טלית קטן - ציצית

Admiral19

New member
טלית קטן - ציצית

אני ב"ה רוצה להתחיל ללבוש טלית קטן - ציצית. כיצד? האם 2 הציציות מאחורה צריכות להיות מגולות וכנ"ל מקדימה? ואם אף אחת מהן, איך אני מחביא אותן, בתוך החולצה, מכנסיים? ובאיזה זמנים אסור לשים טלית קטן.

ציצית קטן

בס``ד -ספרדים מכניסים לבתוך המכנסיים. ואשכנזים משאירים ת`ציצית בחוץ(יענו שכל רואים)...למרות ששאלתי רב ספרדי והוא אמר שאם זה יוסיף לי ליראת שמיים אז אפשר להוציא ת`ציצית(יענו החוטים. לא כל הבגד!)

גאווה../images/Emo35.gif

כיום, אני שם את הציצית מתחת לחולצה , בלי לכניס דבר מן הציצית ומן הגד מתחת למכנסיים. (רואים את ה"פונפונים", ורואים את הציצית אפילו קצת מן הבד רואים.) האם זה בסדר

תגובה

אתה ספרדי או אשכנזי? אם אתה ספרדי ומוציא את זה החוצה וזה מחזק אותך בתור מתחיל ונותן לך יראת שמים ושאתה מסתכל בציציות וניזכר ב "וראיתם אותו וזכרתם בכול מצוותי..." אני יודע שזה לא גאווה..........

אני../images/Emo35.gif אני תימני. ../images/Emo6.gif

קראתי פעם שלתימנים היה ציצית כזו שהייתה נראית בדיוק כמו טלית גדול. רק שהיית משמשת אותם בהכל. זה היה נקרא 'שמלה'. והיא הייתה נראית לעין כל.

mgb

New member
ציציות מחוץ לחולצה

בס"ד שלום ! נהגו בעדת האשכנזים וחלק מהספרדים להוציא את הציציות היינו הפתילים מחוץ למכנסיים ורמז לכך מהפסוק שבפרשת ציצית: "ועשו להם ציצית.. וראיתם אותו.." (במדבר פרשת שלח בסופה) אמנם יש פירוש ש"אותו" הכוונה לקב"ה היינו את מצוותיו, כלומר הציצית בגימטריה תרי"ג והיא סגולה לזכור את כל 613 המצוות ולהימנע מעבירה. אך יש פירוש כאמור שהכוונה על הציציות. לשאלה למה כל הבגד, התשובה פשוטה - הבגד איננו נקרא ציצית אלא הפתילים שקשורים אליו. בברכה מגב

תגובה ../images/Emo41.gif

אשרייך מה טוב חלקך מה נעים גורלך ומה נעים ירושתך- אני מקווה שאמרתי את זה נכון חחח בסידור "איש מצליח" כתוב-------------) האיש הירא והחרד לדבר ה', ישתדל לקיים מצות טלית קטן כל היום, ועדיף טלית מצמר, שבזה מקיים מצוה עשה דאורייתא, והיא מצוה יקרה וחשובה עד מאוד. והרי לך ממעולתיה וסגולותיה: א.מצילה מן העבירה ב.מצילה מעין הרע ג.מצילה מן המשטינים והמזיקים ד.מצילה מן הכעס ה.מצילה מגיהנם ו.מאריך ימים ז.זוכה לקום בתחיית המתים ח.ושקולה כנכד כל המצוות (ע"פ ספר "תפלות כהלכה") בס"ד כול הכבוד זה מצווה מאוד חשובה גם אני בתור מתחיל לא ידעתי איך מכנסים לבפנים וזה , ואיך שמים את זה מתחת לבגדים ואיך אני מסתדר עם זה בהתחלה לבשתי וזה אח"כ אתה מסתדר לבד אתה כבר תבין איך עושים את זה כי אני לא יודע להסביר את זה במחשב חחח לגבי גילוי הציציות------------------------) 1.ספרדים- לובשים בפנים ולא מוציאים את הפטיליות בחוץ (הן אחורה הן קדימה) 2.אשכנזים מוצאים את הפטיליות- לא יודע אם זה משנה את הציצית עצמה או את הפטיליות רק לא חושב שזה עקרוני ספרדי שחוזר בתשובה אם זה מחזק אותו ונותן לו יותר יראת שמים שהוא מוציא את הציציות בחוץ ורואה אותם יכול להוציא מקווה שעזרתי

למעלה