טיריון בקן הנשר...

Indego

New member
טיריון בקן הנשר...

משהו מוזר, שחשבתי עליו עכשיו: כשטיריון ביקש שג'ימי לאניסטאר יהיה האביר שלו בקרב, והוא נענה בשלילה. למה הוא ביקש מתנדב מהקהל? הרי איך הוא ידע, שיהיה בכלל מתנדב, ושאותו מתנדב ינצח את האביר של הבקעה (שאמור להיחשב ללוחם הכי טוב שם)? ועוד משהו: למה וארדיס, בחר להלחם עם מגן, ושריון מלא, כאשר הוא ראה שהיריב שלו חמוש רק עם חרב, וללא כל מיגון (מה שאומר שהוא קל יותר, ומהיר הרבה יותר) ? הרי, זה ידוע שלחימה עם מגן, ושריון, מקשה מאוד על התזוזה, והיא יעילה הרבה יותר לשדה פתוח, מאשר לחלל סגור וצפוף.

ניר4819

New member
השאלה שלך טובה

בספר מבהירים את זה יותר טוב - האלוף של טיריון הצטרף למסע של טיריון וקייטלין לקן הנשר, וככה יצא לטיריון להכיר אותו ולעמוד על טיבו, וגם להתיידד איתו. הוא מן הסתם לא יכל לדעת שהוא ינצח את סר וארדיס. הוא קיווה שככה זה ייגמר, והדברים האלו בסדרה מוצגים תמיד כהימור שיכול להצליח או לא באותה מידה (אם תקרא את הספר השלישי אתה תראה דוגמא מצויינת להימור כזה שנכשל). ווארדיס אכן מוצג, בספר עוד יותר, כמי שטעה באופן שבו הוא בחר להילחם נגד האלוף של טיריון. אני חושב שזה קשור בעיקר לקוד האבירים ולאופן שבו אבירים בווסטרוז אמורים להילחם. אבל בנקודה הזו אולי אני טועה, ואולי הספר מציע הסבר אחר, שאני לא זוכר כרגע.

CallMeCavanaugh

New member
אני לא חושב שאתה טועה

ואפילו ניסו להכניס את זה בסדרה, כשליסה אומרת לברון שהוא לא נלחם בכבוד, והוא מסכים איתה, ומסביר שוארדיס דווקא כן נלחם בכבוד.

הכל היה מתוכנן.

בספרים מצויין שכאשר טיריון שהה בתאי השמיים הוא הרהר בינו לבין עצמו שהלשון שלו הכניסה אותו לשם, והלשון שלו תוציא אותו משם. לכן הגה תוכנית לצאת משם. למה טיריון ביקש מתנדב מהקהל? זה כתוב במפורש בספרים. ברון שואל את טיריון את אותה השאלה. טיריון טוען שהימר, וסמך על תאוות הבצע של ברון. הוא ידע שברון יצא קצת נפסד מכל הפרשה ושהוא טיריון, יכול להציע לו את הדרך לצאת מורווח ביותר מכל העניין. ברון הוא שכיר חרב נאלח (ככה אומר לו טיריון באותו מעמד) שאיכפת לו רק להרוויח זהב. לכן טיריון סמך עליו שיצטרף למטרתו. בעיקר לאור העובדה ששניהם התקרבו אחד לשני לקראת סוף המסע לקן הנשרים. למה וארדיס בחר להלחם בשריון מלא? גם את התשובה הזו אפשר למצוא בספר. נדמה לי שזה היה לורד האנטר שאמר לקייטלין ששכירי חרב כמו ברון, עטורים בשריון קל, מביאים תועלת כלשהי בשדה הקרב כשאלפים עומדים מימינם ומשמאלם. אך בפני עצמם, בדו קרב, הם לא כלום. בערך אותו דבר אומר ז'ורה לדאני כשהיא שואלת אותו האם הדותראקים יכולים להתמודד עם אבירי ווסטרוז. החשיבה הנפוצה בווסטרוז היא שאביר משוריין יכול למחוץ את הלוחמים העלובים שלא עברו הכשרה ושאין להם את רגש הכבוד לעמוד ולהלחם וכו' ושאין להם שריון שיגן עליהם. בדרך כלל, אולי הייתה גישתו של סר וארדיס אגן צודקת. הוא משוריין ועטוף מכף רגל ועד ראש. הוא מוגן. יש לו את מיומנות השימוש בחרב ואת הכוח להלחם היטב מול יריב. אבל הם לא לקחו בחשבון את ברון. וכאן אנחנו מגיעים לשאלה האחרת שלך, איך ידע טיריון שברון ינצח את סר וארדיס. גם קייטלין ידעה את זה. כל מי שראה את ברון נלחם בדרך לבקעה ידע את זה. ברון הוא לוחם מעולה. זריז ושולט היטב בחרבו. הוא לא רק שולט היטב בחרבו כמו ג'ייק, פרשו המת של טיריון. הוא גם מחשב היטב את דרך הלחימה שלו. אולי במקום אחר היה בוחר ברון לשריין את עצמו. אבל פה הוא בעצמו בחר להתנער מן השריון. אומן הלחימה של קן הנשרים הציע לו שריון והוא סירב. למה ? כי זו הייתה הטקטיקה שלו. טיריון הסתמך על כשרון הלחימה והטקטיקה של ברון. קייטלין פחדה מזה. שניהם צדקו...

