טירונות 02

drak

New member
טירונות 02

חבר שמשרת בבקום אמר לי שהיום הודיעו להם שאין יותר טירונות 02 מה אני הולך לעשות ?

WrathAngel

New member
תגובה

מה שהיה נהוג עד עכשיו זה שכל הלא קרביים היו עושים טירונות עם חבר'ה ממקומות אחרים וחילות אחרים שגם הם לא קרביים. כולם באותו בסיס כשיש שלושה בסיסים כאלה. מה שקורה עכשיו זה שעושים את הטירונות בבסיס של היחידה שאליה אתה שייך. ובאותו זמן עושים את הקורס. למשל, אם אתה שיך לחיל השלישות אתה תעשה טירונות 02 + קורס בבה"ד 11. במקום טירונות בניצנים ואז קורס בבה"ד 11.

Mayali87

New member
אבל

מה קורה אם התפקיד שלי לא דורש קורס? אני למשל מתגייסת למודיעין לתפקיד ללא קורס, ואיך שהבנתי אני היחידה מהמחזור שמתגייסת לתפקיד הזה כי הוא חדש וניסיוני ועוד בבסיס אזרחי. אז איפה אני אעשה טירונות? בבסיס ההדרכה של מודיעין אבל ללא קורס? סתם יספחו לאיזה אנשים במסלול אחר של מודיעין?

pti4ka

New member
*מצטרפת לשאלה!*

אני הולכת לעשות במסגרת מודיעין "הכשרה במסגרת היחידה" זה יותר כמו חפיפה שנמשכת חודש וחצי - חודשיים מאשר קורס, וזה מתרחש כבר ביחידה עצמה... ככה ש.. איך תהיה הטירונות שלי? (אני מתגייסת יום ב')

Mayali87

New member
גם לי

אמרו שאני אעבור הכשרה במסגרת היחידה במשך חודש\חודשיים (יצמידו לי מישהו שיעזור לי וכו'..), אך זה לא קורס. אם את מתכוונת שאת מתגייסת ביום ב' הזה אז לא נראה לי שתהיה בעיה, כי החוק לגבי הטירונות נכנס לתוקף רק מינואר 2006.

pti4ka

New member
בעיה??..חחח

למה בעיה?! אני מעדיפה לעשות טירונות מקוצרת מאשר את ה 02 הרגילה! בע :| ת'כלס אמרו לי שאני יעשה את המקוצרת בגלילות.. למרות שאין לי ממש קורס.. אבל .. הא:\

Mayali87

New member
חחח

כשכתבתי בעיה, לא התכוונתי לזה ככה, התכוונתי לעובדה שהמצב בעייתי, כאילו לא ידוע..:) גם חברה שלי מתגייסת ביום שני לתפקיד במודיעין בלי קורס ולפי מה שהיא אמרה לי היא הולכת לעשות טירונות 02 רגילה.

ull

New member
דעה שלי..

אני משרת בתור סגל בבסיס הדרכה של מודיעין (בה"ד 15) עד עכשיו הייתה אצלנו רק טירונות בסמכות, טירונות של 14 יום ואז קורס ישר בתום הטירונות.. אני יודע שיש מקצועות ספציפים כמו פקידה, עובד כללי, עובד חקר מודיעין וכו', שלא זקוקים לקורס אצלנו ופשוט רוכשים את השלבים באמצעות מבחן לאחר חפיפה במשך זמן מסויים הגיוני שכשכאשר יסגרו את 3 הבט"רים כל מי ששייך לחייל המודיעין יעבור אצלנו טירונות ופשוט ישלח ליחידת המעבר שנמצאת עדיין באגד ללא קורס כדי להשתבץ בבסיס.. מאין טירונות כלל צה"לית.

dof

New member
מה שאני הבנתי מהכתבה בעיתון

זה שמתחילת ינואר אין כזה דבר יותר טירונות, כלומר מי שצריך לעבור קורס בשביל התפקיד שלו לא יעביר יותר עשרה ימים בחוסר מעש וניקיונות אלא ישר יתחיל ללמוד (חוץ מההכשרות הבסיסיות שכל חייל חייב שיהיה לו שזה למשל לירות בנשק). לפי הבנתי לא יהיה יותר אפילו טירונות בסמכות, הרי הקטע שלה זה טירונות של 10 ימים במקום שבו אתה הולך לעשות את הקורס וברגע שהיא נגמרת אז מתחילים ללמוד והשינוי אומר שמהרגע שאתה מגיע אתה כבר מתחיל ללמוד. לגבי אלו שאין להם קורסים הבנתי שהם כן יצטרכו לעשות טירונות כמו שהיה פעם!

drak

New member
אני ישן בבית מלון בזמן הקורס

איפה ילמדו אותי לירות בחדר אוכל ?

dof

New member
חחחח אדיוט

לא... יקחו אותך לבסיס אחר לעשות בו מטווח, גאון!

SleazyE

New member
אז בעצם אין כל"צ

אם זה ככה אז בעצם אין כל"צ כי כבר עושים טירונות בבה"דים של החילות אולי התפקידים לא יהיו ידועים אבל החילות אני מניח שכן

למעלה