טלפון דורו 615 למבוגרים

טלפון דורו 615 למבוגרים

אני מחכה זמן רב שמכשיר זה יגיע ארצה והנה התבשרנו שאורנג' - שנואת נפשי - משווקת אותו במחיר אסטרונומי ואילו היבוא המקביל יגיע רק לאחר החגים. כיום אני מחזיקה טלפון חלופי של אורנג כיוון שזה שלי יצא מכלל פעולה. מה עלי לעשות?
1. לתקן הטלפון הישן (250 ש"ח) ולחכות עד שיגיע המכשיר לחנויות הפרטיות?
2. להזמין מחו"ל את המכשיר השבדי , ולעשות כאן התאמה לעברית(ה י כ ן???)
3. לרכוש מכשיר בזול ולכות להוזלת המכשיר למבוגרים.

הנני בת שבעים ואני זקוקה לקבלת והוצאת שיחות ומסרונים. מכשיר הפוןאיזי של חברת דורו השבדית מודל 615 מתאים לי ביותר
כיצד לנהוג? ת ו ד ה

bongoo

New member
מה עם הטלפון הזה:

כאן.
ראוי לציין שפשוט חיפשתי טלפון למבוגרים ו"נפלתי" על זה.
לא מכיר אותו אישית.
גם לו יש לחצן מצוקה, כך כתוב, מקשים גדולים.
דווקא המסך ניראה לי קטן בתמונה, אבל צריך לראות את הטלפון במציאות כדי לשפוט.
כמו כן, כתוב שם שהטלפון אינו מתאים לפלאפון, הוטמובייל ורמי לוי.

טלפון למבוגרים

מכירה את איזיפון 1070 - אינו עונה על הדרישות: המסך קטן והכיתוב זעיר. גם הצליל לא עוצמתי.
עדיין מחפשת פוןאיזי 615 של חברת דורו השבדית
ת ו ד ה

gogefen

New member
האמת?

נכנסתי קצת לאינטרנט ועשיתי חיפוש על המכשיר המדובר.

המכשיר מזכיר לי מאוד את מכשירי מירס ברשת הישנה, כמו המכשיר הזה לדוגמא:
http://www.mirs.co.il/296-2657-he/Mirs.aspx

הרשת הישנה של מירס עדיין פעילה, והיא בבעלות הוט מובייל. אני בטוח כי הרשת הישנה תמשיך לפעול גם בשנים הקרובות.

אני מאמין שאפשר לעדיין לרכוש מהם מכשירים ברשת הישנה, או לרכוש מהם כרטיס סים בלבד ולחבר אליו מכשיר יד שנייה שנרכש באינטרנט.

לא רואה שום סיבה מדוע לשלם על מכשיר הדורו כ 1400 שקלים. לא רואה שום יתרון של המכשיר על פני מכשירים פשוטים וישנים יותר. לדעתי, מדובר סתם במיתוג שנועד למשוך לקוחות לאורנג'.

RonenS1234

New member
הרבה סיבות

אנשים מבוגרים בעולם קונים טלפונים שמתאימים להם עם לחצנים גדולים ומרווחים, מסך גדול עם פונטים גדולים, איכות שמע גבוהה, תאימות למכשירי שמיעה, לחצן מצוקה, הטענה על בסיס כמו טלפון אלחוטי, תפריטים לא מסורבלים. אין כמעט מכשירי דור 3 אצל מפעילים שזולים יותר מהדורו. מכשירים דור 2 לא מתאימים להוט, פלאפון, גולן, רמי-לוי ועוד מעט גם לא יתאימו לסלקום ואורנג'.

wil

New member
המשפט האחרון שלך הוא טענת סרק

"לא יתאימו לסלקום ואורנג'"?
לסלקום ואורנג' יש עדיין מליוני מנויים בדור 2, אני לא רואה כוונות לסגור את רשתות ה-GSM שלהם בעתיד הנראה לעין.
בעולם עדיין הרבה מאוד מפעילים נשארים עם תשתית GSM של דור 2 לצד תשתית דור 3,
זה גם נובע מכך שכל מכשירי דור3 תומכים ב-FALLBACK לדור 2 כאשר קליטת דור3 חלשה, כך שזה תורם לרציפות הקליטה.

