טכנאי PC

jacobb

New member
טכנאי PC

לצערי אני מובטל ולא מוצא עבודה.למדתי מדריך מחשבים .האמת שזה הייה יותר קורס מתקדם באופיס וחלונות עם קורס קצר בלימוד הדרכה.הדבר הייה לפני 5 שנים ומאז לא עברתי קורס נוסף. לא עבדתי בתחום שגם אז לא מצאתי עבודה .אבל דרך מכר מצאתי עבודה גם בתחום המחשבים.אני מתעניין עכשיו בנושא טכנאי PC במכללות השונות.ניסיתי בחיפוש בפורום לשנה האחרונה בלבד ,אבל רק הצלחתי למצוא התייחסות מעטה לנושא אח"כ לא מצאתי כנראה בגלל שהפורום לא נוסד. שאלותי הם: 1.אם אתה עובר את הקורס בהצלחה ,מה הסיכוים בכלל למצוא עבודה בתנאי השוק הנוכחיים ? האם המקצוע בכלל נדרש ,אולי השוק כיום רווי בטכנאים ? 2.האם יש דרישה בכלל לטכנאים בסגנון כיום(טכנאי מכונת צילום לדוגמא ?) ? שהרי הנטייה היא לקנות חדש ולא לתקן. 3.האם אין ובצדק עדיפות למנהלי רשתות שמסכימים לשכר מינימום ,אם יש כאלה ? 4.מה לדעתכם התייחסות של המעסיקים כיום למכללות השונות ? האם רוב הסיכויים אם אין ניסיון תעסוקתי לקבל עבודה ? וגם עדיפות לאנשים שסיימו אוניברסיטה . אודה לכם על התשובות הכנות על מנת האם להתרחק מהנושא וללמוד משהו יותר נדרש בתחום המחשב ומהו ?.עלי לציין שהאנגלית שלי חלשה אבל יש לי תפיסה מהירה. תודה מראש !

Kiru

New member
אני בטוח שגם מכון הדסה יענו,

אבל בכל זאת: לדעתי אם תעשה קורס טכנאים תישאר כמעט באותו מצב שבו אתה נמצא עכשיו. יש ביקוש לטכנאים וגם למדריכים, אבל רוב העבודה בתחום נעשית ע"י פרילנסרים ובשביל זה אתה צריך את היכולת והאנרגיה לשווק את עצמך. אם תעשה את זה, ידע בטכנאות (בנוסף למה שאתה כבר יודע) בהחלט ייתן לך ערך מוסף; אבל אם לא, קצת חבל על הכסף לדעתי. בנוסף – מנהל רשתות וטכנאי זה משהו אחר, אבל נכון שהיום לרוב המקצוענים יש ידע בשני התחומים. דרך אגב, איפה למדת את קורס ההדרכה?

טכנאי PC

תחזוקת מחשבים. תעודת גמר משרד התעשיה המסחר והתעסוקה (העבודה לשעבר) 5 - 6 חודש לימודי יום 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 03/6300111 יגאל אלון 30 67726 מכללת תל אביב, פרטי מסלול 3/2004 - תעודת גמר משרד התעשיה המסחר והתעסוקה (העבודה לשעבר) 5 - 6 חודש לימודי יום או ערב 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 03/5391274 אלפרט 3 56214 עמל הישגים יהוד פרטי מסלול 10/2003 - תעודת גמר משרד התעשיה המסחר והתעסוקה (העבודה לשעבר) 5 - 6 חודש לימודי יום 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 08/6750987 גבעת ציון, רח' הנגר 78582 מרכז הכשרה, אשקלון פרטי מסלול 12/2003 קורס לתחזוקת מחשבים ורשתות. הלימודים מיועדים לבעלי צרכים מיוחדים. תעודת גמר משרד התעשיה המסחר והתעסוקה (העבודה לשעבר) 9 - 10 חודש לימודי יום 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 08/6468444 ת.ד.3711 שאול המלך 113 84131 מרכז הכשרה ושיקום מקצועי, באר שבע והדרום פרטי מסלול 12/2003 טכנאי שירות למחשבים אישיים. פעמיים בשבוע. נדרש ידע בסיסי באנגלית. תעודת גמר 9 - 10 חודש לימודי ערב 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 04/9901970 ת.ד. 78 21982 מכללת אורט בראודה, כרמיאל, לימודים שונים מידע נוסף במוסד 5/2004 תחזוקת מחשבים אישיים ורשתות תקשורת. פעמיים בשבוע. תעודת גמר 9 - 10 חודש לימודי ערב 12 שנ"ל 04/8490091 ת.ד.137 ניר עם 1 27101 מכללת אורט קרית ביאליק, לימודים שונים מידע נוסף במוסד 5/2004 תחזוקת מחשבים אישיים וניהול רשתות. תעודת גמר 5 - 6 חודש לימודי יום 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 08/6233031 הפלמ"ח 127 84424 מכללה למינהל באר שבע מידע נוסף במוסד

jacobb

New member
תודה !

את הקורס למדתי בסיון.לפני שהתאחדו עם גון בריס.

טכנאי PC

1. בטחון מלא אין כמובן, אבל סכוי סביר-כן. 2. תלוי בתחומי השרות- טכנאי מיזוג אויר למשל ותחומים דומים- יש ביקוש. 3. חלק מהמוסדות המכשירים אכן עושים קורסים משולבים לטכנאי PC ומנהלי רשתות. זו אפשרות. 4. אנו נמנעים ממתן המלצה על מוסד כלשהו כדי למנוע חשש ששקולים זרים פועלים עלינו במתן ההמלצות. המלצתנו- בקר במוסדות, דבר עם תלמידים וכך תשמע ממקור ראשון על טיב התוכניות. ברור שלחסר נסיון קשה יותר למצוא תעסוקה ולכן הוא צריך להתפשר על תנאי העבודה.תלוי כמובן גם באיזה אזור בארץ אתה מתגורר.

Elius2

New member
Alot of places need *nix network

Alot of places need *nix network admins, I dont know if there are any courses you can take but you can always read alot of material on the internet.​

למעלה