טיקים קוליים

eyalben

New member
טיקים קוליים

שלום, רציתי לשאול שאלה, יש לי חבר, עכשיו הוא נזכר כל הזמן בארועים ואומר אותם, לטענתו זה טיקים קוליים. השאלה שלי האם זה נכון? כלומר האם להזכר בארועים ספציפיים ולהגיד אותם זה טיקים? פעם הוא גם לא היה אומר אותם, הוא סתם היה מדבר איתנו ופתאום צוחק ואומר "נזכרתי במשהו... פעם.." היום הוא גם אומר אותם, פעם היינו אומרים לו לא להזכיר דברים מביכים שקרו לפני שנים. לטענתו היום היה לו דחף לספר לנו על זה, וזה טיקים. בעבר ידוע לי שהוא לקה בתסמונת טורט קלה של איזה תנועה לא רצויה, הוא טופל בכדורים. לדעתי, הוא סתם ניסה למצוא סיבה למה הוא נזכר בדברים והחליט לקרוא לזה גם טיקים. האם הוא צודק? האם יכולים להיות טיקים של משפטים שלמים עכשיו הוא לא אומר את זה באות הטון או משהו , סתם מזכיר ארועים וכדומה.... אשמח לקבל תשובה, תודה

הלנה

New member
איל שלום

לא שמעתי על טיק כזה..אבל אולי יש לו צורך אובססיבי להגיד את הדברים האלה וגם זה קשור לטוראט...

אייל שלום וברוך הבא לפורום../images/Emo24.gif

בראש דף הפורום יש כניסה לאתר א.ס.ט.י
בסעף של טיקים קוליים יש גם סעיף של טיקים מורכבים שם בהחלט מוזכר הנושא אותו העלית כאן. באם יהיו עוד שאלות נשמח לעמוד לרשותך

roni56

New member
שלום אייל

אולי אתה מתכוון לחזרה על מילים? כי אני אח לאחות בת שחיה לא מעט שנים עם תסמונת טוראט והיא יכולה להגיד מילה או משפט במספר פעמים זוגי . יש אנשים שאומרים את אותם משפטים או מילים באופן אי זוגי ויש כאלו שזה אצליהם זוגי. אם לזה התכוונת תשלח לי מסר או תשאל כאן ואפרט לך יותר. ואחותי היא בניק "אלין של הים" זאת הטורטניקית שלנו לדדעתי אם תשאל אותה היא תשמח לענות לך שיהיה בהצלחה ויום נעים ותקבל את החבר כפי שהוא כל הכבוד שאתה דואג לו תודה יוסי.

eyalben

New member
לא חזרה על מילים

אני לא מדבר על חזרה במילים, כמו "שלום אני אני אייל" וכדומה... אלא סתם שהוא מזכיר לנו דברים ולטענתו זה טיקים

שביק

New member
לאייל שלום רב, ברוך הבא לפורום

שלנו, וההתעינות שלך בנושא. אכן, יש טיק כזה של חזרה על מלים או משפטים,או דברים שצריכים וחייבים לומר אותם עכשיו ומיד. גם לבן שלי, שהוא איש צעיר, כבר לא ילד, יש טיקים כאלה. כל המשפחה והחברים הטובים שלו, ויש לו רבים כאלה, מכבדים וסובלניים כלפיו וכלפי הטיקים השונים והמשונים שלו. הוא מקסים ורגיש ומוכשר, וכולם אוהבים אותו בזכות האישיות שלו וחוש ההומור הניפלא שלו. אני מציעה, שאם כבר התענינת, וזה דבר יפה כשלעצמו, תהיה חבר טוב, וקבל אותו כפי שהוא בסובלנות. אם יהיו לך עוד שאלות אשמח לענות לך. לילה טוב והמשך חברות טובה.

בת 7 . שאלה ../images/Emo26.gif

את כל הזמן מדברת על הבן שלך .. למה הוא לא מגיע למפגשים ? או לפחות כותב כאן ? נשמח להכיר אות ..

שביק

New member
ירון, בני, השתתף באירועים השונים

עד השנה שעברה. בהשפעת רעייתו, אשר ביקשה ממנו "להוריד פרופיל", והוא ממושמע לדבריה, הוא מאט את הקצב. כמובן שאני מציעה לו להגיע. לירון אין אינטרנט, רק מחשב פשוט למשחקים עבור הילדה. נחמד שהתענינת. תודה

למעלה