טלויזיה וא"סים.

dina199

New member
אני מכירה את הגישה הזאת.

ואני לא מסכימה איתה

אם את מדברת על ילדים

אני מסכימה איתך. רק שאני התכוונתי לתינוקות עד גיל 2. ואני מסכימה איתך שיש מלא מאמרים על כך:

http://www.nrg.co.il/online/17/ART2/329/193.html
http://horim.allmag.co.il/page/4507
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/941/588.html

ושוב, לא כל התינוקות נפגעים מצפיה מוגזמת בטלויזיה. אבל חלקם כן. אם הייתי יודעת קודם על כך לא הייתי עושה את זה לתאומים שלי! לצערי אי אפשר להחזיר גלגל לאחור אבל אולי יש הזדמנות לתקנו..

shulamokshim

New member
על מה את מסתמכת?

קשה לי להאמין שצפיה מוגזמת בטלויזיה תגרום למישהו צורך עז לעשות דברים כמו להסתובב הרבה סביב עצמו, לעשות פעולות חזרתיות, לדבר באקולליה, ללכת על קצות האצבעות או לסבול מדיספרקסיה.

dina199

New member
יש על מה להסתמך.

יש מלא כתבות של אנשי מקצוע שמאשימים את הטלוויזיה בכל רעה חולה אפשרית

dina199

New member
בדקתי שוב את ההודעה הפותחת שלי.

אני דיברת רק על זה שלא"סים יש יותר סיכוי לראות טלויזיה.
אנ לא דיברתי על מה טלויזיה מייצרת (לטענת כל מני מומחים)

את סיימת במשפט:

"אולי לא הטלויזה מייצרת א"סים, אלא א"סין מעדיפים לראות טלויזיה כי זה ערוץ ויזואלי (מושלם למי ש'חושב בתמונות')"

והתגובה שלי היתה בקשר לזה:
נכון, טלוויזיה לא מייצרת א"סים ועל זה אין לנו מחלוקת.

אבל השאלה שלי האם יכול להיות שילד יתנהג כמו א"ס ויהיו לו מאפיינים של א"ס בגלל הטלוויזיה, למרות שאינו א"ס, ובמקרה כזה דיאטת טלוויזיה וגירויים רבים יגרמו לו להפסיק להיות אוטיסט.

dina199

New member
זו שאלה שלך ולא שלי

כפי שאמרתי , לא התעסקתי בשאלה הזו.

לא נראה לי שיש משהו אחד שחושב

שטלוויזיה מייצרת א"סים.

אבל את כתבת את הפוסט הזה, או כך לפחות אני הבנתי, כתגובה למשהו שטען שאולי הילד שהפסיק להיות אוטיסט, אולי לא באמת הפסיק להיות אוטיסט, אלא שלא היה כזה מעולם, וכי הצפייה המרובה בטלוויזיה גרמה לו להתנהג כמו אוטיסט.

האם מותר לו לאבחן באינטרנט? מסכימה אתך שלא.
והשאלה היא רק העניין העקרוני, האם דבר כזה יכול לקרות? המחקרים טוענים שכן.

dina199

New member
אני כתבתי רק מסיבה אחת.

כשאדם הוא א"ס ( אפילו לא ילד
) יש לו יותר סיכוי לבתעניין סטלויזיה כי זה ערוץ ויזואלי.
ואם אדם כבר א"ס, הטלויזיה לא יכולה להפוך אותו לא"ס.

TikvaBonneh

New member
זה מזכיר לי את הקטע מגילגי

ששואלים אותה מה פתאום יש לה סוס במרפסת, והיא עונה - כי המטבח קטן מידי ובסלון הוא רק יפריע.

usi1

New member
ממש אין קשר

טלוויזיה זה חלק מהחיים שלנו .
להפך, אני חושבת שזה נותן עושר של שפה , ותכנים, ועניין , וכמובן הכל חייב להיות בבקרה ובפיקוח
בוב ספוג למשל זה תכנית שכל כך הרגיז אותי שבכלל משדרים אותה שזה פשוט מקומם , אז יש תוכניות שהן מבחינתי טאבו עד היום כי זה אלימות ושפה זולה ודלה ויש תוכניות מעשירות , זה חייב להיות בפיקוח של ההורים .
יש היום בקרת תכנים וערוצים ומה לא .
זה גם הקשר שלנו לעולם.
אני הייתי שמה לבת שלי קלטות ( וידיאו... ) שכמובן הכל היה בבקרה וגם כן לא מסביב לשעון . אין פסול בלראות טלוויזיה מידי פעם כחלק משגרת יום .
גם רוב הקטנים נמצאים בגנים עד 4 כך שכמה טלוויזיה הם כבר רואים .
אם תחשבי על זה, זה דור כזה , הם כולם ספונים בתוך האי פון שלהם והטאבלטים וכל המכשירים האלה , לא יצא לי לראות ילד שלא מחובר לאיזה מכשיר.
כך שטלוויזיה זה כבר מזמן לא הבעיה, הבעיה זה כל המכשירים האלה שהם שקועים בהם ומנהלים את החיים שלהם איתם .
הטכנולוגיה רצה קדימה והם גדלים אחרת מאיתנו. זה דור שמתקשר באמצעות מכשירים . הם עדיין באים אחד לשני וחוגים ושעורים וכן הלאה אבל המכשירים תופסים מקום מאוד מכובד .....
תחשבי כמה ילדים עם הפרעת קשב את זוכרת מהדור שלך וכמה יש היום בכל כיתה ילדים עם הפרעת קשב.....
זה לא הטלוויזיה, זה עומס המידע שהם צריכים לקלוט ולעבד והמוח לא בנוי לזה מבחינה אבולוציונית עדיין.

dina199

New member
המבקרים (אנשי מקצוע) של הטלויזיה

עוד לא מודעים לקיומם של סמארטפונים וטאבלטים

alphadelta

New member
מסך

ילדים לומדים על ידי צפייה חיקוי וחוויה. מבוגר מושיב פעוט מול מסך כדי שיראה תוכנית "חינוכית" על חמשת החושים. זאת במקום ללכת למטבח ויחד לגעת, להריח, לטעום, לראות ולשמוע. הילד מפספס הזדמנות.
אחר כך הולכים למסעדה, האמא או האבא פוגשים חבר והפעוט צופה בסרט על טבלט במקום לחקור את הסביבה. ובנתיים מפסיד שיעור חיים חשוב על "איך יוצרים שיחה" ו"איך מתמודדים עם רעש של מסעדה" ו "מה עושים כשמשעמם" ועוד.

מסכים לא מייצרים ילדים על הספקטרום. אבל אנחנו מגדלים דור שלם שמפוספס.

האספי הפרטי שלי מאד אוהב מסך. אבל אני המבוגר האחראי. אנחנו ההורים מגבילים את הזמן שיש לו לשימוש עם מסכים.
הוא אספי כי ככה הוא. וזהו. לא בגלל חיסונים או זמן מסך. אבל אני זו שאחראית שיהיו לו כלים להתמודדות עם העולם.
כשאנחנו מתכרבלים מול הטלבזיה ורואים משהו יחד, ואז מדברים על זה - זו כבר חוויה משפחתית.

למעלה