טלפון מלבן וחוט...

טלפון מלבן וחוט...

אני עושה מחר פעילות לילדים על חוש השמיעה, ואני רוצה להכין איתם טלפונים כאלה עם חוטים. במקום גביעי לבן נשתמש בכוסות חד פעמיים. הבעיה היחידה היא שאני לא זוכרת אם צריך לעשות חור בתחתית הכוס, להשחיל את החוט לתוך הכוס ואז להדביק את החוט, או שמספיק רק להדביק את החוט לתחתית בלי חור? אשמח אם תוכלו לענות כמה שיותר מהר, כי הפעילות היא מחר... ואני לא מצליחה למצוא באינטרנט איך עושים! תודה מראש!

ורדה 1

New member
אני לא זוכרת בוודאות... אבל נראה לי שחייבים לעשות חור ואז להשחיל. אני חושבת שאפשר לקשור במקום להדביק.

lorli

New member
גם אני לא בטוחה אבל גם לי נראה

שעושים חור וקושרים, לא מדביקים

דניעל

New member
החוט חייב להיות מתוח בזמן ה"שיחה"

הדבקה עלולה לא להיות מספיק חזקה. תעשו חור, תשחילו את החוט, ותעשו קשר בצד הפנימי.

אכן, ללא הדבקה

עושים חור, משחילים את החוט וקושרים בצד הפנימי

נועלין

New member
אולי קצת באיחור, אבל

נראה לי שעדיף בכלל להשתמש בפחיות שימורים (ולחורר בעזרת מסמר+פטיש)- נראה לי עמיד יותר ואולי גם משפיע על איכות הקול. היות והחוט צריך להיות מתוח מאוד בזמן ההתקשרות- כוסות חד פעמיות עלולות להקרע. בנוסף- את החוט יש לקשור: הקשר עצמו מגביר את עוצמת הקול (כך הוסבר לי בעבר- אך מעולם לא הטלתי ספק ובדקתי אופציה של הדבקה). תהנו!!

עץ זית

New member
קושרים את החוט לגפרור

בתוך הכוס. חור בתחתית, חוט מושחל, קושרים לו גפרור מבפנים ומותחים. ככה החוט לא יוצא מהחור וכשהוא מתוח יש יותר ויברציה של הקול (הרעידות של הגפרור משמיעות את הקול על הפלסטיק).

למעלה