טיק?

didinka

New member
טיק?

מאז ילדותי יש לי קטע ובו אני נוהגת לפתוח את הפה ולעוותו קצת בצורה לא רצונית, בעיקר במצבי התרגשות/מתח. מיד כשאני שמה לב לזה אני מפסיקה, אך זה לא משהו שמופיע בידיעה מראש. מעבר לזה אין סימנים אחרים ומוזרים. אני אדם נורמטיבי, סטודנטית נשואה ועובדת, ושנים פשוט לא התייחסתי לדבר הזה כאל חריג, זכור לי רק שאחי היה צוחק עליי בילדות בזמן שעשיתי זאת. אבל כעת אני שמה לב לזה יותר וזה קצת מלחיץ אותי. מה זה יכול להיות? תודהה רבה מראש על העזרה

שלום לך דידי... ומה גורם לך לשים לב לזה

בזמן האחרון ולמה דווקא עכשיו זה מלחיץ ומפריע?... מהתיאור שלך יכול להיות שמדובר בטיק כרוני. בכל מקרה - רק אבחון נוירולוגי יוכל לתת תשובה האם מדובר בטיק. כך או כך - אני לא חושבת שיש מקום להילחץ. אם מדובר בטיק קבוע יש יותר אפשרויות טיפול. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שלא יימצא טיפול "מושלם" ויכול להיות שהטיפול הכי טוב הוא פשוט לקבל את המצב.

didinka

New member
תודה על התגובה

נראה לי שבזמן האחרון זה קצת התגבר, אולי כי יש לחצים בחיי כרגע (עברתי תקופה לא פשוטה). פשוט פתאום קשה לי יותר להתעלם מזה ובא לי לדעת מה הקטע הזה ואם זה מעיד על בעיה כלשהי... ומה אם יופיעו עוד דברים? כרגע אני נוטה לחשוב שמדובר בהרגל, שימי לב לתגובה השנייה שלי בתשובה ל- yakovs.

yakovs

New member
יכול שכן, יכול שלא.

לי זה נשמע יותר כמו תגובה בלתי נשלטת שהפכה להרגל. נניח, כמו אנשים שמפתחים הרגל להוציא לשון כשהם כותבים. ואולי אני טועה. אבל מה זה משנה?

didinka

New member
תודה על התשובה

האמת, גם לי זה נראה כמו הרגל, כי אני לא מרגישה איזה דחף לעשות את זה ואין לי איזו רגיעה אחרי זה, וזה באמת נורא מזכיר את העיוותיות שאנשים עושים עם הפה בזמן שהם עושים איזושהי עבודת ידיים. זה משנה כי זה לא נראה טוב ואולי יש אנשים שקולטים את זה...וחוץ מזה, מפחיד לחשוב שאולי משהו לא בסדר אצלך.

למעלה