נוחה, אולי אופציה שכזו תהיה לו נעימה יותר. אני עצמי כל השנים שומעת כך בטלפון ולא "סתם" עם מכשיר השמיעה/שתל (אני מושתלת קוכליארית, זה נושא בנפרד). ב. לגשת ל"בקול" לראות מכשירי טלפון בתצוגה שלהם, אולי יש דברים חדשים או מתאימים יותר עבור סבך. אין לי מושג לגבי טלפון המעביר רטט המועיל לשמיעה. אני לא מספיק משוכנעת שאכן דרך כזו היא יעילה יותר, כי עד כמה שמגיעה ההבנה שלי עיקר העברת הצליל באוזן הינו בדרך האקוסטית ולא בדרך הטקטילית (תחושתית, של מגע/רטט). במידה ואני טועה ויש אכן טלפון עם רטט שמועיל אשמח לדעת מעל דפי פורום זה. ג. אינני יודעת היכן נרכש מכשיר הטלפון בו נעזר סבך, אך אולי כדאי לחזור לחברה ממנה נרכש הטלפון ולבדוק - האם הטלפון תקין, אולי יש תקלה שמונעת הגברה נוחה, אולי ההיפך - הגברה חזקה מדי ואז הצליל מהדהד ובלתי ברור, אולי יש דגמים של טלפונים שיהיו בעלי איכות אקוסטית יותר נוחה עבורו. לא תמיד ההגברה הכי מקסימלית היא דווקא הטובה ביותר - נקודה שקשה לאנשים עם ליקוי שמיעה, בעיקר ברמות הגבוהות שלו, להפנים לפעמים, כולל לי עצמי
כל הכבוד על רצונך לסייע לסבך ובברכת שמיעה טובה עבורו, לירית.

למעלה