טלויזית LCD פנסוניק נהרסה בגלל ממיר של YES ??

• פותח הנושא iNc0g
  • פורסם בתאריך

iNc0g

New member
טלויזית LCD פנסוניק נהרסה בגלל ממיר של YES ??

אהלן ובוקר טוב לכולם, אני מוצא את עצמי בתוך סיוט בחצי שנה האחרונה בנוגע לטלויזית ה- LCD שלי מדגם פנסוניק 32" אשר קניתי אשתקד, הטלויזיה מחוברת בכבל RCA לממיר של YES (אודיו ווידאו) ומחוברת בנוסף בכבל HDMI לכרטיס מסך של המחשב שלי. הטלויזיה החלה לעשות בעיות בחצי שנה האחרונה, בפעם הראשונה מה שקרה: באתי לצפות בסרט מהמחשב בטלויזיה באמצעות חיבור HDMI , כאשר חיברתי את הכבל מהטלויזיה לכרטיס מסך התצוגה על מסך המחשב שלי נעלמה, המסך נהיה שחור אך המחשב המשיך לפעול, אחרי ריסטרט של המחשב וניתוק כבל ה- HDMI הכל בסדר, ז"א משהו מהטלויזיה כנראה מקצר או שהכרטיס שרוף, חברת יורוקום החליפה לי כרטיס ראשי בטלויזיה וזה פתר את הבעיה. כעבור חודשיים בערך אותה תופעה בדיוק חזרה על עצמה, הפעם הטכנאי אמר לי שכנראה משהו מכיוון המחשב שלי מעביר זרם דרך כבל ה- HDMI ושורף את הכרטיס ושהוא ממליץ לי לקנות מגן ברקים ולהתקין מכיוון המחשב וכך עשיתי, שוב החליפו לי כרטיס ראשי, הבעיה סודרה. כעבור חודש, ככל הנראה הייתה הפסקת חשמל בכל האיזור שלנו, יום למחרת חזרתי הביתה וראיתי שהטלויזיה לא מקבלת מתח כלל, פשוט מתה, אין חיווי של הנורית גם כשהיא כבויה, כלום, בעת הפסקת החשמל הטלויזיה הייתה מחוברת עם כבל ה- HDMI למחשב שלי, גם הטלויזיה וגם המחשב היו כבויים, כרטיס המסך שלי נשרף בעקבות הזרם שהגיע מכיוון הטלויזיה, הפעם אמרתי לעצמי שזה בטח אשמת חברת החשמל ולא של הטלויזיה אז שילמתי 250 ש"ח על תיקון, אתמול חזרה הטלויזיה מתיקון והכל בסדר, בעודי צופה בטלויזיה לפתע הייתה הפרעה בשידור של YES , גם בממיר שלי וגם בממיר בסלון כך שזה לא משהו ספציפי בממיר שלי, המסך של 2 הטלויזיות (שלי LCD , השניה CRT) הפך להיות שחור והיו הפרעות בשידור למשך כמה דקות, באותו הרגע שהופיע מסך שחור הטלויזית LCD שלי כבתה ושבקה חיים, ונחשו מה ? היא הייתה מחוברת למחשב עם כבל HDMI (המחשב שלי היה כבוי) והכרטיס מסך החדש שקניתי בעקבות המקרה הקודם נשרף גם הוא !!!! מה זה צריך להיות??? מה נסגר עם הטלויזיה הזאת ?? מכשירים חשמליים אמורים להיות בנויים כך שברגע שהם מקצרים הם מפסיקים את הזרם, ז"א שגם אם המכשיר מחובר להתקנים אחרים - שלא יהרוס אותם גם, אך משום מה הטלויזיה הזאת לא בנויה ככה ! היא כנראה העבירה מתח דרך כבל ה- HDMI לכרטיס המסך שלי במחשב ושרפה אותו!! האפשרות היחידה שאני יכול להעלות על דעתי היא שההפרעה בשידור בממיר של YES גרמה לקפיצת מתח כלשהי בממיר (?) והממיר העביר את המתח הזה דרך כבל ה- RCA לטלויזיה ושרף אותה, הטלויזיה במקום להפסיק את הזרם, העבירה אותו הלאה דרך כבל ה- HDMI לכרטיס המסך שלי ושרפה אותו גם כן. מה עליי לעשות ?? את מי אני אמור להאשים ?? בזבזתי כבר 620 ש"ח על קניית כרטיס מסך חדש + 250 ש"ח תיקון של הטלויזיה , אני מתחיל להיות מיואש אבל נחוש לקבל בחזרה את כספי ושמישהו מהגופים יקח אחריות ! אנא עזרתכם !

