טכנאי סאונד

Garero

New member
טכנאי סאונד

חברים שלום,
רציתי לדעת לגביי טכנאי סאונד,
מה בדרך כלל העבודה של טכנאי סאונד? מה הוא עושה בפועל? האם העבודה יכולה להיות גם קבועה ובשעות נורמליות כמו 8-16? 9-17?
איפה בדרך כלל טכנאי סאונד עובדים?
האם יש ביקוש לטכנאי סאונד היום?
אני מתלבט האם ללמוד טכנאי סאונד ובקרת קול ורוצה לברר על אופי העבודה.
תודה רבה ושבוע טוב.

מוצארט

New member
יש לא מעט סוגים של טכנאי סאונד

יש ברדיו, טלביזיה, הגברות אירועים, אולפנים...
תפרט ונפרט חזרה.

היי

אין לדברים שכתבת תשובה מוחלטת, הכל תלוי באיפה אתה גר, כמה אתה חרוץ וכמה אתה מוכשר בתחום

בוא נאמר שבעולם הזה צריך לבוא עם רקע עשיר כדי לקבל עבודות ״שוות״

רוב הטכנאים לא עובדים בשעות מסודרות וזאת בגלל שבעבודה הזאת
לרוב לא אנחנו הטכנאים הם אלה שמגדירים את השעות אלא הלקוח

אתה בתור טכנאי של מקום מסויים מחוייב לזה....

Garero

New member
נגיד טכנאי מתחיל

נגיד שאני טכנאי מתחיל שסיימתי קורס טכנאי קול ובקרה בבית ספר של יואב גרא בתל אביב, אילו עבודות לדעתך ניתן להתקבל עם הכשרה של קורס כזה? בנוסף מהניסיון שלך באיזה מקומות בדרך כלל מתחילים לעבוד טכנאים מתחילים?
תודה רבה.

ImaginaryFriend

New member
אני לא רואה אופק וורוד בתחום

בתחום האולפנים העבודה מצטמצמת, אנשים קונים כרטיס קול ומקליטים בבית, כמוכן כמות בתי הספר לסאונד עולה משנה לשנה וכך גם כמות הסטודנטים שיוצאים לשוק. מה שיוצר שוק מוצף אנשי מקצוע אשר בדרך כלל גם מוכנים לעבוד במחירים מאוד מאוד נמוכים על מנת לקבל את ה" ניסיון".
ממה שיצא לי להיות בקשר עם אולפני סאונד הגדולים, בתור טכנאי מתחיל אתה לא מקבל משכורת מי יודע מה, (הרבה פעמים נע באזור שכר מינמום) בחלק מהמקומות אפילו אומרים לך בוא תתלמד שנה שנתיים ללא תשלום ואז תתחיל לקבל שכר מינימום ונמשיך משם.
בתחום הטלוויזיה שזה התחום שאני בא ממנו המצב אותו הדבר, כל מיני תכניות ריאליטי סטייל האח הגדול מגייסים מלכתחילה סטודנטים או כאלו שרק יצאו מהלימודים, עם משכורת זעומה. ומי שלא טוב לו יכול לא לבוא כי יש עוד המון כאלו שיקפצו על ה"מציאה"
מי שבסופו של דבר שורד את השנים הראשונות בלי להתייאש ומתמיד באותו כיוון, ויוצר המון המון המון קשרים יכול לשרוד. ושוב תצא מתוך הנחה שאף אחד לא מבטיח לך עבודה ואף אחד לא מחכה לך בזרועות פתוחות גם אחרי אותו הניסיון שתצבור.

ואני אסכם לך בהמלצה אישית: אם אתה רוצה ללכת ללמוד סאונד, הסיבה צריכה להיות כי התחום מסקרן אותך ומעניין אותך ואתה רוצה לחפור בו לעומק מתוך עיניין והעצמה אישית.
סך הכל מדובר בתחום מאוד מעניין! ואם יש לך את הטכנאות בידיים והמח שלך חושב "צלילים" וסאונדים כל הזמן אז אתה תהנה מהלימודים, תלמד המון וזה יבא לך המון כלים להמשך דרך עצמאית\ יצירה וכו'...
אם השיקול שלך זה קריירה אז לך ללמוד משהו אחר.

soundman5

New member
קצת חפירה, אבל האמת היא

שהמצב היום בכל השווקים לא פשוט, זה לא רק בתחום של הסאונד.

אם ניקח לדוגמא את התחום של הטלוויזיה, היום המגמה היא לחסוך באנשים ולאחד כמה שיותר תפקידים כדי לחסוך בכוח אדם..אז זה לא רק הסאונד בבעיה, זה גם צלמים, נתבים, במאים וכו'.

ככלל, כמעט כל השווקים היום בבעיה די רצינית...שוק התקשורת שוקע, עו"ד בבעיה, תזונאים בבעיה, רואי חשבון בבעיה וכו' וכו'..היחידים שבערך לא בבעיה זה המהנדסים וההייטק, וגם שם חלק גדול מהאנשים מוצאים את עצמם מפוטרים באזור גיל 40.

בקיצור, קצת אופטימיות אחרי הפסימיות :)

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, היא שאם אתה מרגיש שאתה ממש אוהב את זה, לך על זה ובכל הכוח, אבל! אחרי שאתה מסיים ללמוד סאונד, כבר בזמן שאתה מחפש עבודה, תתחיל ללמוד עוד משהו. שיהיה בצד. גם אם לא תשתמש, עדיף לך שיהיה לך "כרטיס יציאה".

נ.ב - אתה לא תמצא 9-17 והביתה בתחום הזה.

שיהיה לך המון המון בהצלחה :)

למעלה