רק לפני חצי שנה סלקום סגרה את רשת ה-TDMA העתיקה שלה.
ואפילו פלאפון עדיין לא סגרו את רשת ה-CDMA (טכנולוגיה מתה בכל העולם למעט צפון אמריקה)
גם למירס יקח עוד זמן עד שיסגרו את רשת ה-iDEN שלהם (טכנולוגיה מתה לחלוטין)

להערכתי רשתות ה-GSM דור 2 של סלקום ואורנג' עוד יישארו איתנו לשנים ארוכות.

RonenS1234

New member
LTE

המפעילים זקוקים לתדרים עבור רשתות דור 4, LTE
הדרך הזולה היא פינוי הרשתות הישנות, דור 2
מפעילים רבים בעולם סוגרים את רשתות הדור 2 ונשארות עם דור 3 בלבד.
בכל מקרה, זה לא הגיוני לרכוש מכשיר דור 2 ולהיות מוגבל

wil

New member
תן דוגמאות של מפעילים שסגרו רשת GSM דור 2

לגבי רכישה של מכשיר חדש - אני מסכים שיש עדיפות למכשיר דור3, אם אפשר אז עם תדרי 2100+850 לטובת תאימות לכל החברות.

אבל לדעתי עוד רחוק היום שייסגרו רשתות דור2 של סלקום ואורנג'.

LTE בארץ עדיין בשלבי תכנון למיטב ידיעתי.
לא הצלחתי למצוא אפילו מידע לגבי איזה פסי תדרים יהיו בארץ בטכנולוגיה הזו.

eladts

New member
בשלב ראשון מורידים קיבולת

אבל בהחלט הםבדרך לכיבוי רשת ה-GSM.

ציטוט מהמכתב שהם שלחו ללקוחות:

Your current, older-model 2G phone might not be able to make or receive calls and you may experience degradation of your wireless service in certain area.

אם אי אפשר להוציא שיחות זה כבר יותר כיבוי מאשר צמצום.

wil

New member
שים לב לשימוש במילה might

נשמע לי יותר כמו הפחדה.
בכל מקרה מדובר בדילול התדרים/אתרים ולא בסגירה טוטאלית.
אם היו סוגרים לגמרי אז היו כותבים משהו בסגנון "החל מתאריך X לא תוכל להשתמש במכשיר", לא אולי וכמעט.

wil

New member
בפינלנד עדיין יש רשת דור2

לא יודע לגבי האחרות, לא בדקתי ספציפית.
יש לך גיבוי לטענה שלך?

wil

New member
אורנג' עדיין מוכרים מכשיר רכב דור2

http://www.orange.co.il/he-il/Catalog/devices/Pages/Motorola/motorola_m930/

ולא ידוע לי על מכשירי רכב קבועים UMTS שנמכרים בארץ בכלל.

סלקום מכרו לרחוקת משפחה שלי מכשיר נוקיה דור2 לפני כמה חודשים.

ככה שממש לא נראה לי שהרשתות האלו ייסגרו בשנים הקרובות.
תופחת הקיבולת (לטובת דור 3/4) - בוודאי. המשתמשים הכבדים כבר מזמן נמצאים במכשירים מתקדמים.
אבל יש עוד מליוני מכשירי GSM דור 2, כולל מסופונים לסליקת כרטיסי אשראי וכו', שלא מוחלפים כל כך מהר.

יכול להיות שאורנג' למשל תעביר את תדרי 1800 שברשותה לדור 3/4 בלבד, ותשאיר לדור2 רק את פס ה 900 שאיתו התחילה. או חלק ממנו.

משיטוט באינטרנט נראה שבארה"ב המפעילות מורידות קיבולת ברשתות דור2 אבל לא סוגרות אותן ואין כוונה לסגור בזמן הנראה לעין.

eladts

New member
הפוך גוטה, הפוך

תדרי 1800 משמשים ל-GSM בלבד. אין מכשירים שתומכים בתחום זה ב-UMTS ואאל"ט גם לא ב-LTE. לכן אם אורנג' רוצים להעביר קיבולת הם יעשו זאת בתדרי 900. יתרון נוסף של תחום זה זו יכולת החגירה למבנים בדומה לתדרי 850. יש טענות שהתהליך כבר החל.

מה גם שהם גובים תשלום גבוה יותר על דור 2.

כי בדור 2 אין להם תחרות.

amithi1

New member
אין להם תחרות?

על לקוחות דור 2 מתחרות סלקום, אורנג', גולן טלקום, הום סלולר וYOUPHONE. רק הוט, פלאפון ורמי לוי לא מתחרים על לקוחות בעלי מכשיר דור 2.

למעלה