עליך לגלות מי גורם לצרות

שלום עליך לבודד בוודאות את מקור הבעיה. ולשם כך יהיה עליך להביא מישהו שמבין... יש סבירות גבוהה שהבעיה מ-YES אך עליך להוכיח זאת מעל כל צל של ספק, ואח"כ תוכל לפנות אליהם (עם עו"ד?). הבעיה לא בהכאח בממיר של YES, אלה במגבר שלהם או היח' צלחת. הבעיה שההארקה (אדמה) מועברת דרך הכבל, והממיר שלהם בוודאי צף. מה שאומר שמתח שיושב על הכבל פשוט מועבר ל-TV. הפתרון (לפני התקלות) היה לשים מבודד. עכשיו אתה במסע אחר. הבדלי האדמות ברמה סבירה אינם מזיקים (לציוד) אך מכניסים לפעמים רעשים. בכל מקרה, בהצלחה.

iNc0g

New member
קודם כל תודה לך על התגובה, אשמח למידע נוסף

1. הממיר של YES יושב על משטח עץ, אני מניח שיש לו רגלי גומי בתחתית, לממיר של YES יש כבל מתח עם 3 שיניים לעומת טלויזית ה- LCD שיש לה תקע עם רק 2 שיניים, הייתכן וכאן נעוצה הבעיה ?? 2. נניח ואכן עבר מתח מהממיר לטלויזיה, כיצד הוא עבר ? האם באמת מתח יכול לעבור דרך כבל ה- RCA מהממיר לטלויזיה ולהרוס אותה ? 3. אני מניח שאני אצטרך להביא שמאי בשביל כל הסיפור שיהיה לי את זה בכתב... אבל אני עדיין לא סגור על את מי להאשים.. נשמע לי כאילו המעגלים החשמליים \ הכרטיסים של הטלויזיה לא איכותיים מספיק או לא בנויים כראוי בשביל להתמודד עם דברים כאלה, אבל אולי אני טועה. 4. לפני שהטלויזיה שבקה חיים בפעם האחרונה (בעקבות שיבוש שידור של YES) שמתי לב שיש פסים כאלה מרצדים ברקע של התמונה בזמן שציפיתי בטלויזיה, זה בטח אומר שעבר יותר מידי מתח מכיוון הממיר ?

כמה רעיונות

שלום אני מניח שיש לך או נמצא בהישג ידך: DMM הקשר שיש לך בין ההארקה (סיכוך) בכניסה לממיר (הכבל שמגיע מהמגבר/אנטנה) ליציאות (הכתר של ה-RCA או הפין אדמה ב-SCART?) צריך חהיות קצר. עכשיו נשאלת השאלה איזה מתח יוצא בין ההארקה בקיר או במכשיר אחר, ובין ההארקה של YES? אגב, יתכן והייתה בעיה שתוקנה או הסתדרה, ועכשיו אתה יכול לחפש עד מחר. ה-TV שלך וגם המחשב צפים (2 פינים ולא 3). אני מסופק אם הממיר של YES מוארק. תוציא את התקע ותבדוק שהפין אדמה מקוצר לגוף (או הכפתר במחבר של האנטנה/יציאות RCA)? המרדף שלך יהיה ארוך ומסורבל (הוראות דרך הפורום) אם אין לך רקע בחשמל.

iNc0g

New member
המשך

אני מניח ש- DMM זה מכשיר לבדיקת מתח ? אגב גם לממיר וגם לטלויזיה אין הארקה כלל.. אני מניח שבעקבות שיבוש השידור של YES בשני הממירים ניתן להסיק שעבר זרם חשמלי דרך הכבל הלבן של האנטנה מצלחת הלווין שמתחבר לממיר ומתח זה עבר מהממיר דרך כבל ה- RCA לטלויזיה שלי, אין אפשרות אחרת כי זה החיבור היחיד שבין הממיר לטלויזיה. אני מניח שאצטרך לפתוח בהליכים נגד YES .. אכן אין לי רקע בחשמל, אני מניח שאוכל להתייעץ עם חברים שכן יש להם.. כשאתה אומר צפים - הכוונה לתקע בעל 2 פינים בלבד ? אם כן - אז הממיר והטלויזיה - צפים, ואילו המחשב - לא צף, המחשב מחובר לחשמל באמצעות כבל קומקום בעל 3 פינים..