Vingilot

New member
תוספת קטנה

ליסה בעצמה תרמה להפסדו של סר וארדיס, בכך שהורתה לו להילחם עם החרב המקושטת של ג'ון ארין. החרב היתה טובה יותר כאביזר נוי מאשר ככלי נשק, וכמו כן סר וארדיס לא היה רגיל אליה.

זו לא השטות היחידה של ליסה.

אבל זה שהחרב יפה לא עושה אותה פחות טובה ככלי נשק. פשוט סר וארדיס היה מרגיש נוח יותר עם חרבו הישנה.

Indego

New member
מגניב, תודה...

אגב, מה שאמרת בעניין הדותרקי הוא נכון חלקית. כי בזמנו, רוברט אמר במועצה שאם דאני תלד את הילד, והדותרקי יפלשו. לאבירי הממלכה לא יהיה סיכוי נגדם בשדה הקרב, והם ייאלצו להכנס למגננה, ולהיות תחת מצור, תוך כדי הקרבות הישובים שאינם מוגנים ע"י חומה. אגב, הקטע עם וארדיס הפתיע אותי, מכיוון שבתור אביר הבקעה, הוא אמר להיות אדם נבון. והוא היה צריך להבין לבד, שהיה קשה לו להלחם עם כל המיגון, וזה לא היה בושה לוותר עליו (אוליי פגיעה בכבוד, אבל זה עדיף מאשר לעוף מקן הנשרים).

יש לחלק בין הספרים לסרטים.

בספרים רוברט מעולם לא אמר ככה. למעשה בספרים אין אף ווסטרוזי שמדבר על לחימה בווסטרוזים, למעט השיחה של ז'ורה עם דאני. שם ז'ורה אומר שזה מה שחשב בהתחלה. וכששואלת אותו דאני מה הוא חושב לאחר שהוא מכיר את הדותראקים הוא מציג את יתרונם על פני צבאות ווסטרוז. והנה דבריו בערך. הדותראקים רוכבים היטב ככל אביר. כולם רכובים. בשונה מצבאות ווסטרוז שרק האבירים רכובים והשאר רגלים. בצבאות ווסטרוז מורכבים מגרעין קשה של אבירים ולוחמי חיל משמר שמאומנים למלחמה אבל כל השאר הם מגוייסים לעת מצוא. עובדי אדמה, כורים ורועי צאן שבאים לקריאת הלורד שלהם. הקשתים של ווסטרוז נלחמים מאחורי מחסות ומאחורי שורות של רמחים משוריינים. הדותראקים יורים בהתקדמות ובנסיגה תוך כדי רכיבה. למסקנה, חושב ז'ורה שצבא ווסטרוזי לא יעמוד זמן רב בפני הסתערות דותראקית, אם כי אמנות המצור אינה לטעמם. ואם יסתגרו בטירות, אם יהיו נבונים, הדותראקים לא יוכלו לעשות כלום. לכששאלה דאני מה יעשה רוברט, אומר ז'ורה שרוברט היה צריך להוולד דותראקי ושהוא איש חזק ואמיץ שהיה יוצא לקרב בשדה הפתוח. בכל מקרה, וארדיס לא חשב שברון יעשה לו את כל הטריקים. למעשה, כל הלורדים שם חשבו שברון ילחם. אף אחד לא חשב שיתחמק כל כך ויעייף את סר וארדיס. אם ברון היה נלחם, זה היה אכן סופו, למרות כל כישוריו. לכן בחר בטקטיקה שלו. באותה מידה אני יכול לומר לך, שקרב בין אביר לדותראקי, יסתיים לרוב בנצחונו של האביר המשוריין. המקרים בהם הדותראקי ינצח היא אם ימצא את הפתחים בחיבורים, או אם יעייף את האביר. מה שלא לטעמם של הדותראקים... אם וארדיס היה נלחם ללא שריון, ברון היה עושה ממנו קציצות. אתה ממהר לפסול את השריון, בגלל התוצאה. אתה שוכח שהשריון מעניק הגנה. השריון מפריע למרדף, אבל בהתנגשות הקרב השריון מעניק יתרון ברור. וארדיס היה מפקד משמר בית ארין. אבל ברון הוא לוחם מוכשר ביותר, צעיר ממנו ב15 שנה וגבוה ממנו. אז הנה לך למה וארדיס נלחם כפי שנלחם. למה ברון נקט בטקטיקה שלו.. וכו'.

