טיקים-מקור

shdeeee

New member
טיקים-מקור

כמו שרובנו מכירים את הטורט ,OCD בשילוב טיקים מוטורים או ווקאלים
אני מעריך שרובכם כאן הורים לילדים מתחת לגיל 18 עם כל מיני סוגים שונים ודרגות שונות של טיקים מחשבות חרדות ואובססיות .
אני היום בן 20 ,שבעצם אני נושא עימי את הטורט מגיל 11 .
התחיל במצמוצים,גלגולי עיניים ,גבות,מצח,אף ,פה ,ראש ,כתפיים ידיים,אגן ,רגליים .
4 שנים בהדרגה לאט לאט אפשר לקרוא לזה "התפשט" .
התחלתי כמו רובכם,ריטלין - הפסקתי אחריי שבועיים של טיקים קשים.
עברתי הרבה רופאים שניסו לאבחן אך ללא הצלחה.
שנתיים עברו ובגיל 13 אובחנתי ,התחלתי טיפול בריספרדל שמאוד עזר לטיקים אך אחרי חודש עליתי על תופעת לוואי,שקלתי 70 קילו.
התחלתי את טיפוליי בבי"ח שניידר במרפאת טורט ,ניסיתי כל כדור וטיפול אפשרי ,כל דבר שנועד או לניסוי בטורט .
בגיל 18 עליתי לראיון ב"ערוץ 10" על קנאביס וטורט,זה היה כמובן חלק מהמשא ומתן שלי לקבלת הרישיון לצריכת התרופה,איתה אני יכול לנהל אורך חיים יותר טוב ונעים עם פחות כאבים ומחשבות טורדניות .
בגיל 19 התחלתי ללמוד פסיכוטרפיה (רפואה הוליסטית) בעיר מגוריי,בנוסף אני מאוד מתעניין בפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות .
כמו שרובנו יודעים ,"טורטניקים" כשהם עסוקים ,וזה יכול להיות הכל .. דיבור בדו שיח כאשר יש הקשבה מלאה,צפיה בטלויזיה,משחק מחשב או סרט,ובכל צעצוע אחר אצל הגיל הקטן יותר .
השקט בחוסר מעש גורם למחשבה לצוץ, האדם חושב חושב חושב חושב ...
מי יודע כמה מחשבות עוברות לאדם בשניה בראש? התשובה היא 1000 בקירוב.
אז אחת מהן או כמה ,מפריעות למחשבות לזוז בזרם הנכון כי היה שם משהו(רגש)שאותו אדם ספג ואפילו לא השלים איתו או קיבל אותו,ואז מנגנון ההגנה מייצר דבר שהעולם בחוץ יוכל להתמודד איתו (או שבעצם לא חח ).
אז במקרה הזה זה טקס או מעשה,במקרה השני זה טיקים ..אנחנו יכולים לדעת מאיזו מחשבה כל מעשה בא? התשובה היא בתוככם.

אז תחשבו טוב ,יהיה טוב :)

shdeeee שלום
בהחלט מבט מרענן על המקור

של הטיקים... תמיד טענתי שאם אנחנו מעסיקים את עצמנו זה יכול לפתור המון בעיות... כנראה שזה נכון גם לטיקים...

למעלה