תזהר

שלום בפוסט הקודם שלך טענת שלממיר יש 3 פינים (קראת להם שיניים) שזה אומר: פזה, אפס והארקה! עכשיו אתה אומר שגם לממיר וגם ל-TV אין הארקה. אחד כזה בתביעה שלך, ואתה חרוך (TOASTED). מה יש ל-YES בין האנטנה והממיר הביתי שלך? האם אתה גר בבית בודד, או בבית משוטף?...במע' כבלים מקובל שיש מגבר ואחריו מפצלים. למה? כי מקור אחד לא יכול להזין הרבה בתים. כל פיצול מפצל את ההספק ל-2 או מנחית ב-3dB. כדי לפצות על כך, נהוג להכניס מגברים. מגבר ניזון מחשמל (בד"כ החשמל המשותף של הבית) וממוקם בארון החשמל או ארון מיועד (בבניה חדשה). הבעיה לדעתי מתחילה שם או אולי עוד לפני...זה יכול להיות גם מהתקנה לא מקצועית. שלא לדבר על זה שאם אחד השכנים שיחק עם המגבר או הקו שלו, ונגע בחשמל, זה הגיע לכל השכנים. שווה שתבדוק אם יש עוד תלונות של שכנים אחרים. מכנה משותף יכול לעזור לך...

eran_le

New member
רק אוסיף שלמחשב כמעט תמיד יש הארקה,

ולרוב רכיבי הקולנוע הביתי - טלוויזיה, ממיר, רסיבר, DVD אין, לפחות לא ברוב אלה שאני ראיתי. בשתי דירות קודמות בהן התגוררתי, כשחיברתי את המחשב לטלוויזיה יחד עם ממיר של הוט זה לתופעות משונות כמו זמזומים מהסאונד (גם לא של הוט) והפרעות תמונה. אני יודע שזה נגרם מהארקה של המחשב כי בזמנו היה לי גם פטיפון עם הארקה, וכשחיברתי אותו למערכת (וניתקתי את המחשב), התופעות היו זהות. בדירה הנוכחית אין לי את התופעה. לא יודע איך ההארקה והממירים קשורים ובכלל איך העסק עובד, אבל יכול להיות שזה קשור לחיבור ההארקה בבניין. אולי עדיף לשואל להפסיק לחבר את המחשב לטלוויזיה כדי לא לגרום לנזק נוסף.

למה אתה חוזר לפינה הקטנה שלך?

שלום בהתחשב שכל הציוד מצוי במקום אחד, הוא לרוב גם ניזון מנק' חשמל אחת, ומפצל. כך שאין בעיה בחיבור מכשירים (רבים) גם אם חלקם צף (ללא הארקה) וחלקם מוארק. הבעיה מתחילה כאשר קו (כבלים?) מגיע מחוץ לבית, וניזון ממקור אחר ומחובר (או לא?) להארקה אחרת. החיבורים הביתיים שלך, לא אמורים להוות בעיה. לכן לא רואה סיבה למה לנתק את ה-TV מהמחשב, אלה אם החיבור של YES עדין שם ולא מבודד! מאחר ואינך מתמצא בחשמל, יהיה עליך להשתמש בשירותיו של איש מקצוע (לא שמאי, אלה חשמלאי). הייתי מבקש לבדוק את אופן ההתקנה של YES: 1. היכן ואיך מותקן אותו מגבר/מפצל? 2. לא ענית על השאלה האם למי מהשכנים היו גם בעיות כמו שלך? שוב, חיבור מבודד על הקו של YES עשוי להגן על הציוד שלך, בינתיים.

iNc0g

New member
RE: למה אתה חוזר לפינה הקטנה שלך?

