טלפון לילדים

טלפון לילדים

מה דעתכן בעניין? בעד? נגד? עד איזה גיל אפשר לדחות? מה עושים עם הלחץ החברתי?

מה אתן אומרות על הסוגיה הזו?

רזאי

New member
לחץ חברתי אף פעם לא פעל

על הבנים שלי, למזלי. עכשיו אני מחכה לראות מה יהיה עם הבת...
סלולארי קניתי להם כשהם התחילו ללכת לבד לכל מיני מקומות, ורציתי שתהיה לי אפשרות להיות איתם בקשר. כל ילד בגיל אחר, לפי מה שקרה בשטח. סמארטפונים, רק בגיל תיכון.

אני ממש חוששת

הבן הגדול שלי התחיל ללכת השנה לבד לכל מיני מקומות, חברים, בית ספר, חוגים.
אני יודעת לאן הוא הולך ומתי הוא חוזר ואני לא מרגישה את הצורך בטלפון. בכל מקום אליו הוא הולך יש טלפון שבו הוא יכול להשתמש אם הוא זקוק לי.
אני חושבת שיש לזה הרבה חסרונות, החל מהקרינה וכלה בחוסר היכולת של הילדים להבין מצבים חברתיים פנים מול פנים עדיין והתקשורת בכתב יותר בעייתית בעיני. אני רואה אצל חברות את הוואטס אפ של הילדים שלהם ומזדעזעת ממה שאני רואה ולא רוצה שהילדים שלי יהיו בדבר הזה. הסכנות שבזה והחסרונות שבזה יותר בולטים לי מהיתרונות כרגע.
כמובן שהבן שלי מאוד רוצה כי להרבה ילדים מהכיתה כבר יש.
הוא בן 10.
כבר בכיתה א היו אצלו ילדים בכיתה שהיו להם איפונים וטלפונים אחרים מסוגים שונים. בעיני זה היה הזוי כבר אז.
כרגע הוא לא בבעיה חברתית כלשהי והוא דווקא ילד דיי מוביל אבל אני שואלת את עצמי את השאלות של המקום החברתי שלו בכל זה.
אם זה יכול להשפיע? אם הלחץ החברתי לא יכול להזיק לו?
בקיצור אני דור ישן ואני אוהבת את העולם הישן וקשה לי עם הקידמה והטכנולוגיה.
לי אגב היה טלפון נייד ראשון רק בגיל 24

רזאי

New member
כשהאייפון הראשון יצא,

חבר מהכיתה של הבן שלי קיבל אחד. הם היו בכיתה ו'. זה הפך אותו לילד מאוד פופולרי. ברור שכשיש לילד טכנולוגיה מתקדמת, זה מקדם אותו חברתית. בעיני זו לא סיבה מספיק טובה בשביל לתת להם משהו כזה. אולי הייתי חושבת אחרת אם היה לי ילד דחוי חברתית או תחת חרם. במקרה כזה, יכול להיות שהמטרה מצדיקה את האמצעים.

למעלה