טיק??

טיק??

הילד שלי כל הזמן משנה לי טיקים שונים ומשונים הפעם הטיק ממש מפחיד אותי זה שיעול מלווה בצעקה אני עדיין עם הקונסרטה ופעם אחרונה שהייתי במעקב דיברנו על תרופה לטיקים והיא לא המליצה לי עליה בגלל התופעות הלוואי שלה ואמרה לי שהטיקים שלו נקראים "קלים" הטיק שמופיע לו עכשיו מאוד מציק לי ואני לא יודעת מה לעשות ??? עזרה!!!

חגית35

New member
עליכם לאבחן תסמונת טוראט

מה שאת מתארת הוא טיק ווקאלי מורכב complex vocal tic אופייני לתסמונת טוראט או להפרעות טיק כרוניות. למרות שאן מניעה להשתמש בריטלין לטוראטים יש לעקוב ולעתים משלבים ריטלין עם תרופה נוגדת טיקים. או אם זה לא משתפר או מפריע עוברים לשימוש בתרופה אחרת ממשפחה אחרת ולא הממריצים. פסיכיאטר יוכל לאבחן. גם מרפאת הטוראט שבשניידר שהינה ציבורית. אני אם לשני ילדים עם הסתמונת שמלווה ב-ADHD (זה פשוט הולך יחד בהלימה מאוד גבוהה) . להלן הקריטריונים לטוראט והפניה לפורום תסמונת טוראט: • קיום בו זמני של טיקים מוטוריים מרובים בליווי לפחות טיק ווקאלי אחד (או יותר) לעתים לא מחייב שזה יהיה בו זמני. • הטיקים חייבים להופיע פעמים רבות ביום , בהתקפים, כמעט כל יום, או במקוטע, במשך למעלה משנה וכשמהלך שנה זו לא היתה תקופה נטולת טיקים שעולה על 3 חודשים עוקבים. • גיל ההתפרצות טיקים הראשונה יהיה פחות מגיל 18 . • ההפרעה לא קשורה ישירות לצריכת סטימולנטים או למחלה אחרת כגון: מחלת הנטינגטון- Huntington's disease או מחלה זיהומית ויראלית של המוח - postviral encephalitis. • עוד סעיף שהוסר אך הוא חשוב והיה בגרסה הקודמת: ההפרעה גורמת לאי נוחות רבה לחולה בה, והפרעה ממשית לתפקוד היומיומי והחברתי- תעסוקתי, או כל תחום תפקודי חשוב אחר בחיים.

חגית תודה רבה לך../images/Emo140.gif

אבל משום מה טיקים מוטוריים לא היה לו והטיק תמיד בה באחד לא יותר בהתחלה זה התחיל עם "ת" "פ" אחר כך התחלף ל-נשיכת העור בתוך הפה אחר כך משיכות אף ועכשיו השיעול עם הצעקה הזאת שפשוט מטריפה ויחד עם זאת מדאיגה אותי כפי שאמרתי קודם היינו במעקב ודיברתי עם הפסיכיאטרית על הטיק המשתנה כל פעם והיא אמרה לי שזה בא עם משהו ריגשי יותר כמו מתח התרגשות וכו' ואין טעם להביא לו כדור נגד טיקים כי תופעות הלוואי שלו קשות יותר מהטיקים ה"קלים" שלו אבל בכל מקרה אני ממש מודאגת

zivadina

New member
טיפול בטיקים נעשה אצל נוירולוג

ולכן, הייתי לוקחת את הילד לקבל ייעוץ נוירולוגי.

טיק??