זה לא אני כתבתי את התגובה האחרונה אלא משתמש אחר
1) אני מניח שלהזמין איש מקצוע מטעם YES זה כמו לירות לעצמי ברגל? 2) לא יצא לי לשאול את השכנים שלי למי מהם יש YES , אעשה זאת מחר. מצרף בזאת ,תמונה לצורך המחשבת החיבורים בציוד הקצה בלבד, מחר אעלה לגג של הבניין (בניין דירות) ואקח תמונות של שאר החיבורים.

eran_le

New member
אגב לי הוט בזמנו טכנאי אחד אמר

שהם שמעו על הבעיה ובהמשך כשיחליפו תשתיות זה לא אמור לקרות. זה היה לפני כמה שנים, וכאמור עכשיו אין לי בעיה, אז אולי זה קשור (או יותר סביר להארקה של הבניין או משהו כזה). כאמור לי לא היה נזק לציוד ולי בכלל היה הוט לא יס, אבל הרעשים והתופעות היו חזקים. כעיקרון כל פעם שרציתי לצפות במחשב דרך הטלוויזיה ניתקתי את הממיר של הוט מהחשמל, ולהיפך. ממילא לא צופים בשניהם בו זמנית.

איזו אמירה חכמה

אין מותג שלא יהיו בו תקלות. השאלה רק כמה? להבדיל ממך, לא המלצתי מעולם על מוצר שהיה לי נסיון רע איתו (התקלקל, הוחזר או הוחלף). בעוד אתה ממשיך להמליץ, לכל מי שרק מוכן לשמוע, על מוצר שהתקלקל לך ולאחרים, הוחזר והוחלף. רק להראותך מה שווה המלצה שלך.

Sanchez

Member
ואם לך לא היתה תקלה- אז גם לאף אחד אחר... לא היתה ? כל כך חכם ולוגי מצדך.

יש לך סגירת זרם חשמלי דרך הטלוויזיה

המערכת שלך מקבלת אדמה דרך שני מקומות: 1) אדמת המחשב (פין אמצעי של חשמל המחשב) 2) אדמת (סיכוך) האנטנה של הממיר של YES. הערה: אני מאמין שחיבור האדמה בממיר (הפין השלישי בשקע הממיר) אינו מחובר, והוא אינו מהווה בעייה. מה שקורה הוא שכאשר הHDMI מחובר, יש חיבור בין שני אדמות הטלוויזה והמחשב דרך כבל הHDMI. נראה שלאדמת אנטנת הממיר יש פוטנציאל גבוה מאדמת הבית, ובעת ניתוק חשמלי, נוצר זרם חשמלי שבלית ברירה נסגר דרך כרטיס המסך בTV שלך. תוכל לודא זאת בעזרת מדידת מתח (DMM) כפי שמיכאל הציע לך, או עם תיקח מברג TESTER חשמלי ותבדוק איתו את גוף הממיר/המחשב כאשר הכבלים מחוברים/מנותקים (כדי לבודד מי מקור דליפת המתח. הערה: אם אתה מתכוון לבצע בדיקה זו, אל תעשה אותה יחף!!! בהצלחה פיני

iNc0g

New member
אגב - החלק שמחליפים לי בטלויזיה בפעם הרביעית

הוא הכרטיס הראשי, פעם אחת הייתה הפסקת חשמל וזה הרס את הכרטיס, עוד פעמיים חיבור ה- HDMI הפסיק לפעול בעוד שהטלויזיה עצמה עבדה בסדר ובפעם האחרונה (אתמול) זה היה בעקבות האנטנה \ ממיר של YES .. שמתי לב שעל הלוח הראשי יש צ'יפ\מעבד של טושיבה, מה הקשר בין פנסוניק לטושיבה .. ?

עמיתR

New member
אולי לא שמתי לב למשהו,

אבל האם כבר דיברת עם YES? יתכן והן יחליפו לך את הממיר בלי לעשות עניין? (שיטת ה "עובר להוט" תמיד יכולה להשלף בשלב קריטי של השיחה..)? אני לא תולה תקוות רבות בשירות של החברות האלה, אבל שווה לדבר איתם.

