טלויזיה וא"סים.

dina199

New member
טלויזיה וא"סים.

יש לי אח אספי בן 50+.
כשהיינו קטנים (בחו"ל , בארץ לא הייתה טלויזיה
) היתה טלויזה בשחור לבן שהסתכלנו אולי חצי שעה ביום.
והוא עדיין אספי (גם אני לא רחוק מזה
) . כשהייתי בתחילת יסודי היו שניים שלושה ילדים 'מוזרים' שלדעתי (בדיעבד) היו א"סים.
אז אי אפשר להאשים את הטלויזיה ביצירת א"סים.
ייתכן שזה עניין של ביצה ותרניגולת.
אולי לא הטלויזה מייצרת א"סים, אלא א"סין מעדיפים לראות טלויזיה כי זה ערוץ ויזואלי (מושלם למי ש'חושב בתמונות')

schlomitsmile

Member
מנהל
לא רק שהוא ויזואלי, הוא לא מצפה ממך לתגובה
הוא לא מציק לך, ויש בו תכנים שלפעמים מעניינים ילדים א"סים (וכמעט א"סים) יותר מהתכנים שבני גילם עסוקים בהם.
זכור לי למשל שאהבתי מאד לצפות בשיעורי ביולוגיה וסיפרות לתיכון כשהייתי קטנה. גם במבט לחדשות.

dina199

New member
אני וילדים שלי עדיין מבתכלים ביחד

דיסקברי, נ. גיאוגרפיק וערוץ היסטוריה

schlomitsmile

Member
מנהל
הילדים שלך כבר גדולים
הקטע הוא שגם כשמדובר בילד בן 5 או 8 או 13,
תכנים כאלה עשויים לעניין הרבה יותר מקלפי סופרגול או בובות בארבי או הלהקה המדוברת התורנית, או מה שזה לא יהיה
שבני הגיל עסוקים בו, במיוחד אם הילד א"ס או כמעט א"ס

ולעניות דעתי, אין בזה רע, להיפך.

אגב- גם סרטים מצויירים עשויים לרתק נערים א"סים,
וגם בזה אין שום רע לדעתי.
הבנאדם יודע מה הוא צריך, מה מעשיר אותו ותורם לו.
ל
שלי היתה תקופה, בגיל 11 בערך,
שהוא היה מרותק לאופרות סבון ארגנטינאיות-
צפה בהן כמו אנתרופולוג בשבט מוזר

dina199

New member
הם גם התחילו בגיל הזה

הם לא מסתכלים את התוכניות האלה 'כי הם גדולים'
. הם תמיד אהבו אותן.

allafish

New member
קודם כל בגלל התכנים

הבן האספי שלי ראה איתי את כל הפרקים של " עולם מופלא" של BBC עוד לפני שהיה בן 5. היה פשוט מרותק.

זווית אחרת

כתבתי בשרשור אחר שהבן שלי לא שיחק ואין טלוויזיה אז נסעתי אתו שעות באוטו. תמיד היה מחשב (סטרימר, מחשב בטלוויזיה) ובתקופה שהוא לא שיחק הוא בהה בטלוויזיה, והייתי מגבילה אותו כי זה היה רע! היום הוא משחק ורואה טלוויזיה כמה שהוא רוצה וכמו שכתבתם אנחנו מתכרבלים, ואולי הוא גם יחכים אבל תפרידו- לפעמים טלוויזיה זה לא דבר טוב, לפעמים זה בריחה בשל מצב נפשי קשה (ואני מדברת על ילד בן שנתיים). יש פה כמה שרשורים, כל אחד ממקום אחר. אם הורה שם טלוויזיה במקום תשומת לב לימים שלמים זה לא טוב. אם רואים יחד מחובקים או לא אבל זמינים לעוד דברים זה סבבה.
הטלוויזיה במקרה שלנו לא עשתה רע, הוא היה במקום רע....אם ילד לא עושה כלום חוץ מטלוויזיה (לא מוכן ומציעים לו) אז זה יכול לסמן מצוקה. יכול אולי לסמן משהו. צריך לשים גם לזה לב...

