טכני- מדרגות

טכני- מדרגות

שלום לכל חברי הפורום... ביום שישי האחרון רכבתי לי בפארק בריטניה ונוצרו הרבה מאוד מצבים בהם הייתי צריך לטפס על מדרגות בנויות (בנסיעה כמובן) או מדרגות סלע. רציתי לדעת האם יש טכניקה מיוחדת לעליית מדרגות, ואני מתכוון להרבה מדרגות, נגיד 7 מטר של מדרגות, או דגשים מיוחדים בנושא. תודה לכולם, ומצפה לתשובות, אורי.

נו, אני בטוח שיש פה כמה

אנשים שמבינים בנושא, וגם אם זה בלתי אפשרי אני אשמח לשמוע על כך...

aFish

New member
הטכניקה שאני מכיר...

מרים את רגל שמאל מעביר אותה מעל המושב (אפשר לחלופין גם עם רגל ימין) ומגיע למצב עמידה ליד האופנים. כעת אתה מתחיל לטפס את המדרגות כששתי הידים אוחזות בכידון ואתה הולך לצד האופנים. זה עובד תמיד! אני משתמש בזה כל הזמן (בעליה לא בירידה). אני משוכנע שמעבר להומור (הרדוד אם תרצה) יש כאן מומחים יותר שיוכלו לספק לך שיטות יותר יעילות מבחינתך.

lior sherer

New member
נו טוב...

עד היום המכסימום שהצלחתי לטפס הוא 10 מדרגות ולא 7 מטרים כמו ששאלת אבל בכל מקרה זו הדרך (שלי). רוכבים בקו ישר אל המדרגות ובמהירות סבירה. לא לאט מידי (על מנת שתהיה לך אנרציה מספיקה) ולא מהר מידי (על מנת שלא "תימרח" על המדרגות והבולמים פשוט יעיפו אותך אחורה). הכי קרוב שרק אפשר למדרגות מרימים גלגל קדמי. ברגע הנגיעה של הגלגלים במדרגות, מעבירים משקל קדימה ודוחפים חזק עם הפדלים. ברגע זה קיימות שתי אופציות: [1] תמצא את עצמך במעלה גרם המדרגות עומד ומנופף לקהל המריע. [2] תתעורר למשמע אוווו ארוך מהקהל למראה הרוכב השרוע בתחתית גרם המדרגות. בהצלחה.

idonoach

New member
ווילי אתה יודע?

בכל מקרה- תעשה "מיני ויילי" לפני כל מדרגה אם אתה לא יודע איך אז יש פה בפורום מאמר על איך לעשות ווילי

תודה, אבל...

האם עדיף לעלות על הילוך קשה ומהיר ו"להרביץ" את העליה, או על הילוך קל ואיטי. חוץ מזה הבעיה היא לא הגלגל הקידמי אלא האחורי, הוא זה שנתקע...

idonoach

New member
מומלץ...

מומלץ לעשות את זה בגלגל שיניים אחרוי גדול כלומר הילוך קל ולא לעשות את זה במהירות כי אחרת אתה תזיין את הבולם שלך ואם אתה אומר שהבעיה היא בגלגל האחורי אז מה שתעשה זה פשוט אחרי שהגלגל הקדמי עבר את המדרגה תטה את הגוף שלך קדימה לעבר הקידון ו"תקפיץ" את הזנב והכי חשוב לעשות את זה לאט לאט ולא מהר

Superlighter

New member
תפסיקו לבלבל אותו,תקשיב לי:

תרים ווילי כמה סנטימטרים מהמדרגה,תפדל,ואתה למעלה. תאמין לי שבמקום אווווו תשמע וווואווווו. נהנית? ספר בפורום. לא נהנית? ספר לי.

eyalcher

New member
המ ד ד ד ד ר רגות !! ../images/Emo79.gif

תלוי כמובן בגובה המדרגות, אבל אני מעריך שבערך 70% מהאנרגיה מטיפוס המדרגות היא מהתנופה\האנרציה, והשאר מהדווש. עם זאת כפי שנאמר - אין להגיע מהר מדי ולא לאט מדי. מה שכן, ברגע שהגלגל הקדמי הגיע למעלה - מייד צריך הרוכב להעביר את משקלו אל ( מעל ) הגלגל הקדמי עד כמה שאפשר. הילוך מהיר ( כוח ) עד כמה שאתה יכול- הדווש בעצם שומר על המהירות בטיפוס. חשוב שאתה כאילו "מגהץ" את המדרגות ולא מטפס אותן אחת אחת .... לחשוב קדימה !! צריך "לטרוף" אותן !! אייל נ.ב. - זה לא אותו הדבר כשיורדים אותן

למעלה