טליה

charlila

New member
טליה

כתבתי לך הודעה בפתיל הראשון של 12 המשימות,, ל"עובדי קבלן" (שלא חתמו חוזה אישי... סתם!) האם העניין ירד מסדר היום כי הפתיל ירד דף? אולי כדאי לפתוח פתיל חדש?

Talia E

New member
כדאי גם כדאי ../images/Emo13.gif

אני פשוט לא חזרתי לאותו שרשור מאז שהוא עזב את העמוד הראשון של הפורום, אז לא ראיתי את ההודעה שלך. יהיה לי יותר נוח ונגיש (ומן הסתם גם יותר נוח ונגיש לאחרים) אם יהיה שרשור בנדון בעמוד הראשון של הפורום. אפשר לשים קישור לשרשור הקודם בכל פעם שפותחים שרשור חדש, כדי שאנשים יוכלו להתחקות אחר התהליך ולהבין במה מדובר

Talia E

New member
ראיתי את הודעתך המדוברת:

אני קצת עייפה כעת ומעדיפה לקרוא אותה שוב בזמן שאהיה ערנית יותר ואז להשיב לך. הנה קישור למי שמתעניין באיזו הודעה מדובר.

Talia E

New member
או קיי ../images/Emo13.gif

קראתי את הודעתך שוב ולא לגמרי הבנתי באיזה עניין רצית להתייעץ אתי; האם התכוונת בנוגע לביצועך את שלב מס' 3 - האם ההתקדמות היא מספקת כדי לעבור הלאה? בכל מקרה, אני ממליצה בחום לכל עושי המשימות, כאשר הם משלימים משימה ועוברים לבאה - לקרוא בשנית את החלקים הרלוונטיים במאמר לאותה משימה (עבור כל משימה יש שני קטעי הסבר); זה ממקד, מפחית טעויות ולי אישית זה גם עוזר

Talia E

New member
חזרתי סופסוף...

היה לי שבוע מאד (
) עמוס ולכן לא כתבתי בפורום, אבל כעת שבתי לסורי
לגבי שאלתך, אני מצטטת קטע מן המאמר שנוגע לתרגיל של הסעיף השלישי: "חזרי על התרגיל לאורך תקופה מסויימת, לפחות מספר פעמים – ובכל מקרה עד אשר משך הזמן של התרגיל יעלה במידה מסויימת." כלומר, אין התייחסות לאיכות הריכוז, אלא רק למשכו של התרגיל. את תארת מצב שבו דווקא ירד משך ביצוע התרגיל ולדעתי פעם אחת של ביצועו למשך זמן רב יותר אינה מעידה על "עליית מדרגה", גם אם הריכוז שלך השתפר. אני מציעה לעשות את המדיטציה עוד מספר פעמים ולראות שמשכה אכן עולה. אגב, אני מפנה לתשומת לבך למקרה שהיא פסחה על כך, שבטרם מסיימים את המדיטציה, יש להחליט לסיים אותה באופן מודע, ורק אז לסיימה ולפקוח עיניים. יתכן שזה יעזור לך להאריך את משכי המדיטציה, כי יש להיות ערים וגם אם עולים רגשות שעמום או עצבנות או משהו אחר - אפשר פשוט להתבונן בזה ולהחליט להמשיך.

Talia E

New member
תגובה להודעתך

הזו: ראשית כל, אני מאחלת לך הצלחה בהשלמת השלב השלישי! אינני מכירה אותך, אבל אני מעריכה שתצליחי להאריך את משכי המדיטציה מבלי לפקוח עיניים ובצורה שתהיה לך הרמונית. לגבי הפידבק לתשובתך אליי: הרעיון של הגשטאלט מוצא חן בעיני, אבל אני לא מצליחה למצוא מספיק אנרגיה פנויה (בצורה של זמן וקשב) כדי לבצע אותו. על פניו אני לא מזדהה עם הדברים שכתבת (אני לא חווה את המשפט הנ"ל כ"התנשאות" של ה"אני", אלא קוראת אותו דווקא מתוך מקום ענו של ה"אני", המודע לכך שהוא לא היצור עצמו, אלא רק חלק קטנטן ממנו). אני לא לגמרי יודעת באיזה אופן אמשיך מכאן. תודה לך על הזמן ותשומת הלב שהקדשת

charlila

New member
גשטאלט או לא גשטאלט -

אני טוענת שפחדך בא ממקום אמיתי, שאת חשה סכנה אמיתית, ושכדאי לך להתייחס אליה ברצינות, ולבדוק היטב אם את אמנם הולכת להגיד את הטקסט הזה (בטח כבר מאוחר... אבל, לפחות שימי לב כדי להפיק לקחים). ואיפה לכתוב לך שאלות לגבי משימות הערות שלי - פה או בפתיל של קבוצת הערות?

Talia E

New member
הי

לגבי שאלות על משימות הערות שלך - אנא שאלי אותן כאן ולא בשרשור קבוצת הערות
לגבי הטקסט במקרה שלי - עדיין לא למדתי אותו... יש לי שאלה אלייך (אם בא לך לענות עליה): האם בד"כ את נוטה לחשוב שפחד מגיע ממקור סכנה אמיתי, או שאת גם מזהה לעתים פחדים שאינם כאלה? [הערה על רסיס מהתפיסה הנוכחית שלי את הנושא של פחד (לא קשור לשאלה ששאלתי אותך): אני יודעת שפחד עוזר לי לקבל נתונים (מה מסוכן לי/לחלקים שבי), אך יש לי הרגשה שלעתים קרובות הוא מעוות את הנתונים הללו מאד (או אפילו "ממציא" נתונים שאינם) ושיש דרכים טובות יותר לתקשר עם המערכת שלי ועם הסביבה מאשר לשתף אתו פעולה].

charlila

New member
עשיתי קצת עבודת נקיון,

שכתוצאה ממנה אין לי יותר פחדים "סתם". פעם היו לי, ועוד איך. זה בעיקר לדעת להבדיל בין ראיה לדמיון(שהוא השפעות זרות.) הסתכלתי על הטקסט הזה עוד פעם - הבעייה העיקרית אתו זה הגוף השלישי. העברה לגוף ראשון גם תתמצת קצת. אולי שינוי כזה יספיק. אולי אפילו בן יסכים לעשות הנחה...

Talia E

New member
בדקתי עם עצמי

שינוי הטקסט הוא אכן מאד משמעותי - אם אני משנה מגוף שלישי לגוף ראשון, זה גורם לשינוי כולל של תחושת המשפט וגם להגדלת ההזדהות והפחתת הצלילות של ה"אני" הדובר... זאת אומרת, נדמה ל"אני" שהוא מדבר "על עצמו" ושהוא כולל את היצור כולו. זה מובן?... היתה גם מן תחושת זחיחות כזו שעלתה, כאילו מן חיוך, שקשור אולי לחשיבות עצמית... החלטתי לא לשנות את הטקסט, כי אני רואה את הערך הרב שבניסוח הנוכחי שלו, ולהמשיך עם המשימה קדימה כפי שניתנה. תודה לך על עצותייך ועל רעיונותייך; הם הועילו לי

charlila

New member
פירצה קוראת לגנב

הבעייה, שאם האני לא כולל את היצור כולו - ... זה משאיר פירצה הקוראת לגנב.

למעלה