dina199

New member
זו לא זווית אחרת. זו אחת הזוויות

ההגיוניות.
מה שמפריע לי שיש אנשים שמציגים את הטלויזיה כרעה חולה אוליטמטיבית שמייצרת אוטיסטים. עם הטענה הזאת אני לא מסכימה.

schlomitsmile

Member
מנהל
טלויזיה יכולה לעזור להורים לפעמים, להיות שמרטף בחינם לחצי שעה,
אבל אם זה קורה לשעות ביום, כל יום, זה בעייתי, בלי קשר לאוטיזם.
זה לא יהפוך ילד לאוטיסט.

dina199

New member
הורים גם צריכים לבדוק

כמה הם בעצמם מסתכלים טלויזיה

לדעתי, לא זו השאלה (ביצה או תרנגולת)

אלא, השאלה היא: האם ילד יכול לגלות תסמינים אוטיסטים בלי להיות אוטיסט, אלא בשל השפעת הסביבה.

למשל, מה שהציע אותו אדם, אולי הצפייה המרובה בטלוויזיה גרמה לו להראות כמו אוטיסט?

יש אוטיסט שהיה כזה גם בלי לצפות בכלל בטלוויזיה, ויש ילד שאינו אוטיסט, אך נראה ככזה בגלל שצפה הרבה בטלוויזיה וכו'.

אני לא חושבת שטלויזיה מייצרת א''סים.

אני חושבת שטלויזיה מייצרת דמויי א''סים. כלומר אוטיזט אמיתי נולד עם תכונות מסויימות בלי קשר אם ראה טלויזיה. אבל תינוק אחר שרואה יותר מדי טלויזיה רוכש תכונות שדומות לאלו של א''סים (כמובן שיש גם ילדים שלמרות שרואים הרבה טלויזיה עדיין לא רוכשות את התכונות הנ''ל).
וככל הנראה למומחים לא תמיד קל להבדיל בין שני המצבים "ילד שנולד עם בעיות תקשורת" לבין "ילד שרכש בעיות תקשורת".

רוכשות = רוכשים

ומכוון שלמומחים קשה להבדיל ומפחדים לפספס אז גם דמוי אוטיסט מקבל אבחנה. אחד נירולוגים אמר לי שמכ35% מילדי PDS-NOS בשלב מסויים בחייהם מורידים להם את האבחנה.

ועוד משהו. חשבתי למה יש הורים שנפגעים מזה שמפקפקים להם אבחנה ויש כאלו שלא. והבנתי למה. זה קשור איך הורה עצמו רואה את המצב. אם הורה משוכנע שאבחנה נכונה והוא רואה בבירור סימפטומים אז הוא גם נפגע אם משהו אחר מפקפק. ואם המצב הוא הפוך. שהורה לא רואה סימפטומים ובנוסף בכלל מופתע למה מומחים החליטו לתת את האבחנה אז גם כשמפקפקים אחרים הוא לא נפגע.

dina199

New member
הזווית שלי שאם הילד א"ס יש סיכוי

שיראה יותר טלויזיה.
ואם הילד לא א"ס , לטלויזיה לא תהיה כל כך השפעה עליו.

לא מסכימה בכלל.

לצערי, נתקלתי ביותר מדי מקרים, שבהם הורים העדיפו להושיב את הילד מינקות שעות ליד הטלוויזיה, כי ב זמן הזה הם לא מלכלכים את הבית ולא מפריעים לאף אחד. הם יושבים וצופים, וכך מתרגלים להעביר את הזמן. הם לא יודעים להעסיק את עצמם. יש בתים שהטלוויזיה דולקת בהם כל היממה כמעט וזה מה שהילדים עושים רוב הזמן.
ילדים כאלה ימשיכו לצפות בטלוויזיה שעות ארוכות, אם לא יפסיקו את זה, ובזמן הזה הם לא יפתחו מוטוריקה עדינה, או גסה, לא ילמדו ליצור קשרים עם ילדים אחרים ועוד.

למעלה