טלית במקום ציצית

טלית במקום ציצית

מותר בבוקר בתפילה במניין בימים חמים ללכת לביכנ"ס בלי טלית קטן ולסמוך על הטלית גדול במקום זה?

תשובה

זה לא שהעיקר שבתפילה יהיה עליך ציצית\טלית. זה משהו שצריך להיות עליך כל היום אז לי נראה שבתפילה אם כל כך קשה אז אפשר רק בתפילה להיות בלי ציצית אבל שאר היום צריך ציצית כי זה לא מצווה רק בתפילה.

יש מצוות ציצית

בשחרית יש הלכה להתעטף התלית גדול ולהיות מהודר בתפילן ובטלית. לגבי טלית קטן, יש מצווה להיות איתה כל הזמן בלי שום קשר לטלית הגדול. מי שלובש טלית כדול זוכה למצוות רבות, יש פוסקים הטוענים כי הטלית הקטן עומד כנגד כל המצוות בתורה וישנם סיפורים אין סוף של אלו הלובשים טלית קטן במשך כל היום. ובעתיד לבוא, כשיבוא משיח צידקנו במהרה בימנו, יבואו גויי העולם ויאחזו בציציות של אלו שהקפידו במצווה, (יש האומרים 600 גויים יאחזו בכל כנף, היינו 2400 עבדים לכל יהודי שהקפיד במצווה היקרה הזו). ישנם ממש הרבה מאוד סגולות להקפיד בלבוש טלית קטן בכל זמן שאתה יכול, כיוון שזו מצוות עשה מהתורה ובכל רגע שאתה לובש אותה אתה מרוויח עוד שכר עליה. תתאר לעצמך שאם הייתי מציע לך 1000 שקל על כל שניה שהיית לובש אותה, האם הייתה מוריד אותה לרגע ממך? אני בטוח שלא. אפילו הייתה יושן איתה, מתקלח איתה, וכו. ככה צריך לחשוב אדם. הטלית שאנחנו נוהגים ללבוש היום היא טלית צמר מהודרת מן התורה, אפילו שמעט חם איתה בקיץ, אפשר להסתדר איתה, יש מזגנים ברוך השם, ואפשר להסתדר עם זה, חוץ מזה שלמעלה יותר חם ...
שמעתי פעם שהיה בחור ישיבה שהיה צריך לעבור צילום בבטן, האחות ביקשה ממנו להוריד את הטלית הקטן בכדי לעשות את הצילום, הוא לא הסכים בשום אופן עד שהגיע מצב שסילקה אותו מהחדר ולא עשתה לו את הצילום, כמה זמן אחרי זה אותו בחור ניגש למנהל המחלקה לספר לו את הסיפור שאינו מוכן להסיר את הטלית הקטן מעליו, כשהם נכנסו חזרה לחדר הצילומים הסתבר כי המכונה הייתה בטעות על כמעט כמות הקרינה הגבוהה ביותר, דבר שהיה יכול לגרום אף למותו. בזכות זה שהיה כ"כ קפדן על המצווה הזו הוא ניצל. ויש עוד הרבה סיפורים כאלה. מומלץ להקפיד מאוד על המצווה היקרה הזו. יום טוב ושבוע טוב, טל כהן

promter

New member
יש לך הוכחה לסיפור שכתבת?!

שבענו כבר מהסיפורים האלה...

promter

New member
ואם הוא מפורסם הוא הופך אוטומטי להיות אמיתי?

ובא נאמר שהוא אכן אמיתי יש בו הגזמות לא קטנות כמו רוב הסיפורים מעין אלה... "לגרום אף למותו" טוב שלא נסחפנו... והוכחות אני מבקש גם ממדענים ואסטרונומים, אל תהיה מודאג..

../images/Emo6.gif אתה חמוד אתה

אתה מוזמן לבוא לעיר הקודש חולון ולקבל הוכחות לסיפורים שאתה שבע מהם ...
יום טוב טל כהן

promter

New member
אם הדרגה של ה"הסתר פנים" היתה נמוכה

כמו שמתארים הסיפורים האלה לא היו נשארים כאן כל כך הרבה "לא שומרי מצוות" נקרא להם ככה... אוקיי... נלך עם זה עד הסוף, באיזה מכון הרנטגן בחולון זה היה ומתי?

אני אסביר לך משהו...

גם בזמן קבלת התורה שהיו ניסי ניסים היו כאלה שחטאו, גם היום שאדם ניצל ממקרה קשה מאוד ורואה עין בעין את עזרת הבורא הוא עדיין ממשיך לחטוא. אני לא מתכוון להכנס איתך עכשיו לכל הסיפור של מי ומה וזה לא בגלל שזה סתם סיפור בעלמה, עובדה שהיו פה עוד שהכירו את המקרה, הוא מוכר מאוד ומפורסם מאוד ואתה באמת מוזמן להגיע לחולון ולשאול את מי שסיפר את זה. יש הרבה כאלה שלא שומרים מצוות בגלל שיש להם ייצר הרע גדול ואולי גם בגלל שהם לא רוצים. למען האמת לא כ"כ אכפת לי מה אחרים חושבים ולמה הם לא חוזרים, אני מנסה להתמקד בעצמי, גם לי יש הרבה מה לתקן והרבה מה לכפר עליו ככה שלא אכפת לי גם אם זה סיפור או לא סיפור, אני מבין מה היה ואם זה נכון או לא זה כבר לא כ"כ חשוב כמו שהבנתי את העיניין שיש מצווה כזו שיש לה מעלה גדולה מאוד. לא בגלל הסיפור הזה התחלתי ללכת עם ציצית, תאמין לי.

למעלה