טלפון מההורים

bxLiat

New member
טלפון מההורים

יש לי בעיה רצינית: אני לא מסוגלת לקצר בשיחות הטלפון עם אבי. לאבא שלי יש נטיה לדבר באריכות על כל שטות, ולפעמים קורה שאני בדיוק בדרך החוצה, או שרק התקשרתי לשאול משהו קטן,ואני "נתקעת" עם טלפון של שעה שלמה. זה גורם לי למריבות עם בעלי וכל פעם אני אומרת שאני אקצר, אבל לא מסוגלת לעשות את זה. מישהי מכירה את התופעה הזאת? מה אפשר לעשות?

כן. אפשר לומר את האמת ../images/Emo26.gif

שממהרים, או בדיוק נמצאים בדרך החוצה, או מתאמים שיחה במועד מאוחר יותר. אין ברירה, כנות היא בסופו של דבר הדרך הנכונה והיעילה ביותר לטווחארוך.

נץ666

New member
מצטרף ושואל -

נניח אביך הוא המצלצל ואת "נתקעת", אבל מדוע כשאת יוזמת שיחה את "נתקעת" וזה קורה כשאת בלחץ של זמן? אם את יודעת שאביך הוא דברן כזה, אולי צריך להתקשר רק כשיש זמן. אני למשל בחיים לא מתקשר לאבי כשאין לי זמן. אני לא מתקשר לברר דבר "קטן", כי אני יודע שחובה עליי לפנות זמן לשיחה.

bxLiat

New member
העניין הוא כזה

לא משנה אם הוא התקשר או אני, שואלים "מה נשמע", נכון? זה נימוס בסיסי. אז מפה, הוא מתחיל לספר לי שהוא קם בבוקר או לפעמים הוא מתחיל מהלילה ואיך הוא לא ישן כל הלילה, ומה הוא עשה וכו'. אם אני אומרת לו משהו בטון שנראה לו שאני מזרזת אותו, אז הוא מתחיל להגיד לי "אני לא מבין, את שאלת אותי מה נשמע אבל את לא רוצה לשמוע את האמת" או "למה את מזרזת אותי" וכד'. וכך הוא יכול להתחיל לספר לי סיפור של שעה ואף יותר בתשובה לשאלה הכי פעוטה ואני פשוט לא נעים לי להפסיק אותו.

נץ666

New member
אז אל תשאלי "מה נשמע"?

סבתי ע"ה היתה מקטרת על אותם דברים בדיוק, רק שהיא קיבלה את זה כמו שזה, נימוס ותו לא. תגיד "בוקר טוב" אני רוצה לברר אם צריך .. וגו' - או אז לא תהיה לו סיבה לספר לך כלום. ואם הוא יתלונן שאת לא שואלת "מה נשמע" - תאמרי לו שעכשיו אין לך זמן לשמוע ברצינות כי את ממהרת. בערב, בצהריים, מחר תבטיחי להתקשר ולברר ולשמוע.

אסרטיביות ../images/Emo108.gif

את מתארת בעיה המוכרת גם לי ביחסים עם בני משפחתי לדורותיהם.בעית ה"לא נעים לי" שבעקבותיה את מנסה לרצות את כולם (חוץ מאשר את עצמך). אני עצמי נתקלת בבעיה שוב ושוב ופעמים רבות מוותרת על רצונותי לטובת רצונותיהם של האחרים (ילדי ואמי כל אחד בתורו). אני מנסה לעבוד על עצמי אבל גם אני לא ממש הצלחתי לומר "לא" בגווניו השונים ומעדיפה כמעט תמיד את טובתם של האחרים על פני טובתי אני. אין ספק, דרושה לנו אסרטיביות רבה יותר ביחסינו בתוך המשפחה.

bxLiat

New member
בדיוק

צדקתן בהכל. באמת יש לי בעיה גדולה של "לא נעים לי" , וזה מתבטא בעיקר עם ההורים שלי ועם חמי וחמותי. לגבי השיחות עם אבי, אני חייבת לשאול מה נשמע, ואם הוא התקשר אז על אחת כמה וכמה, כי הוא לא מתקשר כל יום ואם כבר הוא התקשר אז אני חייבת לברר מדוע הוא התקשר.אולי משהו קרה? ואז זה מתחיל. כנראה שאין מה לעשות.

m i t a l y

New member
ליאת יקירתי... ../images/Emo140.gif

כן, המצב מאוד מוכר לי ממערכת היחסים שיש לי עם אבי, אבל לפני שאכתוב, הסבירי לי בבקשה, למה את מרגישה שאינך יכולה לקצר את השיחות עם אביך? את מפחדת ממנו? מתגובתו? שהוא יגיב בצורה מסוימת? אני כאן בשבילך ושמחה לראותך איתנו
גדולללל מיטלי

שלום:)

כן, זה מוכר לא רק עם אבא או אמא אלא גם יכול להיות עם חברה או שכנה נוקשת בדלת לבקש כוס חלב ... בטלפון,רצוי לדבר כשיש זמן ולא סמוך למועד שהבעל חוזר הביתה. בכל מקרה כשהילדים או הבעל/אשה חוזרים הביתה לא כדאי להיות בטלפון:)(או במחשב) שנית, תמיד אפשר לומר..אני אחזור עוד מעט, כן רוצה לשמוע את האמת ואתקשר מאוחר יותר כדי להמשיך לשמוע את האמת כי כרגע אני חייבת לסיים... דרך המלך:) בברכה:)

הלוואי ואבא שלי היה מתקשר אלי...../images/Emo10.gif

אבא שלי הוא בן אדם שלא מספר על עצמו לבד..רק אם שואלים אותו הוא מספר ..הוא אחד האנשים הכי שתקנים שראיתי בימי וכך גם אני (לא באופן מלא ) יצאתי חצי שתקנית ... אצלי יש את הבעיה שאמא שלי אוהבת להיות במרכז העניינים (תשומת לב) וגם כשאני כבר משוחחת עם אבא שלי וסוף סוף יוצא לנו לדבר ...היא (אמא שלי) תמיד יש לה משהו לזרוק באויר ותמיד צריך פתאום לעדכן אותה בשיחה ... לא נותנת לו ולי לנשום כשאנחנו מדברים ... ולכן אני חושבת שאת צריכה להנות מכל רגע שאבא שלך מרגיש בנוח לבוא ולשתף אותך בימים שעוברים עליו ...כי לי זה לא קורה...!!!! אף פעם ... הוא אפילו לא מתקשר ושואל מה נשמע? תהני ממה שיש לך בצורה חיובית... ולמרות זאת הוא אבא נהדר. ד.

ודרך אגב לא תמיד זה אפשרי להגיד ש

אנחנו ממש בדרך לצאת מהבית...במיוחד כשחיים בחו"ל (כמוני) ומתקשרים אליך מהארץ... ד.

../images/Emo140.gif שלום, מתנצלת לא הצגתי את עצמי

שמי ד. ואני גרה כרגע בחו"ל, אני בת 29 ונשואה...(ללא ילדים ) נעים מאוד...

גבי 26

New member
אני מסכימה עם

לוני פוני, צריך לדעת להיות גם אסרטיבים,תלוי מתי. תביני גם את הצד של אביך בשבילו את אחד האנשים הקרובים שהוא יכול לספר לך על המצוקות הקטנות שלו ועל היומיום שלו, קבלי זאת בהבנה! עובדה שהוא בטוח שאת באמת מתעניינת בשלומו! לא לשכוח גם שאצל אנשים מבוגרים יש נטיה לחזור על סיפורים (גם לי זה קורה...)

למעלה