שלום לך! טיקים כשלעצמם לא מהווים סכנה בריאותית בדרך כלל אך הם גורמים לילדים תחושת אי נחת וגוררים תגובות של הורים וחברים כאשר ההורים מנסים לעתים לגעור בילד או בילדה להפסיק את התנועות (אשר הן כמובן בלתי רצוניות וניתנות לריסון רק לפרק זמן קצר) וכן של חברים העלולים ללעוג או להעליב. ההחלטה להתחיל טיפול תרופתי קשורה בעיקר לשיקול האם קיימת הפרעה תפקודית משמעותית לתפקוד היום-יומי או לחילופין האם נגרמת מבוכה משמעותית לילד או לילדה עקב הטיקים. הטיפול המומלץ הוא על ידי כדורי קלוניריט (25 מיקרוגרם) במינון של 2-4 כדורים ליום או כדורי אורלפט (4 מ"ג) חצי עד כדור ליום. הטיק שאת מתארת נשמע כי אכן הוא מהווה "מטרד סביבתי". ברור כי איני יכול מבלי לבדוק את הילד להמליץ על הטיפול ורצוי לפנות לרופאה המטפלת לסכם את הנושא. עם זאת יש לזכור כי טיקים אינם מהווים סכנה בריאותית ויש אף ראשי ממשלה עם טיקים והם מתפקדים לא רע..... להלן עוד מספר פרטים לגבי נושא זה : טיקים – אלו תנועות פתאומיות, קצרות, אינטרמיטנטיות, בלתי רצוניות (או בלתי רצוניות באופן חלקי) המתחלקות לטיקים מוטוריים וקוליים. טיקים פשוטים מערבים רק קבוצת שרירים, יכולים להתבטא : טיקים קלוניים – תנועות קצרות, קופצניות. טיקים דיסטוניים- תנועה קצרה הגורמת למנח לא תקין של איבר. סטיית עיניים, ברוקסיזם (חריקות שיניים), פתיחת פה, טורטיקוליס, סיבוב כתפיים. טיקם טוניים – כגון מצמוץ ממושך (כגון שרירי בטן). Complex motor tics - תנועות מורכבות המזכירות תנועות נורמליות אך מבוצעות ללא מטרה מבחינת עוצמה ותזמון. בתנועות אלו כוללות קפיצה, מתן אגרופים, הנעת הראש, גו, סירוק שער, ועוד. בקבוצה זו כלולים גם תנועות גסות (Copropraxia) וגם תנועות חקיינות (Echopraxia). גם גיהוק, הקאה או ניסיון להקאה יכולים להיות טיקים מורכבים, לעתים טיקים אלו מהווים צורה של מעשה קומפולסיבי כאשר הם מלווים תחושה של חרדה או של אי נוחות המוקלת לאחר ביצוע התנועה. Simple phonic tics - כוללים צניפות של האף, ניקוי גרון (קולות כחכוך), קולות ציוץ, צעקות, נביחה, קולות במציצה, שאיפת אוויר Complex phonic tics- כוללים ביטויים, ניבולי פה, קללות (coprolalia) וחזרה של משפטים או חלקי מילים של אחרים (echolalia). כמו כן תתכן חזרה על משפטים, מילים או חלקי מלים של הדובר (palilalia). הנטייה לקלל (קופרולליה) מצויה בפחות ממחצית החולים. עם זאת חלק מהילדים לומדים להסוות את הקללות ע"י החלפת אותיות. בחלק מהם תתכן רק מחשבה של קללות (קופרולליה מנטלית) מבלי לבטא את המילים עצמן! טיקים מוטורים ווקליים מוקדמים לעתים קרובות ע"י תחושות של חוסר נוחות עם הקלה זמנית לאחר ביצוע הטיק. דוגמאות לכך הן תחושת צריבה בעין לפני ביצוע מצמוץ, תחושת מתיחות בשרירים, תחושת גודש באף או גירוי בגרון. בנוסף לתחושת מקומיות אלו תתכן הרגשה כללית של חרדה או סימפטומים אחרים. הילדים אף מוסרים כי ביצוע חוזרת של טיק מסוים מקל על תחושה זו. הפרעות בדיבור - חלק מהילדים קיימת הפרעה בשטף הדיבור העלולה להזכיר גמגום וחלק גדול (עד חצי המקרים!) של גמגום יכולים להיות על רקע של טורט!!!) היכולת לדכא באופן חלקי טיקים עוזרת להבדיל בין טיקים להפרעות היפרקינטיות אחרות כגון כוראה, אתטוזיס, מיוקולונוס ועוד. חלק גדול מהילדים מוסרים כי הם יכולים להפסיק את הטיקים בזמן ריכוז או ביצוע פעילות מנטלית. בעבר חשבו כי טיקים נעלמים בזמן שינה אך כיום הוכח כי ייתכנו טיקים בכל שלבי השינה. מאידך טיקים עלולים להתגבר במצב דחק, התרגשות, עייפות, שעמום ומחלות חום. הטיקים עלולים לגרום למבוכה, הפרעה חברתית ולעתים הם אף מכאיבים. באופן נדיר תוארו גם חבלות עקב טיקים פתאומיים. טיקים שכיחים פי 3 בזכרים לעומת נקבות. במעל 95% התחלת הסימפטומים לפני גיל 11 שנים. בדרך כלל הסימפטומים מאובחנים לפני גיל 6 שנים ומחמירים לאחר גיל 10 שנים. טיקים יכולים להמשך גם בגיל מבוגר אך בדרך כלל קיימת הקלה. בברכת חג שמח, דר' עדי אדר

תודה רבה על המידע ../images/Emo151.gif

אני כרגע נמצאת במצב של לחץ בלבול ופחד אוףףף מה יש לילד שלי?? אני פשוט רואה אותו ושומעת אותו וזה כל כך כואב לי לראות אותו ככה זה גם מפריע לו לדבר ברצף הילד שלי שהתחיל לדבר בגיל שנה עם שפת דיבור גבוהה לגילו פתאם לא מדבר ברצף והטיק המעצבן הזה נכנס לו באמצע אני פשוט מרחמת עליו אין לי כוחות .... אנא ממכם תסבירו לי לאן לפנות אני אובדת עצות

zivadina

New member
לאור תגובתך האחרונה

העברתי גם לעיונה של ד"ר מנור.

אדמונית יקרה ..

אין לי הרבה ידע בנושא טיקים אבל אני מבינה מאוד את הכאב שלך הוא אפילו נשמע בין המילים .. תיהי חזקה אני בטוחה שהכל יסתדר אל תראי לו שאת מרחמת עליו .. חיבוק ממני ובהצלחה

למעלה