טיקים בעיניים

• פותח הנושא mazy
  • פורסם בתאריך

mazy

New member
טיקים בעיניים

בימים האחרונים יש לדור טיקים מאד חזקים בעיניים , מצמוצים, עד כדי אודם חריף בעיניים ותחושה של צריבה , נפיחות וממש דלקת עיניים. ניסינו להקל באמצעות טיפות עיניים, מה שלא עזר במיוחד. הוא מתלונן שממש קשה לו , שאינו יכול לראות ולפקוח את העיניים, לא כל שכן לשבת וללמוד במצב כזה. אולי מישהו נתקל בתופעה? אשמח לשמוע עיצות כיצד להתמודד עם העניין.

yakovs

New member
מה יעזור לדור?

תודה. כלומר, בערך כיתה ו'. אני יכול לומר מנקודת מבטי כמורה: תלמיד הוא אדם שפנוי ללמוד. אם אתה רואה ילד שלא פנוי ללימודים כי הראש שלו עסוק באיזו בעייה, תפקידך הוא לעזור לו לפתור את הבעייה כדי שראשו יתפנה. אין טעם לנסות ולדחוף לו לראש דברים שממילא לא יכולים להכנס. לכן, צריך להתרכז במציאת הפתרון, ולעזוב כרגע את הלימודים. אולי תספרי לו על ארץ הגמדטיקים? אני מאמין שזה יעזור. יעקב

שביק

New member
מזי יקרה, לפי התיאור ניראה יותר

כמו אלרגיה למשהו (אולי מפריחת העונה) זה לא נישמע שייך לטוראט. נא לפנות למרפאת עיניים או אלרגיות. מאחלת בריאות טובה מהירה. שביק

השגיא

New member
מזי בשנה שעברה היתה לשי תקופה

של טיקים חזקים בעינים. הוא התלונן שהוא לא יכול ללמוד ככה ולא יכול לראות טלויזיה או לקרוא. לא זכור לי שמראה העין היה חריג בגלל זה. (אדום ,נפוח או דלקתי), אבל אולי אלו שתי תופעות שלא קשורות אחת לשניה. מצמוצים חזקים ומצד שני איזו דלקת שמאוד נפוצה בתקופת הסתו. או שאולי העין דלקתית ובגלל זה מתעורר איזה טיק של מיצמוץ... אפשר לנסות להרגיע עם תה על העין. ממש שקית תה פושרת על העין. וכמובן, במקרים שלנו, להצטייד בהרבה סבלנות עד שהטיק יעבור... ויגיע טיק אחר... שולחת לך
ים וכוחות גלית

lati1

New member
מזי הי !

גם לדור שלי זה קרה, כבר כמה פעמים, בדיוק עם אותם סימנים שאת מתארת, אודם בעיניים, אפילו שחור מתחת לעיניים, נפיחות וכאבים. אין מה לעשות. אנחנו מנסים לפעמים להציע לו במקרים כאלה קשים "להחליף טיק" לא יודעת לומר לך אם זה עוזר או לא אך לא מזיק לנסות...

היי מזי, גם לי היה טיק עצבני ביותר

בעין ימין (הוא עדיין קיים אבל פחות עצבני). במקביל (לא יודעת אם בגלל), התפתחו להם דלקת ויובש בעין וזה אכן צרב והכאיב. בכל אופן רופא עיניים שנתן לי טיפות פתר את בעיית היובש והדלקת. כמובן שלא את בעיית המצמוץ, אבל כשהעין הרגישה טוב יותר, היה לי קל יותר ופחות מציק למצמץ..

חגית35

New member
מאוד קשור היובש והטיק בעין

יש גורמי לחות טבעיים בעין וכשהיא נחשפת לפתיחה וסגירה מוגברת או הפיכת גלגל העין וכד' כמו שאנו מכירים מהטיקים הללו לצערי גם לבני יש אותם לפעתים, ללא ספק יש יובש מוגבר של העין וטיפות לחות אכן עוזרות (דמעות מלאכותיות) וכמובן שהתנועות הבלתי פוסקות גורמות ליותר גרגרי אבק וזיהום לחדור לעין זה כמו שיכריחו אותך להישאר עם עין פתוחה ויש רוח וכל מיני גומרים סביבתיים כמו אור וחום וכו' שפשוט גורמים זיהום ונזק או אלרגיה. אז בהחלט קשור. אני באותה סירה... אין לי עיצה חוץ מטיפות לחות לעין (לייטירס זה נקרא) ואפשר קומפרסים של תה קמומיל

הלנה

New member
מזי ../images/Emo24.gif

אני לא מכירה את התפועה באופן אישי, אם כי ידוע שמיצמוצים זה טיק די נפוץ אפילו אצל אלה שלא לוקים בטוראט ....עכשיו שאני חושבת על זה לי היה טיק של מיצמוצים כשהיתי קטנה, הרופא אמר להורים שלי לקנות לי משקפי שמש מקריסטל וכך נגמר הסיפור (אלה השיטות של פעם, כנראה שפשוט עבר לי הטיק ובא לי טיק אחר). מקווה שיעבור כמה שיתר מהר...

mickya

New member
טיקים בעינים

למזי שלום, האם ביקרתם אצל רופא עינים? בדכ' בעונות מעבר יש החמרה בטיקים וגם אלרגיות שונות לאו דוקא ללוקים בטוראט. יתכן שיש לדור דלקת עינים, או לחלופין יובש בעינים שכתוצאה יש שריטה על הלחמית. כדאי להתייעץ עם רופא עינים. הטיפול במקרים של שריטה בעין הוא בדכ' משחת סינטומצין וחבישת העין בצורה מסויימת. כדאי ורצוי לפנות מיד לרופא!!!. הכאבים הם בלתי נסבלים, במיוחד עם המצמוצים.

למעלה