טיקים

איריס56

New member
טיקים

היי, הפסיכיאטרית של הצעיר שלי רשמה לו תרופה שנקראת clonnirit. ביקשה שנחכה עם מתן התרופה עד לסוף חודש פברואר ולראות אם הטיקים פוחתים או נעלמים ואם לא להתחיל בכדור אחד בשבות הערב כיוון שיש לו תופעת לוואי של תחושת עייפות. האם מישהו מכיר/ה תרופה זו? איריס

rutimay

New member
יו, איריס, בדיוק היום קניתי

איזה קטע. תעשי חיפוש בגוגל, יש המון חומר על הקלוניריט. הדעות מאוד סותרות - חלק מאוד מרוצים וחלק אומרים שהתרופה לא עזרה בכלל, או עזרה לפרק זמן קצר ואז הפסיקה להשפיע. היו כמה שהעידו שאצלהם היתה החמרה בטיקים, אז לא יודעת - כנראה שאין מנוס מניסוי ותעיה. גם לנו רשמו את הקלוניריט בגלל הטיקים, ואמרו להמתין קצת או להעלות את המינון של הריספרדל - ואם לא תהיה הטבה, להתחיל לקחת.. דברי איתי אם את מחליטה להתחיל בימים הקרובים, ונחליף חוויות.

איריס56

New member
קלוריניט

היי רותי, מה את היית עושה במקומי - לרון יש רקע של טיקים בעבר - קולות והנהון של הראש, וזה עבר עם הזמן. הרופאה אומרת שזה קורה אצל בנים בין הגילאים 6 עד 12 ושזה בדרך כלל עובר לבד ואם לא אז התרופה מתחילה להשפיע אחרי שבועיים. היא גם אמרה שזה קורה בתגובה ללחץ או חרדה עצומה. היא הציעה לי לחכות ונכון להיום הכמות מתחילה לרדת - לפחות כך נדמה לי. רון עמד לפני ניתוח קשה וכואב בשני הרגליים עם גיבוס ושיקום של שנה בחודש אפריל הקרוב וכנראה זה מה שגם לנושא הטיקים לעלות שוב. האם היית מתחילה לתת תרופה או מחכה? אני די בטוחה שזה יעלם מעצמו וחושבת להמתין. מקווה שאני מחליטה נכון, איריס

rutimay

New member
היי איריס

תשמעי, יקירתי, קטונתי לתת עצות כאלה. אם יש משהו שמפחיד אותי זה לייעץ למישהו בנוגע לתרופה מסויימת ולראות אותו מתרסק בגללה. זו אחריות עצומה. הנה, תראי אצלנו, היללו בפנינו את הריטלין, המליצו עליו בכל פה, ניסינו, וירדן נפל חזק עם הטיקים הללו שהורסים לו כל חלקה טובה בפנים היפות שלו. אבל אם את ממש רוצה לדעת מה אני חושבת, לדעתי, לכי עם תחושות הבטן שלך. את לא שלמה עם מתן התרופה, תחכי עם זה. כלום לא בוער. את אומרת שהטיקים פוחתים, וממילא חיכיתם כל כך הרבה זמן, לא יקרה כלום אם תדחו את ההחלטה עוד קצת. העיקר שיעבור את הניתוח בשלום וירגיש טוב.

ronentat

New member
למיטב ידיעתי

קלוניריט היא אחת התרופות היותר קלות הניתנות לטיפול בטיקים ובתסמונת טוראט. היה לנו נסיון קצר של כמה חודשים ולאחר שלא נצפה שינוי משמעותי עברנו להלידול. כמובן בטיפול פסיכיאטרי. ככלל, טיפול תרופתי בטיקים מגיע כשהמצב מפריע לתפקוד היומיומי ואינו ניסבל יותר. הגבול גמיש ואינו חד משמעי. אם אתם מרגישים שאפשר לחיות עם זה בינתיים אני הייתי שוקל לחכות. התרופות אגב, באות להקל על התופעות אך אינן מרפאות אותן.

למעלה