טישפישטי לפסח

../images/Emo155.gifדולסי בלאנקו

קארידוס אמיגוס דהלהלינגוה אספניול - כן מאפואדה דאר אל ראספתה דל דולסה בלאנקו דפסח (אי יאסה קאפואדו תופר אן לוינסקי פרו יו קהרו אזר סולה מונג'ס גרסיאס היא מוהד אלגרה.שרי

Sarika

New member
סיאס בואנה ב'ינידה שרי,דולסי בלאנקו

סי יאמה שארופי הנה קישור למתכון שהביאה הבשלנית שלנו "ציפורגנעדן" את מוזמנת להכנס לקישורי המתכונים, תמצאי שם שפע של מתכונים עם טעמים וריחות מבית סבתא/אמא חג שמח גם לך אמיגה.

../images/Emo162.gifתודה רבה sarika

asarika muncoz grasyas לשריקה תודה רבה על התשובה המהירה חג שמח לך ולמישפחתך ולכל פורום לאדינו אספניול חג פסח שמח משריקה נחמיאס

PSYL0CKE

New member
טישפישטי לפסח

שלום רב לכם, הופניתי לפורום תרבות הלאדינו מפורום מתכונים, בחיפוש אחר מתכון לעוגת טישפישטי המדהימה, אך בוארסיה כשרה לפסח, על בסיס קמח מצה ולא סולת. מישהו מכיר מתכון ויכול לעזור? או אולי פשוט לעזור בהמרה של סולת לקמח מצה לפי המתכון הרגיל? תודה רבה לעוזרים

may55

New member
המתכון נימצא בקישור אך כשרה אם

את מעוניינת לנסות עם קמח מצה???? אולי זה טעים

rivkaman

New member
שבת שלום וחג שמח לכולם האם יש

מישהו שיכול לתרגם לחברתי את המתכון באתר המצורף תודה רבה http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/01/zeytnl_ama.html

SuzieRS

New member
rivkaman שבת שלום וחג שמח גם לך

אני בהכנות האחרונות לסדר פסח. תזכירי לי אחרי פסח,ברצון אתרגם לחברתך את המתקון ללחמניות אם זיתים.

chanit

New member
תודה רבה לכולם על הסיוע בתרגום

הנה המתכון , כולל התמונה, נראה טעים, נכון? תודה ל rivkaman !! ותודה מראש, למנ' האתר

מואיס

New member
אי איל קי נו סאב'י דימאנדאר?../images/Emo6.gif

פאסינסיה קי מוס טראאי איל דיו

סולנג

New member
חג שמח

בתגובה, אמי מדישו מי אמיגה : אתי אל דיו כתדה פאסיניסה אמי כמדה פרס חברתי לא אחת אמרה לי זאת בחוש הומור

la unika

New member
טישפישטי

שלום וחג שמח! אומנם החג כמעט מאחורינו אבל תמיד טוב שיהיה לשנים הבאות. את המתכון הזה סבתא שלי היתה מכינה עוד כשחיינו בטורקיה(רק בלי אבקת אפייה) המצרכים- 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס קמח מצה 1 כוס של מצות שרויות במים וסחוטות היטב 1 תפוז(הקליפה מגוררת וגם המיץ) 1 כוס אגוזים קצוצים גס חצי כוס שמן 1 כפית קינמון 1 אבקת אפייה כשרה לפסח הסירופ- 2 כוסות סוכר + 2 כוסות מים + מעט מיץ לימון(פחות מחצי) ההכנה-טורפים את החלבונים במיקסר עם הסוכר,ומוסיפים לפי הסדר, החלמונים,השמן,הקמח ,המצות וכו"לערבב ידנית בתנועות קיפולו בסוף האגוזים. אופים בחום בינוני עד שמזהיב והקיסם יוצא יבש. הסירופ-מערבבים הסוכר והמים בסיר מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שכאשר מוציאים קצת על צלחת, הכפית די נדבקת לצלחת(בעיקר לפי החוש) כאשר נראה שזה מוכן מוסיפים את מיץ הלימון מביאים לרתיחה ומורידים מהאש חשוב מאוד- את הסירופ מכינים מראש , כך שהוא צריך להיות קר. כאשר מוציאים את העוגה מהתנור שופכים את הסירופ הקר על העוגה החמה נ.ב.-לא לאפות בתבנית מתפרקת,בגלל הסירופ

למעלה