לא שמת לב

שלום עמית הבחור מחפש לתבוע מהאשם (YES?) על הנזקים שנגרמו לו...שמסתכמים בהרבה כסף וזמן. YES לא יודו בכך, אלה אם יוכח מעל לכל צל של ספק וגם אז סביר להניל שתדרש עזרת בית המשפט. לגבי טכנאי של חב' כבלים, זה תלוי בטכנאי... היה אצלנו מקרה שהגיעו 2 טכנאים. אחד התקין 2 ממירים חדשים (בנוסף למודם אינטרנט וטלפון). הוא היה חסר סבלנות, יצא ידי חובתו, הלך והשאיר אחריו מאחוריו בעיות שהתגלו רק מאוחר יותר: 1. עם הוספת פיצול נוסף, האות בקו הביתי ירד והפך גבולי למודם. זה גרר ניתוקים חוזרים באינטרנט...עד שקראנו לטכנאי "חכם". זה בדק (דרך המוקד שלהם, לא עם מכשיר מדידה ביתי), וגילה שהעצמה נמוכה מהדרוש. הוא שינה חיבורים ביח' הפיצול של הכניסה/בית דירות, והעצמה נמדדה שוב והייתה תקינה ובגבולות. מאז יש אינטרנט רצוף 24/7! 2. הממיר HD הושאר ב-SET UP של 14:9 במקום 16:9 ויצר עיוות בכל התכנים שהם לא HD. הטכנאי שינה SET UP, והתמונה הסתדרה. 3. עם החלפת הממיר הישן לממיר חדש (מקליט) הוחלף גם השלט. והשלט החדש לא תוכנת ל-TV (שיגביר/יחליש ויכבה). הטכנאי "לימד" את השלט, ומאז השלט פוקד גם על ה-TV. אפשרות: לקרוא לטכנאי שיפתור את הבעיה, ואח"כ להוכיח שהבעיה שהייתה (ונפתרה) היא זו שגרמה לכל הנזקים. בכל מקרה, יש להפריד בין: פתרון הבעיה, מציאת הסיבה לנזקים, הטלת האחריות על הנזקים על ספק/מוצר ולתבוע ממנו שיפוי.

כמה דברים שאני יודע

הארקות של "יס" לא תיקניות ולא רצניות . או שמחוברות להארקה של האנטנה המרכזית . שהארקה שלה לא פועלת הרבה פעמים . או חיבור לאיזה צינור מים . כך שצריך לישמוח רק על הארקות של הבית . בכניסות RCA יש הגנות לכניסת מתח בכבל RCA לא עובר מתח לטלויזיה בכניסה לממיר לא ניכנס מתח רק אות של התמונה שזה מיליונית הV רק הצלחת על הגג מקבלת מתח 14V כך שהתקלות יכולות להיות שיש לך טלויזיה נחס . ממיר לא יכול לקלקל טלויזיה אולי להראות תמונה גרוע . אגב כבל HDMI כן מעביר מתח מהמחשב לטלויזיה אולי כאן נימצא שורש הרע

במבי38

New member
פתרון של יס הוא איזולטור.

אני טכנאי של יס יותר מעשור,ומה שאני עושה בתלונה כזאת: *מתקין איזולטור(שנאי מבדל) זה חינם ופותר בעיות לחברת יס זה מגן מימתח גבוה ששורף את העינית בצלחת. -זה מונע מטלויזיה שלמרות שהתמונה בה תקינה ,לשלוח פולסים או הפרעות דרך כבל הRF או הRCA לממיר ומישם לשיבוש הצלחת הלווינית. לסיכום היתי מחליף גם ממיר. הטכאי קרמר צודק לגבי זה שהמערכת שליס לא מחוברת לההארקה של התשתית בצורה ראויה,אך זה דיון אחר.

iNc0g

New member
שוחחתי עם YES ולהפתעתי

נציגת השירות שענתה לי אמרה שזו תופעה מוכרת שנקראת: מיקרו-בלוקים, תופעה אשר מתרחשת בעיקר בסופות ברקים, אמרתי לה שבאותו יום לא היה מזג אוויר סוער ואפילו לא גשום, בכל אופן היא אמרה שהיא מאמינה ש- YES תשתתף בעלויות הנזקים, מקווה שהיא יודעת על מה היא מדברת.. היום אמור להגיע אליי טכנאי YES בשעות הערב. @הטכנאי קרמר - אם כבל RCA לא מעביר מתח אז כנראה שמשהו באות השידור מהממיר (שמחובר אך ורק בכבל RCA לטלויזיה) גרם לכך שהיא נשרפה, יש לי טלויזיה של פנסוניק ולא איזה חיקוי של משהו, יכול להיות שזה אחד הדגמים הפחות טובים שלהם אבל בכל מקרה אין לי דרך להוכיח שזו אשמת הטלויזיה שהיא "רגישה" מידי .. ושוב - איך זה ייתכן שיש לי כרטיס ראשי בטלויזית פנסוניק עם צ'יפ של טושיבה ? הן לא חברות מתחרות ?

למעלה