עוד נקודה שלא ראיתי מודגשת

1- שלום וברכה , שנים אני מחכה לפתיחה של הפורום הזה , כפי שיעיד הניק שהחייתי עכשיו אחרי שנים של מנוחה. 2- לענין , כל מה שנאמר נכון , וצריך להוסיף , שלטיריון לא היתה שום ברירה , כי אם יעמוד למשפט , אין מצב שהילד לא יבקש ממנו בנימוס או שלא לצאת לטייל דרך הדלת הלא נכונה , טיריון הוא שורד מושבע , הוא מחפש לחיות והדרך יחידה שלו היתה דו קרב ולא משפט שהיה נערך בו ביום בו בכל מקרה היה מורשע.

nathaliesh

New member
מעבר למה שכבר ענו לך כאן, לדעתי

השורה התחתונה היא כזאת- טיריון במצב בעייתי מאוד, נמצא בתאי השמים שבספרים מתואר היטב איך הם גורמים לאדם להשתגע. הוא מעריך שהוא לא יחזיק שם מעמד הרבה זמן, מה גם שהסוהר מכה אותו והוא לא ממש מקבל אוכל משובח, זאת בלשון המעטה. הוא מבין שהסיכוי היחיד שלו זה לצאת המתא וברור לו, מתוך הכרות עם הדרך שלייזה ארין מתנהלת שמשפט הוגן הוא לא יקבל בבקעה. הוא מראש מתכנן לדעתי לקבל משפט בקרב, הוא מנסה לגרום להם לאשר את ג'יימי כאלוף שלו, אבל תכנית ב' שלו היא ברון. טיריון הוא ללא ספק שורד ומהמהר וגם אסטרטג מבריק, לא פחות מפטיר. הוא לוקח סיכון ומהמהר, אבל הסיכון של להשאר בתאי השמים גבוה יותר, מפני שטיריון מעריך ובצדק שגם אם אבא שלו יצא למלחמה על כבוד הבית, השחרור שלו לא יהיה הדבר הראשון שטיווין יעשה והוא מעריך שהוא לא ישרוד עד שיגיעו לשחרר אותו. מה גם, שקן הנשרים קשה מאוד לכיבוש.

Indego

New member
אגב...

תהיה נקמה של הלאניסטאר בקו הנשרים? תהיה בכלל עוד התפתחות עם קן הנשרים? כי המקום נראה דיי קסום, ולמען האמת לא ממש הראו את יכולת הצבא שלהם, או אפילו את האבירים.

nathaliesh

New member
יהיו הרבה התפתחויות בקן הנשרים (ללא ספוילר)

אבל לא מהכיוון הלאניסטרי

Indego

New member
סיקרנת אותי...

אני מרגיש עכשיו בדיוק כמו שהרגשתי אחרי שצפיתי באחוות הטבעת - לא היה לי סובלנות לחכות שנה לשני הצריחים, אז קראתי את כל הטרילוגיה, ואח"כ את הסילמרליון, ואת הסיפורים שלא נשלמו. בקיצר הסדרה הזאת לא עושה טוב לאנשים חסרי סובלנות.

nathaliesh

New member
זה בסדר, אנחנו ממתינים לספר החמישי כבר

שש שנים, אז גם סדרת הספרים לא עושה טוב לאנשים חסרי סבלנות

למעלה